Helpt Green Juice Bij Een Gezonde Huid


Een stralende en gezonde huid is vaak een teken van een goede gezondheid. In een wereld vol huidverzorgingsproducten, behandelingen en diëten kan het lastig zijn om te bepalen welke aanpak het beste bij jouw huid past. Een nieuwe trend is het drinken van ‘green juices,’ sappen gemaakt van een groene groenten en fruit. Door het drinken van deze sappen worden vele gezondheidsvoordelen belooft, waaronder een gezondere huid. Maar klopt dit? Dat gaan we in deze blog onderzoeken.

Om te begrijpen hoe green juices bijdragen aan een gezonde huid, is het belangrijk om te weten wat er in deze drankjes zitten. Green juices bevatten een combinatie van bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en selderij, aangevuld met fruit zoals appels of peren voor extra smaak. Deze ingrediënten zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, ijzer, antioxidanten en vezels (Pullar et al., 2017).

Is Vitamine C Goed voor de Huid?

Een cruciaal onderdeel van green juices is vitamine C, dat voorkomt in bladgroenten en fruit. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de productie van collageen, een eiwit dat de huidstructuur verbetert. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot verslapping van de huid en vroegtijdige veroudering. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat vitamine C een positieve invloed heeft op de huidgezondheid (Carr & Maggini, 2017).

Hebben Antioxidanten een Effect?

vrouw drinkt green juice sap

Antioxidanten in green juices, zoals flavonoïden en carotenoïden, kunnen ook bijdragen aan een gezondere huid. Antioxidanten bestrijden schadelijke moleculen die cellen, inclusief huidcellen, beschadigen. Door oxidatieve stress te verminderen, kan de huid er gezonder en jonger uitzien. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat antioxidanten de tekenen van huidveroudering kunnen verminderen en de huid kunnen beschermen tegen schadelijke externe factoren zoals UV-straling (Antioxidants, 2021b).

Zijn Groene Sappen een Goede Bron van Hydratatie?

Hydratatie is cruciaal voor een gezonde huid. De huid bestaat grotendeels uit water, een gebrek aan hydratatie kan leiden tot een droge, schilferige huid. Green juices kunnen bijdragen aan hydratatie, omdat ze vaak een hoog watergehalte hebben. Dit helpt het lichaam voldoende vocht te behouden, wat op zijn beurt de gezondheid van de huid kan bevorderen (Popkin et al., 2011)

Hebben Green Juices bijwerkingen?

Net als bij elke voedingstrend is het belangrijk om nadelen te overwegen. Green juices kunnen rijk zijn aan suikers als ze veel fruit bevatten. Overmatige suikerinname kan ontstekingen in het lichaam veroorzaken, wat de huid kan beschadigen. Bovendien kunnen green juices, rijk zijn aan vitamine K, wat tot problemen kan leiden met bloedverdunnende medicijnen.
Vitamine K bevordert de bloedstolling, terwijl bloedverdunnende medicijnen het tegenovergestelde doen om bloedstolsels te voorkomen. Door green juices te drinken verstoor je de effecten van het medicijn (Vitamin K, 2023c).

Vervangt Green Juice een Gebalanceerd Dieet?

Hoewel green juices rijk zijn aan bepaalde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten, missen ze vaak ingrediënten die een uitgebalanceerd dieet zou moeten bevatten. Een uitgebalanceerd dieet omvat verschillende voedingsmiddelen, waaronder eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels en andere essentiële voedingsstoffen, die allemaal bijdragen aan de algehele gezondheid en welzijn. Hoewel de voedingsstoffen in groene sappen zeker voordelen kunnen bieden voor de huid, kunnen ze een uitgebalanceerd dieet niet volledig vervangen.

Groene sappen kunnen bijvoorbeeld vaak laag zijn in eiwitten en vezels, die belangrijk zijn voor spieropbouw, verzadiging en een gezonde spijsvertering. Bovendien kunnen groene sappen soms hoge gehalten aan suikers bevatten, vooral als fruit wordt toegevoegd om de smaak te verbeteren. Dit kan leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Een uitgebalanceerd dieet is bedoeld om ervoor te zorgen dat het lichaam alle benodigde voedingsstoffen krijgt om optimaal te functioneren. Hoewel groene sappen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op een gezond dieet en kunnen bijdragen aan de huidgezondheid, moeten ze niet worden beschouwd als een volledige vervanging voor een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon. Het is belangrijk om een breed scala aan voedingsmiddelen op te nemen in de dagelijkse voeding om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnen hebt (Zheng et al., 2017)

Werken Green Juices Sneller dan Traditionele Huidverzorgingsproducten?

Een andere veelgestelde vraag is of het drinken van green juice snellere of betere resultaten oplevert voor een gezonde huid dan het gebruik van traditionele huidverzorgingsproducten zoals crèmes en serums. Het antwoord is complex en afhankelijk van verschillende factoren, waaronder huidtype en eventuele huidaandoeningen. Huidverzorgingsproducten zijn vaak ontworpen om snelle, zichtbare resultaten te bieden (bijvoorbeeld anti-acnecrèmes of anti-rimpelserums), maar dit de resultaten hiervan zijn vaak tijdelijk. Voedingsmiddelen zoals green juices leveren een beter resultaat op lange termijn. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele huidgezondheid, maar dit is meestal een proces dat meer tijd vergt (Cosmet Dermatol, 2022).

green juice groene sap

Hoeveel Green Juice is Effectief?

Een belangrijke overweging is hoeveel green juice nodig is om merkbare effecten te zien. Hoewel sommigen beweren dat dagelijkse consumptie ideaal is, zijn er geen wetenschappelijke richtlijnen die een specifieke hoeveelheid aanbevelen. Bovendien moet je rekening houden met andere voedingsbronnen van dezelfde nutriënten. Overmatige inname van bepaalde vitaminen en mineralen kan leiden tot gezondheidsproblemen, variërend van maagklachten tot vergiftiging in extreme gevallen (Nierenberg, 2011).

Kan Iedereen Green Juice Drinken?

Hoewel green juice over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, moeten bepaalde groepen voorzichtig zijn. Bijvoorbeeld, mensen die bloedverdunners gebruiken, moeten hun inname van groenten rijk aan vitamine K, zoals boerenkool en spinazie, beperken. Mensen met nierproblemen moeten wellicht ook voorzichtig zijn, omdat hun nieren mogelijk niet in staat zijn om het teveel aan kalium uit het bloed te filteren en uit te scheiden. Dit kan leiden tot een ophoping van kalium in het bloed, wat hyperkaliëmie wordt genoemd en ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartritmestoornissen, kan veroorzaken. Zoals altijd is het verstandig om medisch advies in te winnen voordat je grote veranderingen aanbrengt in je dieet of levensstijl (Clinic, 2023).

Hoe Maak je de Perfecte Green Juice voor je Huid?

Als je besluit green juice toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine, overweeg dan om ingrediënten te kiezen die specifiek gunstig zijn voor de huid. Bijvoorbeeld, wortelen zijn rijk aan bètacaroteen, een antioxidant die de huid kan beschermen tegen schade door de zon. Komkommer heeft een hoog watergehalte en draagt bij aan hydratatie. Gember heeft anti-inflammatoire eigenschappen die nuttig kunnen zijn voor mensen met huidaandoeningen zoals acne of psoriasis.

Green juice kan een gezonde aanvulling zijn op je dieet en bepaalde voordelen bieden voor je huid. Het is echter slechts één element van de puzzel als het gaat om een stralende, gezonde huid. Een uitgebalanceerd dieet, een goede huidverzorgingsroutine, voldoende slaap en het beheersen van stress zijn allemaal belangrijke factoren die bijdragen aan een gezonde, stralende huid (Pullar et al., 2017b).

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten eet, kun je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende antioxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3 kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een half uur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren (Is juicing worth the squeeze? – Kendall Reagan Nutrition Center, 2020).

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Ontdek de voordelen over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen:

 1. Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. C. M. (2017). The Roles of Vitamin C in Skin Health. Nutrients, 9(8), 866. https://doi.org/10.3390/nu9080866
 2. Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
 3. Antioxidants. (2021, 3 maart). The Nutrition Source. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/antioxidants/
 4. Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2011, 11 augustus). Water, Hydration and Health. National Library of Medicine. Geraadpleegd op 7 december 2023, van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/
 5. Vitamin K. (2023b, maart 7). The Nutrition Source. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamin-k/
 6. Zheng, J., Zhou, Y., Li, S., Zhang, P., Zhou, T., Xu, D.-P., & Li, H.-B. (2017, 4 maart). Effects and Mechanisms of Fruit and Vegetable Juices on Cardiovascular Diseases. National Librari of Medicine. Geraadpleegd op 7 december 2023, van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372571/
 7. Cosmet Dermatol, J. (2022, 21 augustus). Efficacy and tolerability of a hyaluronic acid‐based serum and a peptide‐rich cream for the face and neck in subjects with photodamaged skin. National Library of Medicine. Geraadpleegd op 11 december 2023, van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10286638/pdf/JOCD-21-3458.pdf
 8. Nierenberg, C. (2011, 25 januari). Getting too much of vitamins and minerals. WebMD. https://www.webmd.com/diet/effects-of-taking-too-many-vitamins
 9. Clinic, C. (2023, 5 december). Why vitamin K can be dangerous if you take Warfarin. Cleveland Clinic. https://health.clevelandclinic.org/vitamin-k-can-dangerous-take-warfarin
 10. Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. C. (2017b). The roles of vitamin C in skin health. Nutrients, 9(8), 866. https://doi.org/10.3390/nu9080866
 11. Is juicing worth the squeeze? – Kendall Reagan Nutrition Center. (2020, 2 juli). Kendall Reagan Nutrition Center. https://www.chhs.colostate.edu/krnc/monthly-blog/is-juicing-worth-the-squeeze/
>