Recept: Makkelijke Bottenbouillon

Ik heb een groot deel van de dag besteed aan het luisteren naar en bespreken van natuurlijke gezondheid via voedsel en voeding, en bottenbouillon is zeker meerdere keren opgekomen!

Dus het lijkt me gepast om mijn recept voor bottenbouillon met je te delen.

Wat is bottenbouillon? Het is echt hoe het klinkt – bouillon gemaakt van botten. Het is iets dat al bestaat in de traditionele keuken van vele culturen over de hele wereld, omdat het voedzaam en lekker is, collageen bevat en de opname van voedingsstoffen helpt!

Er zijn nogal wat verschillende botbouillonrecepten die een verscheidenheid aan ingrediënten toevoegen om de bouillon van smaak te maken, maar dit is één van mijn favorieten.

Maar ik wil ook echt gewoon een eenvoudig recept dat ik steeds weer opnieuw kan maken (zonder het gedoe van groenten te hakken).

Beenbouillon is zo vol smaak dat zelfs zonder alle groenten en kruiden, je het zeker niet saai zult vinden! Om de bouillon verschillende smaken te geven, voeg ik er ook graag kruiden aan toe na het koken of om het te gebruiken als basismateriaal voor andere soepen.

Wat heb je nodig

Het belangrijkste dat je nodig hebt voor bottenbouillon zijn natuurlijk de botten! Ik vind dat de beenderen van het rundvlees het beste smaken (gebruik geen beenderen van varkensvlees – dat smaakt niet goed).

Ik ben dol op het maken van deze bouillon in mijn crock-pot, omdat je alles er gewoon in kunt doen en volledig kunt vergeten (het is helemaal goed om het zelfs te laten overkoken)! Je kunt dit natuurlijk ook in een grote pot met veel water maken.

Vul de crockpot dus gewoon met water en voeg 2 eetlepels appelciderazijn toe (2 el per 3,5 liter water). De azijn haalt de mineralen uit de botten en maakt de bouillon nog voedzamer.

Het gaat in de crockpot voor ongeveer 10 uur op een laag vuur (langer is goed als je de tijd hebt). Laat het afkoelen. Zeef het dan (want wie wil er stukjes bot in de bouillon!) in een grote container en zet het in de koelkast.

Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, zal het na het koelen dikker worden en een soort gelatine vormen.

Maak je geen zorgen, zodra je het opwarmt, wordt het weer een bouillon.

Nadat de bouillon is afgekoeld, zal al het vet (en er zal er veel van zijn) stollen en zich als een grote laag bovenop de bouillon vormen. Hoewel het vet geweldig is, is het gewoon iets te veel.

Die gladde gele laag die je op de onderstaande foto ziet, is het gestolde vet.

Dus als het eenmaal gestold is, haal je het er gewoon uit en blijf je achter met de ontvette bouillon. Nu kun je er gewoon wat uithalen wanneer je een kom bouillon wilt en het in de magnetron opwarmen.

Ik hou ervan er mijn eigen specerijen aan toe te voegen (zoals kurkuma, komijnpoeder, nootmuskaat en zout). En wat doe je met die botten?

Gooi ze gewoon terug in de pot en vul de pot weer met water (en de azijn). De botten zijn goed totdat ze uit elkaar vallen! Hier zijn mijn botten weer in de pot voor de tweede ronde.

Ingrediënten

1,3-1,5 kg botten
3,5 liter water
2 eetlepels appelciderazijn

Bereiding

Voeg alles toe aan de crockpot. Kook op een lage stand gedurende 10 uur. Laat de bouillon afkoelen, zeef en giet bouillon in de container.
Bewaren in de koelkast. Schep het gestolde vet van de bouillon. Verwarm bouillon indien nodig (met specerijen, groenten, enz.).

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

>