Collageen Voor Duursporters

Zoals elke doorgewinterde hardloper zou bekennen, vraagt duurloop heel wat fysieke en mentale kracht om lange afstanden vol te houden, dag in dag uit en week na week. Voor elke duursporter, van 10 km tot ultra-marathonlopers, bepaalt de conditie, mentale toestand en trainingsvoorbereiding de uiteindelijke resultaten.

Het niet-zo-geheime wapen dat elke sporter vergezelt, is echter hoe ze hun lichaam van brandstof voorzien; voeding. De voedingsstoffen die voor en na de training in het lichaam van een hardloper terechtkomen, is fundamenteel wat hen het laat volhouden (of niet) en geen enkel ander aspect van training kan ontoereikende eetpatroonkeuzes compenseren.

Op een concurrerend niveau kan voeding een racedag maken of breken.

Als duursporter mag je extra inspanningen verrichten om je lichaam te laten profiteren van de voedingsstoffen die het nodig heeft om te trainen en te herstellen met whole voedsel en hydratatie. Echter kan je ook denken aan kwaliteitssuppletie, dat vaak over het hoofd gezien wordt.

Vandaag gaan we dieper in op het gebruik van collageensuppletie om optimale loopprestaties en herstel te bereiken.

Collageen, De Krachtige Proteïne

Wist je dat volgens de statistieken collageen verantwoordelijk is voor 30-40% van alle eiwitten in het menselijk lichaam? Het is het bouwmateriaal om cellen in alle delen van het lichaam te vernieuwen, waaronder: haar, huid, nagels, ogen, tanden, kraakbeen, botten, pezen, inwendige organen, slagaders, bloedvaten en het immuunsysteem.

Collageen is goed voor 80% van alle bindweefsel en 75% van de huid. Veel mensen noemen collageen “de lijm die ons lichaam bij elkaar houdt“. Collageen is een gelachtige substantie die onze botten bedekt en bij elkaar houdt, zodat we gemakkelijker kunnen lopen en rennen.

Hoewel velen van ons collageen associëren met een van de ingrediënten die we kunnen vinden in onze anti-aging huidcrèmes of onze favoriete lotion, hebben we het vandaag over collageenpeptidenpoeder, dat je naast je normale dagelijkse eetpatroon inneemt.

Hoewel mensen in staat zijn om collageen op natuurlijke wijze te produceren, beperkt het onvermijdelijke verouderingsproces de productie van collageen nadat we de leeftijd van 30 hebben bereikt. Naarmate we ouder worden, en vooral in het geval van atleten, worden supplementen met collageen aanbevolen om droge spiermassa te behouden, voor sterke ligamenten en kraakbeen, elasticiteit in onze huid en een gezond metabolisme.

Hoewel voedingsbronnen met collageen zeker worden aanbevolen, moet de inname van collageen niet alleen worden beperkt tot voedsel, vooral als het gaat om lange afstandlopen.

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Gezien de onvervangbare rol van collageen in onze gezondheid, is het van het grootste belang om het te vervangen, vooral omdat levensstijlfactoren (naast veroudering) zoals blootstelling aan de zon, slecht eetpatroon en stress ook het collageen in het lichaam uitput.

Het juiste collageensupplement vinden is de sleutel. We raden Turbo Collageen supplement aan. Turbo Collageen heeft de hoogste biologische beschikbaarheid vanwege de kleinere deeltjesgrootte. Zo levert het een maximale mate van absorptie en effectiviteit op.

Uithoudingsvermogen en collageen

vrouw sporten collageen hardlopenHet is algemeen bekend dat lichaamsbeweging een vitaal onderdeel is van gezond blijven, maar hardlopers weten dat deze vorm van fysieke activiteit ook intensief en fysiek uitputtend kan zijn. In de loop van de tijd kan langere afstand lopen een immense druk op het lichaam uitoefenen, met name op gewrichten, letsel, evenals mentale uitputting.

De druk die duursporters op hun gewrichten en lichamen zetten is enorm. Om letsel te voorkomen, een goede gezondheid te behouden en op het niveau te blijven van hun concurrentie, moeten hardlopers net zoveel aandacht besteden aan het herstelproces als aan het hardlopen zelf.

Uiteindelijk is het wat er gebeurt voor en na een run wat de hardloopprestaties en de algehele gezondheid van de hardloper bepaalt. Een Turbo Collageensupplement kan elk aspect van de prestaties van een hardloper verbeteren, vooral wanneer het wordt opgenomen als pre- of post-run-voeding.

Als duursporter kun je zeker baat hebben bij het toevoegen van een collageenbron aan je voeding. Als het gaat om pre-workout voeding, is gevonden dat glycine (aminozuur dat wordt aangetroffen in collageen) het energieniveau verhoogt, evenals de gemoedstoestand, die kan helpen met zowel fysieke als mentale aspecten van een lange loop.

Als je een schep Turbo Collagen toevoegt aan je pre-workout drankje, zul je je ook langer vol voelen omdat collageen rijk aan eiwitten is en de eetlust veel langer kan stillen. Veel hardlopers vinden het moeilijk om voor een lange termijn een grote maaltijd te eten als gevolg van krampen en verteringsproblemen. Daarom kan een eiwitrijke pre-workout smoothie de perfecte voeding zijn voor veel hardlopers.

Bovendien betekent duurlopen veel tijd buiten doorbrengen, wat een van de belangrijkste voordelen is! Het nadeel is echter dat blootstelling aan directe zon voor langere periodes, evenals de vervuilende stoffen in de lucht (we trainen niet allemaal op een tropisch strand “in the middle of nowhere”) de gezondheid van je huid in gevaar kan brengen en bloot kan leggen voor veel schadelijke elementen.

Gelukkig bevat Turbo Collageen collageen dat wordt aangetroffen in onze huidcellen en dat de huid elasticiteit geeft, vocht vasthoudt en soepelheid behoudt. Om deze reden is Turbo Collageen met name effectief voor het aanvullen en verjongen van de huid, terwijl ook de vorming van diepe rimpels wordt voorkomen.

Collageen als post-workout

Door een Turbo Collageen aan de post-run water of shake toe te voegen, zijn hardlopers beter in staat om de herstelfase van hun training adequaat aan te pakken. Na een lange loop hebben jouw bindweefsels de juiste voeding nodig om zich te herstellen en zich voor te bereiden op de volgende trainingssessie.

Collageen bevat ontstekingsremmende eigenschappen die de ontsteking van bindweefsels kunnen verlichten – een veel voorkomende aandoening tijdens duursporten.

Door een hoog biologisch beschikbaar collageensupplement toe te voegen aan je voeding, ondersteun en onderhoud je bovendien het natuurlijke eiwit in je spieren, wat essentieel is voor de spiergezondheid en het herstel.

Als gevolg van duurtraining, kun je last hebben van spiergroei, die niet gepaard gaat met de uitbreiding van jouw ligamenten. Daarom is het belangrijk om de ligamenten sterk te houden om mogelijk letsel als gevolg van spiergroei inconsistentie te voorkomen.

Van collageen is aangetoond dat het de ligamenten soepel houdt en het in staat stelt net zo snel uit te zetten als de spieren, zonder overmatige inspanning en pijn. Bovendien hebben studies aan de Penn State University aangetoond dat het gebruik van collageen bij het herstel van atleten veelbelovende resultaten opleverde als het gaat om de gezondheid van gewrichten en verlichting van pijn en ongemak in de knieën en heupen.

Overigens is een belangrijke factor bij het garanderen van optimale prestaties voor langeafstandslopers, het nemen van rustdagen. Zonder deze rustdagen worden hardlopers vaak geconfronteerd met burn-out, overtraining en vaak ook letsel.

Een goede nachtrust is een belangrijk onderdeel van rust en herstel. Eenvoudiger gezegd, zonder een consistente, rustgevende slaap, zal jouw lichaam niet in staat zijn om te herstellen en goed te helen.

Glycine, een ander aminozuur dat wordt aangetroffen in de structuur van collageen, blijkt de slaapkwaliteit te verbeteren en overdag slaperigheid te veroorzaken bij mensen die ’s nachts moeite hebben met slapen.Bovendien wordt glycine beschouwd als een remmende neurotransmitter die evenwicht in de hersenen creëert en angst verlicht.

In het kort

Een breed scala aan factoren, waaronder jouw huidige gezondheidstoestand, voeding, metabolisme, goed herstel, slaap en gemoedstoestand, hebben allemaal een belangrijke invloed op de prestaties van een endurance runner.

Het kiezen van een premium supplement om goede voeding te begeleiden en een eetpatroon samenstellen zonder diep in voeding en wetenschap te hoeven duiken, kan een hele uitdaging zijn.

Collageen vertegenwoordigt een toegankelijke en universele oplossing die je kan helpen jouw hardloopprestaties te maximaliseren, een optimale gezondheid te behouden en echt te genieten van de voordelen van fysieke activiteit.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>