Collageen: Behoud Van Gezond Haar En Beheer Van Haarverlies

Ons haar is de kroon op ons hoofd en bestaat in hoge mate uit keratine-eiwit, het eiwit dat verantwoordelijk is voor de kracht en glans van het haar. Om ons lichaam in staat te stellen om effectief keratine te produceren, hebben we een voldoende hoeveelheid aminozuren op een consistente basis nodig.

Hoewel haarverzorgingsproducten keratinerijke ingrediënten kunnen bevatten, is het belangrijk om ook onze voeding te onderzoeken.

Collageen kan zorgen voor een continue en hoogwaardige toevoer van aminozuren, waardoor de keratineproductie wordt gestimuleerd en gezond, glanzend haar behouden blijft.

Er zijn echter gezondheidskwesties die de gezondheid van jouw haar kunnen verstoren, te beginnen met subklinische haargroeiktekorten, zoals haaruitval, evenals diepgaande klinische problemen zoals androgenetische alopecia, alopecia areata en chemotherapie geïnduceerde alopecia.

Het is van vitaal belang om het oorzakelijke mechanisme achter elk defect te identificeren om het haar in een gezonde toestand te herstellen. Vandaag zullen we de oorzakelijke mechanismen van subklinische gebreken onderzoeken en oplossingen aanbevelen voor het omgaan met natuurlijke voedingsstoffen.

Wat is de normale fysiologie van haargroei?

Anatomisch gezien bestaat haar uit twee delen, haarschacht; het deel van het haar boven de huid dat gemaakt wordt van keratine en de haarwortel; het gedeelte onder de huid. De haarwortel bestaat uit haarzakjes die zowel DNA als meerdere structuren van stamcellen bevatten.

Fysiologisch blijkt dat haarstamcellen op cyclische basis regenereren, in tegenstelling tot andere stamcellen in het lichaam.

De actieve cyclus van regeneratie bestaat uit drie fasen;

Anagene fase (groeifase) waarbij voeding van haarzakjes met bloedtoevoer haargroei mogelijk maakt.

Catagen (overgangsfase) waarbij haarzakjes loskomen van de voedende bloedtoevoer.

En telogen (rustfase) waarbij het haar sterft als gevolg van onvoldoende voeding en vervolgens uitvalt. Deze laatste fase wordt gevolgd door een nieuwe anagene fase.

blonde vrouw gezicht collageen huid en haar

Wat gebeurt er als haaruitval optreedt?

Haarverlies maakt deel uit van een normale groei- en verlengingscyclus, maar kan worden verergerd door meerdere factoren, zoals hoge stressniveaus, zwangerschapshormonen, aanzienlijk gewichtsverlies (20 of meer kilo’s afvallen), evenals veroudering.

Deze factoren leveren DNA-schade op die aanhoudt en zich ophoopt in de vernieuwing van haarfollikelstamcellen (HFSC’s). Op zijn beurt speelt DNA-schade de rol van signalerende proteolyse van type XVII collageen (Col17a1) door neutrofiel elastase, wat op zijn beurt leidt tot terminale differentiatie van HFSC’s in epidermale keratinocyten die resulteert in de eliminatie van beschadigde stamcellen, waarbij corneocyten van het huidoppervlak worden afgestoten. in wat “HF-miniaturisatie” wordt genoemd.

Eenvoudig gezegd kan een tekort aan Col17a1 ervoor zorgen dat de haarcellen uiteindelijk in de huid veranderen en gemakkelijk verloren gaan.

Als dit mechanisme zich in een continu tempo voordoet, zullen haarfollikels uiteindelijk verdwijnen, wat leidt tot dunner wordend haar en verlies. (Bron: Tokyo Medical and Dental University).

Waar HF-miniaturisatie kan worden gerecapituleerd door Col17al-deficiëntie, kan dit ook worden voorkomen door gedwongen onderhoud van COL17A1 in HFSC’s. (1)

Hoe kan haarverlies worden beheerd?

Als je last hebt van haaruitval, groeit je haar niet terug totdat je de onderliggende oorzaak aanpakt. Als de oorzaak beheersbaar is, is de meest effectieve manier om haaruitval te keren en een gezonde cyclus van haarvernieuwing te waarborgen, het handhaven van een gebalanceerde toevoer van collageen in het lichaam.

Waarom collageen?

Collageen is een rijke bron van aminozuren. Die worden gebruikt voor de productie van keratine en zorgen voor een gezonder, dikker en glanzender haar. Bovendien helpt collageen de haargroeicyclus te verschuiven door vernietigd collageen aan te vullen in plaats van door te gaan met HF-miniaturisatie en daaropvolgend haarverlies.

Daarnaast onderhoudt collageen indirect de integriteit van bloedvaten en voedende haarzakjes, waardoor de bloedtoevoer naar de hoofdhuid toeneemt en noodzakelijke voedingsstoffen aan de haarzakjes worden afgegeven voor snellere haargroei.

De voordelen van collageen maken deze volledig natuurlijke voeding een essentieel onderdeel van het beheer van de gezondheid van het haar en het verouderingsproces.

Naarmate we ouder worden, hebben we allemaal baat bij collageensuppletie. Als natuurlijk voorkomend eiwit is het goed voor 30% van alle eiwitten in het lichaam. Met de jaren neemt de productie van collageen echter geleidelijk af en is het daarom van vitaal belang ervoor te zorgen dat we voldoende aanbod krijgen door middel van voeding en suppletie.

Welke vorm van collageen is het meest effectief?

Bij het overwegen van collageen om de gezondheid van jouw haar en haaruitval te beheersen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Vanuit farmaceutisch oogpunt moeten macronutriënten die bestemd zijn om na orale inname in het haar te worden afgeleverd, een geschikte deeltjesgrootte hebben om gemakkelijk in het lichaam te worden opgenomen en naar bloedvaten die haarzakjes leveren, worden gedistribueerd.

Organico™ Turbo Collageen heeft de beste absorptie en biologische beschikbaarheid in het menselijk lichaam als gevolg van een kleinere deeltjesgrootte in vergelijking met andere dierlijke collagenen zoals rundercollageen.

Samengevat komt het beheer van haaruitval en haaruitval neer op een juiste en uitgebalanceerde voeding die rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen.

Collageen-Suppletie kan diepgaande effecten hebben op gezonder, dikker en glanzender haar, dat haaruitval en dunner worden tegengaat naarmate we ouder worden.

En daar is collageen zo krachtig voor: het tegengaan van het verouderingsproces.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referentie

  1. http://science.sciencemag.org/content/351/6273/aad4395#aff-1
>