Effecten Van Collageen Bij Schildklieraandoeningen

De schildklier, een kleine klier achter het strottenhoofd in de nek. Het regelt de stofwisseling en energieniveaus in het lichaam. Schildklieraandoeningen kunnen vrij algemeen voorkomen op vrijwel elke leeftijd. Waarom is het zo belangrijk om je schildklier zo evenwichtig mogelijk te houden?

Nou, de waarheid is dat het invloed heeft op tal van mechanismen in ons lichaam. De primaire rol is de regulering van het metabolisme door middel van hormonen, wat in het grote schema van een goed functionerend lichaam een vrij groot probleem is.

Naast het metabolisme zijn er ook andere belangrijke gebieden die direct worden beïnvloed door de prestaties van de schildklier, zoals lichaamstemperatuur en hartslag.

Problemen die kunnen optreden als gevolg van een disfunctionele schildklier omvatten hyperthyreoïdie en hypothyreoïdie (Hashimoto’s), evenals schildklierkanker.

Heb je een probleem met jouw schildklier?

Als je geleidelijk een of meer van de volgende dingen begint te ervaren, is het misschien tijd om wat onderzoek te doen en actie te ondernemen met de hulp van een medische professional:

– Gewichtsverlies of winst
– Verhoogde eetlust
– Verlies van vocht / kracht in huid, haar en nagels
– Haaruitval
– Vermoeidheid en / of slapeloosheid
– Constipatie
– Stemmingswisselingen
– Depressie en / of angst
– Geheugenverlies of wazigheid
– Spier-, gewrichts-, peespijn
– Zwelling in de nek
– Snurken
– Hormonale onbalans: onregelmatige menstruatie, PMS, onvruchtbaarheid, laag libido
– Lagere lichaamstemperatuur, koude handen en voeten

Collageen en schildklierbehandeling

Zelfs als je nog geen diagnose van een van deze aandoeningen hebt, is de gezondheid van de schildklier nog steeds iets waar je aan moet denken. Of je nou een bestaand gezondheidsprobleem behandelt of voorkomt dat er een ontstaat, collageenpeptiden kunnen een vitaal onderdeel van de strategie zijn.

Collageen is een uiterst waardevol eiwit. De bouwsteen van het lichaam, collageen, wordt aangetroffen in onze bloedvaten, botten, huid, pezen en spieren. Naarmate we ouder worden, begint onze natuurlijke voorraad collageen uit te putten, waardoor onze lichamen harder werken om te functioneren. Alles van een ongebalanceerd systeem tot pijnlijke gewrichten tegen rimpels kan een symptoom zijn van een gebrek aan collageen.

Het toevoegen van een collageensupplement aan een dagelijkse routine wordt in verband gebracht met een aantal voordelen van collageen, omdat er is opgemerkt dat het helpt het lichaam van binnenuit te genezen en zelfs het metabolisme te stimuleren en gewichtsverlies aan te moedigen.

Vanwege zijn krachtige ontstekingsremmende en darm in evenwicht brengende eigenschappen, is aangetoond dat het een gezond spijsverteringsstelsel bevordert, beter slaapt en je humeur verbetert. Het heeft door de jaren heen zelfs erkenning gekregen als een mogelijk krachtige bondgenoot in de preventie van ziekten, zoals diabetes en zelfs sommige kankers, evenals een krachtig tegengif voor ongemakkelijke symptomen.

Kortom: collageen is een eiwit waar onze schildklier naar hunkert om de optimale metabolische prestaties van het lichaam te behouden.

Maar is collageen echt zo belangrijk als het gaat om de schildklier? Gezien alle manieren waarop collageen zijn prestaties ten goede komt, neig ik sterk naar een ja.

Naast het potentieel om het metabolisme te reguleren, kan het toevoegen van een collageensupplement aan je eetpatroon je ook laten genieten van een eiwitrijk, op vlees gebaseerd eetpatroon zonder de schildklier te beschadigen. Vlees en gevogelte kunnen tryptofaan en cysteïne bevatten, aminozuren die gemakkelijk kunnen worden omgezet in andere hormonen die een negatief effect op de schildklier hebben.

Als je vlees zou blijven eten zonder collageen te gebruiken, zou je kunnen eindigen met een gevaarlijk hoog niveau cortisol, dat kan voorkomen dat je lever een vrij belangrijke taak uitvoert: het transformeren van het T4-schildklierhormoon (dat is inactief), in het actieve T3-hormoon.

Collageen kan ook helpen endotoxinen tegen te gaan, die de detoxificatie van de lever vertragen, jouw systeem in balans houden en een algehele gezonde toestand bevorderen. Collageenpeptiden helpen ook om glucose op te lossen en vrije vetzuren te bestrijden, helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en insulineresistentie te voorkomen in het geval van diabetes.

Collageen Bij SchildklieraandoeningenIn het geval van hypothyreoïdie kun je een verschil ervaren in de kwaliteit van haar, huid en nagels. Helaas kan het gebrek aan evenwicht van de twee schildklierhormonen (T3 en T4) deze gebieden ernstig aantasten in de vorm van uitdroging, zwakte en in sommige gevallen haarverlies.

Door het collageengehalte in het lichaam te verjongen, is aangetoond dat collageenpeptiden de vochtgehaltes in het haar, de huid en de nagels drastisch kunnen verbeteren, evenals om sterkte, glans en elasticiteit toe te voegen.

Collageen bevordert niet alleen een gezondere, stralendere huid, maar het helpt ook bij het genezen en voorkomen van fijne lijntjes en rimpels.

Degenen die extreme verliezen en schade aan hun haar, huid en nagels ervaren, kunnen mogelijk niet alleen lichamelijke opluchting ervaren als ze een collageensupplement nemen, maar ook genieten van een vertrouwensboost als ze de controle over hun behandeling terugwinnen.

Bevat jouw eetpatroon voldoende collageen

Hoewel veel natuurlijke voedingsmiddelen kunnen helpen om de niveaus van collageen in jouw lichaam te verhogen, om aanzienlijke verbeteringen te zien, is het raadzaam om een supplement toe te voegen. Het opnemen van een voedingssupplement in uw routine lijkt misschien een gedoe, maar het kan echt naadloos zijn.

Niet-gearomatiseerd en gemakkelijk op te lossen, mengen collageenpeptides zich in elke vloeistof (koud of warm), zoals je favoriete shakes en smoothies, je ochtendkoffie, soepen, sauzen en zelfs gebakken goederen waar het hele gezin van kan genieten.

Je lichaam produceert al dit heilzame eiwit, maar op een gegeven moment, vooral in het geval van schildklierproblemen, moet je een bijdrage leveren!

Het is aan jou om de methode te selecteren, zolang je maar voldoende collageen aan je lichaam geeft. Terwijl het vinden van wat het beste werkt voor jouw levensstijl, kan het kalmeren van de symptomen en het reguleren van jouw lichaam met collageenpeptiden uiterst snel en efficiënt zijn.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft kan extraheren en ze kan vermengen tot het beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>