Zon En Het Effect Op Collageen In De Huid

In Nederland en Vlaanderen is de zomer een tijd om te koesteren. Voor een vluchtige paar weken per jaar, verdwijnen de wolken en is de zon er voor iedereen om van te genieten. Na de lange, donkere winter, en de teleurstellend natte lente, is het niet verwonderlijk dat we volop de zonnestralen opzoeken zolang we kunnen. En hoewel al dit UV-licht ongelooflijk goed is voor de ziel, is het niet zo goed voor je huid of collageen.

De huid is veel meer dan alleen een beschermende laag. Het is een orgaan met een oppervlakte tussen 1,5 en 2 vierkante meter, dat de temperatuur en de uitscheiding van metabolisch afval reguleert, en receptoren heeft voor pijn, tactiele sensatie en druk. Een van de essentiële delen van de huid en het gebied er net onder is collageen, wat voor een gezonde huid essentieel is.

De huid staat ook centraal in de sociale en esthetische ervaring. Het uiterlijk van de huid weerspiegelt de levensstijl en gezondheid van een persoon, evenals de gezondheid van andere organen. Behalve dat het een weerspiegeling is van de interne gezondheid, wordt de huid ook beïnvloed door externe invloeden, zoals rook, vervuiling en blootstelling aan ultraviolette straling. Het resultaat van overmatige blootstelling aan een van deze invloeden is de achteruitgang van het uiterlijk en de functie van de huid.

Welke schade kan UV-Straling aanrichten?

uv straling zon huidUltraviolet licht, UVA en UVB zijn verantwoordelijk voor 90 procent van de symptomen van voortijdige huidveroudering.

Veel van de huidveranderingen die we vroeger aan veroudering toegeschreven hebben, zoals rimpels, droogheid, vlekkerigheid en gemakkelijk blauwe plekken, zijn grotendeels het gevolg van blootstelling aan UV-straling, maar ondanks dit, kiest nog steeds meer dan een derde van de volwassenen ervoor om te zonnebaden.

Blootstelling aan de ultraviolette straling van de zon beschadigt vezels in de huid die elastine wordt genoemd. Als deze vezels worden afgebroken, verliest de huid zijn vermogen om terug te plooien in zijn vorm na uitrekken, waardoor verzakking en rimpels ontstaan.

Het effect van de zon op collageen

Collageen staat centraal in de elasticiteit van de huid.

Samen met elastische vezels en hyaluronzuur vormt collageen het fundament waarop onze huid is gebouwd. Zonlicht beschadigt de collageenvezels in de huid, waardoor deze sneller kapot gaat. Een onderzoek naar de collageenveranderingen in door de zon beschadigde huid vond dat het totale collageengehalte van door de zon beschadigde huid 20 procent minder was dan de huid die niet door de zon was beschadigd.

Zonlicht veroorzaakt de accumulatie van abnormaal elastine, wat op zijn beurt resulteert in de productie van grote hoeveelheden metalloproteïnasen. Normaal gesproken helpen metalloproteïnasen het herstel van door de zon beschadigde huid door het produceren en reformeren van collageen. De productie van grote hoeveelheden metalloproteïnasen kan echter de effectiviteit ervan verminderen en ervoor zorgen dat collageen wordt afgebroken.

Het resultaat van de herhaling van dit onvolmaakte reconstructieproces is de ontwikkeling van rimpels.

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Veel consumenten focussen op collageen

Vanaf je 30ste begint de snelheid waarmee het lichaam collageen en elastine produceert te vertragen. Naarmate we ouder worden, blijft het vermogen van het lichaam om collageen te produceren afnemen. Wanneer deze van nature dalende collageengehaltes worden gecombineerd met de huid die al door de zon is beschadigd, resulteert dit in vochtverlies, de ontwikkeling van fijne rimpels en verminderde elasticiteit.

Ondersteun je huid van binnen

Elke dag smeren mensen producten op hun huid om er gezonder, jonger of aantrekkelijker uit te zien. Er is echter vaak te weinig aandacht voor wat er eigenlijk in deze producten zit.

Ironisch genoeg bevatten veel schoonheids- en antiverouderingsproducten chemicaliën die in feite een ontsteking en dus schade aan het lichaam kunnen veroorzaken, dus op de lange termijn kan het schadelijk zijn voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Veel van de producten bevatten parabenen en het wasmiddel natriumlaurylsulfaat (SLS), die beide de huid kunnen irriteren en negatieve effecten op ons lichaam kunnen hebben.

Parabenen bootsen onze hormonen na

Parabenen kunnen worden opgenomen door de huid en het spijsverteringsstelsel. Of ze nu topisch (op de huid) worden aangebracht of worden ingeslikt, ze kunnen nog steeds het lichaam binnendringen. Het is nu bekend dat parabenen werken als xeno-oestrogenen. Xeno-oestrogenen zijn verbindingen die, indien aanwezig in het lichaam, het natuurlijke hormoon oestrogeen kunnen nabootsen, wat mogelijk kan leiden tot verstoring van de normale hormoonfunctie. Abnormaal oestrogeenmetabolisme wordt geassocieerd met een verhoogd risico op borstkanker, endometriose en vleesbomen(poliepen).

NatriumLaurylSulfaat verandert huidcellen

Wanneer SLS op de huid wordt aangebracht, wordt het in huidcellen opgenomen en kan het veranderingen aanbrengen. Deze veranderingen maken de huid vatbaarder voor andere chemicaliën die jouw lichaam binnendringen en die lokaal schade aan de huid kunnen veroorzaken, maar ook de rest van het lichaam kunnen binnendringen en elders schade kunnen veroorzaken. Een studie van de University of Georgia Medicine toonde aan dat SLS de kracht had om de ogen, hersenen, hart en lever te doordringen. Als u roos, dermatitis, aften of andere geïrriteerde weefsels of huid heeft, kan dit te wijten zijn aan SLS.

Voor een gezonde huid is het het beste om te stoppen met het gebruik van alle producten die deze chemicaliën bevatten.

Om de gezondheid van jouw huid te maximaliseren, is het belangrijk om veel water te drinken, goed te eten, goed te slapen en je huid van binnenuit te ondersteunen met collageen supplementen. Je kunt ook natuurlijke producten op je huid gebruiken, zoals kokosolie of vitamine E-olie, en uitkijken naar biologische producten die vrij zijn van parabenen en SLS.

 

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>