Helpt collageen bij gewrichtspijn en artritis?

Gewrichtspijn en artritis zijn veel voorkomende problemen bij veel mensen, zowel jong als oud. Een populair supplement die wordt geassocieerd met gewrichtsgezondheid is collageen.

Maar helpt collageen echt bij gewrichtspijn en artritis? Laten we kijken wat de wetenschap ons hier over vertelt.

Wat is collageen eigenlijk?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam. Het is een van de belangrijkste bouwstenen van onze huid, haar, nagels, botten (1) en gewrichten. Collageen kan gezien worden als de “lijm” die vele delen van ons lichaam samenbindt. Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam, wat kan leiden tot veroudering van de huid, verlies van elasticiteit en andere gezondheidsproblemen, waaronder gewrichtspijn.

Hoe kan collageen gewrichtspijn beïnvloeden?

De reden waarom veel mensen geïnteresseerd zijn in collageen supplementen voor gewrichtspijn is vanwege de belangrijke rol die het speelt in de opbouw en het behoud van gezonde gewrichten en kraakbeen. (2) Kraakbeen is een rubberachtig weefsel dat de uiteinden van de botten in de gewrichten bedekt en beschermt. Het helpt de botten soepel over elkaar te glijden en absorbeert de schok van bewegingen zoals lopen of springen.

Wanneer kraakbeen begint af te breken of beschadigd raakt door ouderdom, overbelasting of een ziekte zoals artritis, kan dit leiden tot gewrichtspijn, stijfheid en beperkte mobiliteit.

Wat zegt het onderzoek over collageen en gewrichtspijn?

collageen gewrichtspijn

Verschillende studies hebben de effecten van collageen supplementen op gewrichtspijn onderzocht. Een aantal van deze studies heeft aangetoond dat collageen supplementen de symptomen van artritis kunnen verminderen en de algehele gewrichtsfunctie kunnen verbeteren. (3)

Bijvoorbeeld, een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift “Arthritis Research & Therapy” vond dat het innemen van een type collageen genaamd “ongedenatureerd type II collageen” de symptomen van reumatoïde artritis en osteoartritis verminderde.

Een andere studie gepubliceerd in het “Journal of the Science of Food and Agriculture” toonde aan dat collageen hydrolysaat, een vorm van collageen die gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen, de pijn bij patiënten met osteoartritis verminderde.

De voordelen van collageen supplementen

Collageen supplementen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals poeders, pillen en drankjes. Deze supplementen zijn ontworpen om het natuurlijke collageengehalte van het lichaam aan te vullen, wat kan bijdragen aan een betere huidgezondheid, haar en nagelkwaliteit, en mogelijk voordelen voor de gewrichten. (4)

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Hier zijn enkele voordelen van collageen supplementen:

  1. Verbeterde huidelasticiteit en hydratatie: Regelmatige inname van collageen supplementen kan leiden tot een soepelere, gehydrateerde huid.
  2. Sterker haar en nagels: Collageen bevordert een gezondere haargroei en sterkere nagels.
  3. Ondersteuning van gewrichtsgezondheid: Zoals eerder besproken, kan collageen helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de mobiliteit.

Is het veilig om collageen supplementen in te nemen?

Voor de meeste mensen zijn collageen supplementen veilig om in te nemen. Er zijn echter enkele bijwerkingen waarvan men zich bewust moet zijn, zoals een vol gevoel, hartburn of allergische reacties. Het is altijd raadzaam om met een arts te overleggen voordat je een nieuw supplement introduceert, vooral als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Wat zijn andere manieren om gewrichtspijn te verlichten?

Hoewel collageen supplementen veelbelovend zijn, zijn er nog andere benaderingen die kunnen bijdragen aan het verminderen van gewrichtspijn en het verbeteren van de algehele gewrichtsgezondheid (5):

  1. Gezond dieet: Voeding rijk aan omega-3 vetzuren, antioxidanten en vitamine D kan helpen ontstekingen te verminderen en de gewrichtsgezondheid te bevorderen.
  2. Fysieke activiteit: Regelmatige oefeningen zoals zwemmen, wandelen en yoga kunnen de mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeteren.
  3. Gewichtsbeheersing: Overgewicht kan extra belasting op de gewrichten leggen, vooral op de knieën en heupen. Het behouden van een gezond gewicht kan helpen de druk op deze gewrichten te verminderen.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties:

(1) König D, Oesser S, Scharla S, Zdzieblik D, Gollhofer A. Specific Collagen Peptides Improve Bone Mineral Density and Bone Markers in Postmenopausal Women-A Randomized Controlled Study. Nutrients. 2018 Jan 16;10(1):97. doi: 10.3390/nu10010097. PMID: 29337906; PMCID: PMC5793325.(2) Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Curr Med Res Opin. 2006 Nov;22(11):2221-32. doi: 10.1185/030079906X148373. PMID: 17076983.(3) Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Curr Med Res Opin. 2006 Nov;22(11):2221-32. doi: 10.1185/030079906X148373. PMID: 17076983.(4) Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14. PMID: 23949208.(5) Bello AE, Oesser S. Collagen hydrolysate for the treatment of osteoarthritis and other joint disorders: a review of the literature. Curr Med Res Opin. 2006 Nov;22(11):2221-32. doi: 10.1185/030079906X148373. PMID: 17076983.

>