Collageenrijke voedingsmiddelen voor een gezonde huid

Wat is collageen en waarom is het belangrijk voor de huid?

Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen van onze huid. (1) Het is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels, fijne lijntjes en een minder elastische huid. Gelukkig kunnen we via onze voeding de hoeveelheid collageen in ons lichaam aanvullen en onze huid van binnenuit voeden.

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan collageen?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan collageen of die de productie van collageen bevorderen. Hier zijn enkele van de beste bronnen:

 1. Bottenbouillon: Een van de meest bekende bronnen van collageen. Door botten lang te koken, worden de collageenrijke delen afgebroken en komt het collageen vrij in de bouillon. Regelmatige consumptie kan bijdragen aan een stevige, gezonde huid. Zie hier een goed recept.
 2. Vis: De huid en botten van vis zijn rijk aan collageen. Vette vissoorten zoals zalm zijn bovendien rijk aan omega-3 vetzuren, die de gezondheid van de huid verder ondersteunen.
 3. Eieren: Vooral het eiwit in eieren bevat grote hoeveelheden collageen.
 4. Bladgroenten: Groenten zoals spinazie, boerenkool en snijbiet bevatten antioxidanten die de afbraak van collageen kunnen tegengaan.
 5. Bessen: Aardbeien, blauwe bessen en frambozen zijn rijk aan vitamine C, een vitamine die essentieel is voor de productie van collageen.

Hoe kan ik de collageenproductie van mijn lichaam stimuleren?

Naast het direct consumeren van collageen, zijn er voedingsmiddelen die de natuurlijke productie van collageen stimuleren:

 1. Vitamine C-rijke voedingsmiddelen: Zoals eerder genoemd, is vitamine C cruciaal voor de collageensynthese. Citrusvruchten, kiwi’s, paprika’s en broccoli zijn uitstekende bronnen.
 2. Proline en lysine: Dit zijn aminozuren die belangrijk zijn voor de collageenproductie. Ze zijn te vinden in eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, zuivel en tarwekiemen.
 3. Zwavelrijke voedingsmiddelen: Zwavel speelt een rol in de vorming van collageen. Voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en kip zijn goede bronnen.

Wat is de rol van collageen supplementen voor een gezonde huid?

Er is een groeiende populariteit rond collageen supplementen, en met een goede reden. Deze supplementen bieden een geconcentreerde bron van collageen die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Ze zijn vaak afkomstig van dierlijke bronnen zoals vis of rundvlees. (2)

Het grootste voordeel van collageen supplementen is het gemak. Niet iedereen heeft de tijd of zin om dagelijks bottenbouillon te bereiden of grote hoeveelheden collageenrijk voedsel te consumeren. In dergelijke gevallen kunnen collageen supplementen een uitstekend alternatief zijn. Ze zijn verkrijgbaar in poedervorm, capsules en zelfs als drankjes.

Studies hebben aangetoond dat regelmatige inname van collageen supplementen kan leiden tot verbeteringen in de huidelasticiteit, hydratatie en algemene huidgezondheid. (3) Het is echter belangrijk om voor kwaliteit te kiezen en te letten op de herkomst van het collageen in het supplement.

Hoe integreer ik collageenrijk voedsel in mijn dagelijkse dieet?

Het goede nieuws is dat veel van deze collageenrijke voedingsmiddelen gemakkelijk in de dagelijkse voeding kunnen worden geïntegreerd. Hier zijn enkele tips:

 1. Begin de dag met een smoothie: Voeg wat bessen, spinazie en een lepel collageenpoeder toe voor een gezonde start.
 2. Kook vaker met botten: Maak zelfgemaakte soepen en sauzen met botten voor een natuurlijke collageenboost.
 3. Snack slim: Kies voor een handjevol bessen of een hardgekookt ei als tussendoortje.
 4. Experimenteer met recepten: Er zijn tal van recepten online te vinden die collageenrijke voedingsmiddelen bevatten. Wees creatief in de keuken!

Door bewust te kiezen voor collageenrijke voedingsmiddelen en, indien nodig, supplementen, kun je je huid de voeding geven die het verdient. Een stralende, gezonde huid is immers een reflectie van wat we in ons lichaam stoppen.

gezicht vrouw collageen supplement

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties:

(1) im DU, Chung HC, Choi J, Sakai Y, Lee BY. Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2018;10(7).
(2) Barati M, Jabbari M, Navekar R, Farahmand F, Zeinalian R, Salehi-Sahlabadi A, Abbaszadeh N, Mokari-Yamchi A, Davoodi SH. Collagen supplementation for skin health: A mechanistic systematic review. J Cosmet Dermatol. 2020 Nov;19(11):2820-2829. doi: 10.1111/jocd.13435. Epub 2020 May 21. PMID: 32436266.
(3) im DU, Chung HC, Choi J, Sakai Y, Lee BY. Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2018;10(7).

>