Kan collageen helpen bij het verminderen van littekens en acne?

Littekens en acne zijn huidproblemen waar veel mensen mee te maken hebben. Of het nu gaat om oude littekens door verwondingen of door aanhoudende acne-uitbarstingen, het effect op het zelfvertrouwen kan enorm zijn. Maar wat als er een natuurlijk eiwit was dat kon helpen bij het verminderen of zelfs voorkomen van deze huidproblemen?

Laten we het hebben over collageen.

Wat is collageen precies?

Collageen is een eiwit dat in grote hoeveelheden in ons lichaam wordt aangetroffen. (1) Het is de belangrijkste component van ons bindweefsel en zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels, slappe huid en ja, ook tot het verschijnen van littekens en acne.

Hoe beïnvloedt collageen de gezondheid van onze huid?

Collageen speelt een cruciale rol in het herstelproces van de huid. (2) Wanneer onze huid beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een snee, brandwond of acne, komt het herstelproces in actie en wordt collageen geproduceerd om de wond te genezen. Dit nieuwe collageen helpt bij het vormen van een barrière en beschermt de huid tegen verdere schade.

Kunnen collageen supplementen littekens verminderen?

Het lichaam produceert collageen tijdens het genezingsproces, maar het nieuw gevormde collageen kan soms van een andere kwaliteit zijn dan het oorspronkelijke collageen. Dit kan resulteren in zichtbare littekens. Hier komen collageen supplementen om de hoek kijken. Door het innemen van deze supplementen kan men het lichaam voorzien van de nodige bouwstenen om hoogwaardig collageen te produceren. Dit kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

En hoe zit het met acne?

Acne kan ontstaan door verschillende redenen, zoals hormonale veranderingen, stress, genetica en meer. Een van de factoren die acne kan verergeren, is het ontbreken van voldoende collageen. Zonder voldoende collageen kan de huid niet effectief genezen of zich vernieuwen, waardoor poriën verstopt kunnen raken en acne kan ontstaan of verergeren.

Door het aanvullen van collageen, hetzij via supplementen of via voedingsbronnen, kan de huid beter regenereren en kan het risico op acne verminderen.

Hoe kan ik collageen supplementen in mijn routine integreren?

Collageen supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: poeders, capsules, drankjes en zelfs in bepaalde voedingsmiddelen zoals bottenbouillon. Het kiezen van een hoogwaardig supplement is essentieel. Lees altijd de ingrediënten en zorg ervoor dat je een product kiest dat afkomstig is van een betrouwbare bron.

De meeste mensen vinden het gemakkelijk om collageenpoeder toe te voegen aan hun dagelijkse smoothie of koffie. Anderen geven de voorkeur aan capsules vanwege het gemak.

Wat zegt de wetenschap over collageen en huidgezondheid?

Bij het bespreken van de voordelen van collageen voor de huid, is het belangrijk om te kijken naar wat wetenschappelijke onderzoeken ons vertellen. Diverse studies hebben aangetoond dat collageen supplementen kunnen helpen bij het verbeteren van de elasticiteit en hydratatie van de huid. (2) Daarnaast suggereren sommige onderzoeken dat collageen de productie van andere eiwitten die de huidstructuur ondersteunen, zoals elastine en fibrilline, kan stimuleren.

Hoe ondersteun je de natuurlijke collageenproductie van het lichaam?

Naast supplementen zijn er andere manieren om de natuurlijke collageenproductie van je lichaam te ondersteunen:

  • Gezonde voeding: Een dieet rijk aan vitamine C, proline, glycine en koper kan helpen bij de natuurlijke collageenproductie.
  • Stoppen met roken: Roken kan de collageenproductie verlagen en leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid.
  • Zonbescherming: Overmatige blootstelling aan de zon kan collageen afbreken. Gebruik altijd zonnebrandcrème en vermijd direct zonlicht tijdens piekuren.
  • Huidverzorgingsroutine: Producten met retinoïden kunnen de collageenproductie stimuleren.

vrouw met gezonde voeding huid collageen

Is collageen alleen goed voor de huid?

Hoewel we het in deze blog vooral over de huid hebben, heeft collageen ook andere voordelen. Het ondersteunt de gezondheid van nagels, haar, gewrichten en botten. Sommige mensen nemen collageen supplementen om gewrichtspijn te verminderen of om hun haar en nagels te versterken.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties:

(1) Saladin KS, Sullivan SJ, Gan CA. Human anatomy. Fifth edition. New York, NY: MHE; 2017. 737
(2) im DU, Chung HC, Choi J, Sakai Y, Lee BY. Oral Intake of Low-Molecular-Weight Collagen Peptide Improves Hydration, Elasticity, and Wrinkling in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2018;10(7).

>