Collageen, De Anti-Aging Supervoeding Voor Een Mooie Huid

Mijn interesse in collageen ontstond na een persoonlijke ervaring met mijn zus. Vroeger gebruikte ze dagelijks collageensupplementen om haar botten sterk te houden. Met andere woorden, ze gebruikte collageen strikt voor gezondheidsdoeleinden.

Toen ik echter op zoek was naar een effectief huidverzorgingsproduct tegen huidveroudering bleef ik collageen-vermeldingen tegenkomen en besloot ik dieper te graven. In mijn zoektocht leerde ik dat er niet alleen verschillende bronnen van collageen (runderen, varkens en marine) zijn, maar ook dat er 28 soorten collageen zijn, hoewel niet alle biologisch beschikbaar zijn bij de mens.

Het type collageen dat voornamelijk de huid vormt, zijn type I en III. Deze twee soorten zijn beide te vinden in collageen uit mariene bronnen, waardoor marine collageen een ideaal voedingssupplement is voor mensen zoals ik die zich bezighouden met het jong houden van hun huid.

Als het gaat om collageen-supplementen, heb ik grondig onderzoek gedaan en heb ik ook zelf meerdere merken getest. Uiteindelijk is zien, wat doet geloven in een jeugdige huid.

Het slechte nieuws is: er zijn letterlijk tientallen en tientallen merken om uit te kiezen en het is niet altijd gemakkelijk om te weten waar te beginnen.

Het goede nieuws is dat ik op het punt sta om jou mijn nummer één te laten zien, zodat je twintig of meer proberen merken kunt overslaan.

Heel eenvoudig, ik zie Organico Turbo Collageen als mijn nummer 1 keuze. Organico heeft een uitstekende reputatie voor het gebruik van schone, niet-GMO-ingrediënten, terwijl het ook superieure oplosbaarheid en biologische beschikbaarheid biedt in vergelijking met hun concurrenten.

Geloof me, niemand wil een ruig ruikend, klonterig marine collageen, hoe goed het ook voor je huid is. Van marine collageen is wetenschappelijk bewezen dat het het meest effectieve collageen is voor huidveroudering en mijn artikel zal dieper gaan om te onthullen waarom deze bron van collageen zo’n goede keuze is.

collageen Anti-Aging Supervoeding Voor Een Mooie Huid

Maar wacht! Waarom is collageen zo belangrijk?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is het bouwmateriaal om cellen in alle delen van het lichaam te vernieuwen, waaronder: haar, huid, nagels, ogen, tanden, kraakbeen, botten, pezen, inwendige organen, slagaders, bloedvaten en het immuunsysteem. Collageen is goed voor 80% van alle bindweefsel en 75% van de huid.

Ons lichaam is in staat om collageen van nature te produceren, maar naarmate we ouder worden, vanaf de leeftijd van 30, daalt de productie van collageen geleidelijk (tot 1,5% per jaar), tot in onze vijftiger en zestiger jaren is collageen grotendeels uitgeput, samen met een afname in metabolische activiteiten.

Deze veranderingen in ons huidelastin resulteren in verminderde huidelasticiteit, verlies van huidtint en een progressieve verdieping van gezichtsvouwen en rimpels, waardoor de typische symptomen van veroudering veel zichtbaarder worden.

Alleen al het ouder worden is verre van de enige vijand van de huid. Rigoureuze oefeningen, blootstelling aan de schadelijke stralen van de zon, psychologische problemen en stress, evenals hormonale en omgevingsveranderingen kunnen het uiterlijk en de integriteit van de huid op een negatieve manier beïnvloeden. (1)

Gelukkig ondersteunen klinische onderzoeken het gebruik van collageen om huidfuncties te moduleren en kunnen daarom een belangrijke factor zijn om de huid gezond en jeugdig te houden en er veel langer naar te kijken. Niet alleen dat, maar collageen doet dit op een natuurlijke, niet-invasieve manier in vergelijking met vele actuele huidbehandelingen die zowel ongemakkelijk als duur zijn.

Welk soort collageen is het beste voor mijn huid?

Ondersteund met betrouwbare klinische onderzoeken sta ik voor dat Organico Turbo Collageen als beste optie voor anti-aging huideffecten.

Laten we beginnen met een interessante studie waarin de resultaten van de huid worden onderzocht met behulp van een supplement van een marine collageen.

Organico Turbo Collageen, afgeleverd in de vorm van collageenpeptiden, werkt om transcriptie- en posttranscriptionele enzymen te remmen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken van collageen in een extracellulaire matrix die “matrix metalloproteinase-1” wordt genoemd.

Bovendien voorkomt het tegengaan van regulatie van het enzym “elastase”, dat het afbraakproces van elastische vezels omvat, marine collageen huidveroudering van de huid precies daar waar het begint. Eenvoudiger gezegd, marine collageen werkt niet alleen om huidveroudering te voorkomen door het vervangen van uitgeput collageen, maar beschermt bestaand collageen in de huid tegen afbraak. (2)

Een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie toonde aan dat suppletie met een bioactief collageenpeptide de vorming van oogrimpels beïnvloedt en de biosynthese van procollageen I, elastine en fibrilline-bestanddelen van huidmatrix in de huid stimuleert. De studie werd getest op 114 vrouwen in de leeftijd van 45-65 jaar. De deelnemers ervoeren een significante vermindering van oogrimpels.

Daarnaast werd een hoger gehalte aan procollageen type I en elastine gedetecteerd, wat aantoont dat het positieve effect van collageen op de huid veroorzaakt lijkt te worden door een directe invloed op de turnover van de extracellulaire matrix van de huid, zoals blijkt uit een significante toename van de collageen- en elastinesynthese. (3)

Naast de bewezen resultaten op de ouder wordende huid, kan marine collageen ook het uiterlijk van wonden of littekens verminderen.

Studies hebben aangetoond dat marine collageen een extracellulaire matrix regenereert, celproliferatie bevordert, evenals eiwitsynthese. Om deze reden kan marine collageen worden gebruikt om misvormingen in de huid te minimaliseren als gevolg van littekens, brandwonden en uitslag, waardoor de huid gezond en onbeschadigd blijft. (4)

Wat is Organico Turbo Collageen precies?

Collageen wordt meestal verkregen uit runder- en varkensbronnen en meestal uit de huid van deze dieren. Het uitbreken van bepaalde dierziekten, zoals boviene spongiforme encefalopathie, voedingskeuzes om uit de buurt te blijven van rundvleesproducten, evenals religieuze kwesties die veel mensen verhinderen om collageen uit deze bronnen te gebruiken, hebben hun gebruik beperkt.

Een geschikter alternatief voor deze is natuurlijk collageen uit een marine bron. Organico Turbo Collageen heeft uitstekende bioactieve eigenschappen, inclusief biocompatibiliteit, wat betekent dat het geen immunologische afstoting veroorzaakt. (4)

Organico Turbo Collageen heeft een uitstekende absorptiesnelheid vanwege de kleinere deeltjesgrootte in vergelijking met andere dierlijke collagenen. Het wordt tot 1,5 maal efficiënter in het menselijk lichaam opgenomen en heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van collagenen van runderen of varkens. Dat betekent dat jouw lichaam in staat is om het efficiënter te benutten om betere resultaten te verkrijgen.

Waarom zou je voor Organico Turbo Collageen kiezen?

Organico Turbo Collageen is niet gearomatiseerd, wat verschilt van andere producten die lijden aan een slechte smaak vanwege de mariene oorsprong van het product. Met andere woorden, niemand houdt van een visachtige afdronk in hun smoothie!

Organico Turbo Collageen is ook één van de meest oplosbare collageen op de markt, waardoor je het eenvoudig in je dagelijkse voeding kunt opnemen. Voeg eens een schep toe aan je koffie, thee, water, sap, smoothies, sauzen en zelfs gebakken goederen.

Organico Turbo Collageen marine collageen heeft geen invloed op de kleur of consistentie van jouw eten of drinken, dus je kunt het in principe opnemen in jouw dagelijkse routine zonder dat je merkt dat het er daadwerkelijk in zit.

Als je op zoek bent naar een veilige, effectieve en eenvoudige manier om jouw gezondheid te verbeteren en tegelijkertijd de effecten van veroudering om te keren, dan is Organico Turbo Collageen jouw supplement.

Wetenschappelijk gesteunde onderzoeken hebben aangetoond hoe dit sterk biologisch beschikbare collageen helpt de elasticiteit te herstellen, de textuur van de huid te verbeteren en helpt bij het genezingsproces.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddellijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

Referenties

  1. Proksch, E., Schunck, M., Zague, V., Segger, D., Degwert, J., & Oesser, S. (2014). Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal Matrix Synthesis. Skin Pharmacology And Physiology, 27(3), 113-119. doi: 10.1159/000355523
  2. De Luca, C., Mikhal’chik, E., Suprun, M., Papacharalambous, M., Truhanov, A., & Korkina, L. (2016). Skin Antiageing and Systemic Redox Effects of Supplementation with Marine Collagen Peptides and Plant-Derived Antioxidants: A Single-Blind Case-Control Clinical Study. Oxidative Medicine And Cellular Longevity, 2016, 1-14. doi: 10.1155/2016/4389410
  3. Venkatesan, J., Anil, S., Kim, S., & Shim, M. (2017). Marine Fish Proteins and Peptides for Cosmeceuticals: A Review. Marine Drugs, 15(5), 143. doi: 10.3390/md15050143
  4. Zhang, Z., Wang, J., Ding, Y., Dai, X., & Li, Y. (2011). Oral administration of marine collagen peptides from Chum Salmon skin enhances cutaneous wound healing and angiogenesis in rats. Journal Of The Science Of Food And Agriculture, n/a-n/a. doi: 10.1002/jsfa.4435
>