Waarom is collageen belangrijk voor de huid?

Collageen is een van de meest besproken woorden in de wereld van huidverzorging, en dat is niet zonder reden. Deze cruciale proteïne speelt een belangrijke rol in het behouden van een jeugdige, soepele huid.

Maar wat is collageen precies en waarom is het zo belangrijk voor de huid? Lees verder om hier antwoord op te krijgen.

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en vormt de basis van bindweefsel in de huid, botten, pezen, spieren en kraakbeen. (1) In de huid is collageen verantwoordelijk voor stevigheid, elasticiteit en het vernieuwen van huidcellen. Collageen geeft onze huid haar structuur.

Waarom neemt de collageenproductie af naarmate we ouder worden?

Met het ouder worden, begint de natuurlijke productie van collageen in het lichaam te verminderen. Vanaf je 25e levensjaar neemt de collageenproductie elk jaar met ongeveer 1% af. Dit betekent dat wanneer je de 50 bereikt, de productie al met bijna 25% is afgenomen. De gevolgen? Een minder elastische huid, de vorming van rimpels en fijne lijntjes, en een verlies van huidvolume.

Hoe kunnen externe factoren collageen beïnvloeden?

Behalve het natuurlijke verouderingsproces kunnen externe factoren zoals blootstelling aan de zon, roken en een ongezond dieet de afbraak van collageen versnellen. Ultraviolette (UV) straling kan de collageenvezels beschadigen, wat leidt tot een verslapte huid. Een levensstijl die de huid beschermt tegen zulke schadelijke invloeden kan daarom helpen de collageenproductie op peil te houden.

Kun je collageen door voeding en supplementen aanvullen?

Ja! Er zijn tal van voedingsmiddelen die rijk zijn aan collageen of de natuurlijke productie ervan stimuleren. Denk hierbij aan bottenbouillon, vette vis, rood fruit en groene groenten. Maar voor wie op zoek is naar een directe bron van collageen, zijn collageen supplementen een goede optie.

Wat zijn de voordelen van collageen supplementen?

Een houten schaal met collageen poeder en een lepel die een schep eruit haalt

Collageen supplementen hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Ze bieden een geconcentreerde bron van collageen en zijn vaak verrijkt met andere huidverzorgende ingrediënten zoals vitamine C, wat de collageenproductie kan stimuleren. (2) Hier zijn enkele voordelen van collageen supplementen:

  • Directe Aanvoer: Ze leveren een directe aanvoer van collageen aan het lichaam.
  • Gemak: Voor degenen die het moeilijk vinden om voldoende collageenrijke voedingsmiddelen in hun dieet op te nemen, bieden supplementen een handige oplossing.
  • Ondersteuning van de huid: Ze kunnen helpen de elasticiteit en hydratatie van de huid te verbeteren, waardoor het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. (3)

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van collageen supplementen?

De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen bij het innemen van collageen supplementen. Maar, zoals met elk supplement, is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteitsproducten en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Het is ook aan te raden om voor het gebruik van nieuwe supplementen altijd eerst een arts of voedingsdeskundige te raadplegen.

Hoe kan ik de natuurlijke collageenproductie stimuleren?

Naast het innemen van collageen supplementen zijn er andere manieren om de natuurlijke collageenproductie van de huid te ondersteunen. Enkele tips zijn:

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

  • Stop met roken: Roken versnelt de afbraak van collageen.
  • Bescherm je huid tegen de zon: Draag altijd zonnebrandcrème en beperk directe blootstelling aan UV-straling.
  • Eet een gebalanceerd dieet: Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C, proline en lysine kunnen de collageenproductie bevorderen.
  • Gebruik huidverzorgingsproducten: Er zijn tal van serums, crèmes en lotions op de markt die beweren de collageenproductie te stimuleren. Let hierbij op ingrediënten zoals retinol en peptiden.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:

(1) Izu Y, Adams SM, Connizzo BK, Beason DP, Soslowsky LJ, Koch M, Birk DE. Collagen XII mediated cellular and extracellular mechanisms regulate establishment of tendon structure and function. Matrix Biol. 2021 Jan;95:52-67. doi: 10.1016/j.matbio.2020.10.004. Epub 2020 Oct 20. PMID: 33096204; PMCID: PMC7870578.
(2) Pullar JM, Carr AC, Vissers MCM. The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients. 2017 Aug 12;9(8):866. doi: 10.3390/nu9080866. PMID: 28805671; PMCID: PMC5579659.
(3) Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. doi: 10.1159/000355523. Epub 2013 Dec 24. PMID: 24401291.

>