5 Manieren Waarop Collageen De Darmen Helpt Kalmeren

Onderzoek naar de invloed van de darmgezondheid op alle andere aspecten van de gezondheid van ons lichaam is een van de snelst groeiende gebieden van medisch onderzoek. Het feit dat bottenbouillon de aandoening die bekend staat als Lekkende Darm kan helpen, wordt een onderdeel van de medische wijsheid van veel vooruitstrevende artsen.

Lange tijd wist echter niemand waarom het zo goed werkte. Nu bevestigt onderzoek dat collageen de sleutel is. Collageen is een essentiële bouwsteen van alle weefselcreatie – ook in jouw spijsverteringskanaal.

Waarom werkt collageen voor de darmgezondheid?

Collageen is een soort eiwit, wat betekent dat het samengesteld is uit aminozuren, namelijk glycine en proline, en een paar andere [1]. Er is ook niet slechts één soort collageen. In feite zijn er meer dan twee dozijn soorten collageen, hoewel ongeveer 85% van het collageen in het lichaam bestaat uit Type I, II of III (of een combinatie van deze drie soorten).

Collageen is uniek omdat het zichzelf in het lichaam “verpakt” om weefsel te creëren. Het overvloedige type I collageen is zo sterk dat sommige experts beweren dat het “hard als staal” is. Collageen vormt sterke maar buigzame matrices in het lichaam door middel van zogeheten ‘fibrillen’. Je kunt collageen zien als het ‘ding waaruit dingen bestaan’ dat je lichaam bij elkaar houdt. Dit betekent kraakbeen, spierweefsel en huid, maar ook botten, tanden, delen van de ogen en orgaanweefsel.

Zoals eerder vermeld, is type I collageen het meest voorkomende type collageen dat in het lichaam wordt aangetroffen. Het wordt ook aangetroffen in het spijsverteringskanaal, samen met type III collageen. Voedingsmiddelen en supplementen die type I en type III collageen bevatten, zijn uitstekende bronnen voor het verbeteren van de darmgezondheid, zoals we hieronder zullen zien.

Het bewijs: hoe collageen jouw spijsverteringskanaal helpt

collageen voor spijsverteringskanaal

Naast het simpelweg verbeteren van de darmgezondheid in het algemeen, heeft onderzoek aangetoond dat collageen verlichting kan bieden voor specifieke darmgerelateerde problemen. Hier zijn slechts enkele van de onderzoeken en hun belangrijkste bevindingen:

 

 

 

# 1 – Collageen helpt maagzuur in balans te houden

Wist je dat we tegenwoordig een epidemie van laag maagzuur, ook wel hypochloorhydrie genoemd, hebben?

Dit is een probleem waarover weinig wordt gesproken, maar dat grote gevolgen kan hebben voor jouw gezondheid. Een verstoorde maagzuurbalans is gekoppeld aan auto-immuunziekten, hypothyreoïdie, het gebruik van maagzuurremmers en protonpompremmers, slechte bacteriële overgroei (zoals H. lijst gaat maar door [2].

De bovenstaande kwesties zijn momenteel voor zowat iedereen op de planeet relevant! Maagzuur helpt jouw ​​voedsel om voedingsstoffen uit het voedsel dat je consumeert af te breken om ze vervolgens te verdelen. Reken maar uit: aangezien bijna iedereen één of andere onbalans heeft die kan leiden tot een laag maagzuur, heeft bijna iedereen ook problemen met de opname van voedingsstoffen.

Gelukkig is aangetoond dat specifieke veranderingen in levensstijl, evenals gerichte suppletie, helpen om precies de juiste hoeveelheid maagzuur in uw systeem te herstellen.

Collageensuppletie kan hierin een sleutelrol spelen. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Physiology [3] wees uit dat het aminozuur glycine dat in grote hoeveelheden in collageen wordt aangetroffen, de maagsappen stimuleerde. Een Duitse studie, uitgevoerd in 2017, leverde vergelijkbare bevindingen op [4].

# 2 – Collageen helpt het spijsverteringskanaal te hydrateren

De darmen hebben water nodig om dingen voort te bewegen, daarom is het drinken van water gedurende de dag zo belangrijk [5].collageen water drinken

Gezond collageen wordt beschouwd als een “hydrofiel” molecuul, voornamelijk vanwege de unieke relatie met suikermoleculen in een proces dat collageenglycatie wordt genoemd [6]. De collageen-suikermatrix wordt aangetrokken door water en door zure stoffen.

Wanneer voedsel met collageen erin of collageen in supplementvorm wordt ingenomen, begint water het te omringen en kan dit water (evenals maagzuur) gemakkelijker door het maagdarmkanaal stromen. Dit hele proces helpt bij de afbraak van koolhydraten en andere eiwitten en leidt zo tot een betere opname van voedingsstoffen en een betere gezondheid.

# 3 – Collageen helpt bij het herstellen van de maag en darmen

Type I en III collageen zijn grondstoffen voor bijna al het bindweefsel in het spijsverteringsstelsel. Dus, zo luidt de theorie, door meer collageen aan de mix toe te voegen, kun je de maag en darmen herstellen en complicaties zoals Leaky Gut voorkomen (zie hieronder).

Uit een studie uit 2004 [7], uitgevoerd door de Medische Academie van Białystok in Polen, bleek dat één van de belangrijkste kenmerken van mensen met maagkanker defecten in het collageenmetabolisme is. Dat is logisch omdat collageen ook een vitale rol speelt bij genexpressie, enzymactiviteit en regulering van celgroei.

# 4 – Collageen helpt bij prikkelbare darmsyndroom (PDS) en maagzweren

Met alle functies die collageen helpt in het spijsverteringsstelsel en het lichaam als geheel, is het geen wonder dat studies hebben aangetoond dat collageensuppletie kan helpen bij zowel prikkelbare darmsyndroom als maagzweren.

Een studie uit 2003, gepubliceerd in de Journal of Clinical Pathology, toonde aan dat personen met PDS meer kans hadden op lagere serumcollageenspiegels dan degenen die geen PDS hadden, vooral collageen type IV [8]. Bovendien bleek uit een studie van het Nebraska Medical Center uit 2000 dat het collageen in gewone oude kippensoep de ontsteking in het lichaam als geheel hielp verminderen, ook in de darmen. Ze herleidden dit effect tot het vermogen om pro-inflammatoire mechanismen in cellen van het immuunsysteem uit te schakelen [9].

Tot slot ontdekte een recentere Braziliaanse studie, gepubliceerd in de Journal of Medicinal Food, dat een combinatie van wei-eiwit en collageensuppletie hielp beschermen tegen door ethanol veroorzaakte ulceratieve laesies in de darmen [10].

Ethanol [11] wordt geproduceerd als onderdeel van een fermentatieproces dat kan optreden wanneer voedseldeeltjes, vooral suikers, in de darmen stagneren en “uitgassen”. Deze gassen kunnen ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de hersenen, aangezien ze de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en een neurotoxisch effect hebben.

# 5 – Collageen helpt bij lekkende darm

Collageen helpt bij lekkende darmTen slotte is er de hulp die collageen kan bieden aan de miljoenen mensen die aan  Lekkende Darm lijden.

Lekkende Darm wordt ook wel darmpermeabiliteit genoemd en treedt op wanneer zich kleine gaatjes vormen in het spijsverteringskanaal. Hierdoor kan vreemde materie de bloedbaan binnendringen, waar het immuunsysteem ze als “indringers” ziet en aanvallen of auto-immuunreacties op hen lanceert. De vicieuze cirkel leidt tot chronische verwarring voor het immuunsysteem en in veel gevallen tot auto-immuunziekten.

Het is nu bekend dat ongeveer 80% van de cellen van ons immuunsysteem zich in de darmen bevinden. De miljoenen minuscule microscopisch kleine plooien in de darmwanden die ‘villi’ worden genoemd, zijn eigenlijk gemaakt van collageen. Om deze reden wordt gedacht dat collageen de darmen helpt te ‘afsluiten’, waardoor voedseldeeltjes in de darmen kunnen blijven waar ze horen.

Er is zeker nog veel meer onderzoek nodig om erachter te komen hoe collageen kan helpen bij aandoeningen zoals Lekkende Darm en PDS en ook kan helpen bij de spijsvertering als geheel. In de tussentijd schetst de groeiende hoeveelheid onderzoek die er is nu een veelbelovend beeld van de kracht van hoogwaardige collageensupplementen om verlichting te bieden aan maagdarmklachten.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>