Welke groene bladgroenten zijn het beste voor green juice?

Green juices zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ze bieden een gemakkelijke manier om een scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen, die kunnen bijdragen aan onze algehele gezondheid en welzijn. Maar met zoveel groene bladgroenten om uit te kiezen, welke zijn dan het beste voor je juice?

Hier duiken we in de wereld van bladgroenten om deze vraag te beantwoorden.

Waarom groene bladgroenten in je juice?

Voordat we de specifieke bladgroenten induiken, is het goed om te begrijpen waarom we ze überhaupt zouden moeten toevoegen aan onze sappen.

Groene bladgroenten zitten vol met essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten.

Ze zijn een bron van chlorofyl, wat het groene pigment in planten is en dat kan helpen bij het ontgiften van het lichaam.

Daarnaast kunnen ze bijdragen aan een gezonde huid, betere spijsvertering en ze kunnen zelfs het energieniveau verhogen.

1. Spinazie – Is het echt zo goed als ze zeggen?

Absoluut! Spinazie is niet alleen veelzijdig in de keuken, maar het is ook een krachtpatser als het gaat om voedingsstoffen.

Het is rijk aan vitamine A, C, K en foliumzuur. Bovendien bevat het belangrijke mineralen zoals magnesium, ijzer en calcium.

Vanwege zijn milde smaak is het een geweldige keuze voor beginners die net starten met green juices.

2. Boerenkool – Waarom is het zo populair?

Boerenkool is een superfood en dat is niet voor niets. Het bevat een hoge dosis vitamine K, wat essentieel is voor de bloedstolling en gezonde botten. Daarnaast is het rijk aan vitamine A, C en diverse antioxidanten.

Bovendien biedt boerenkool een goede hoeveelheid vezels, wat helpt bij de spijsvertering.

Zijn licht bittere smaak geeft een kick aan je green juice.

3. Snijbiet – Een minder bekende superster?

Snijbiet mag dan minder populair zijn dan boerenkool of spinazie, maar het verdient zeker een plaats in je juice.

Het is rijk aan vitamine A, K en C en bevat ook belangrijke mineralen zoals kalium en magnesium.

De licht aardse smaak van snijbiet kan een interessante dimensie toevoegen aan je sapje.

4. Selderij – Alleen goed voor crunch in je salade?

Nee, selderij is ook geweldig voor je juice! Het is hydraterend en heeft een hoog watergehalte, waardoor het een geweldige basis biedt voor elk sap. Selderij is een bron van vitamine K, A en C en bevat ook antioxidanten die ontstekingsremmend kunnen werken.

Bovendien kan het een natuurlijk zoutige smaak toevoegen aan je drankje.

5. Peterselie – Alleen een garnering?

Hoewel het vaak wordt gezien als slechts een garnering, is peterselie veel meer dan dat.

Het zit vol met vitamine C, A, K en foliumzuur. Bovendien bevat peterselie essentiële oliën die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart en de nieren.

Zijn scherpe smaak kan een frisse draai geven aan je sap.

6. Rucola – Alleen voor pizza en pasta?

Rucola, ook wel bekend als raket, is niet alleen een heerlijke toevoeging aan pizza’s en pasta’s.

Deze pittige groene bladgroente is rijk aan calcium, kalium, foliumzuur en vitamine C, A en K. B

ovendien heeft het een unieke peperige smaak die je green juice een extra kick kan geven.

rucola sla groene bladeren green juice

7. Andijvie – Een ondergewaardeerde groene held?

Vaak wordt andijvie over het hoofd gezien als het gaat om green juices, maar het verdient zeker een plekje in je glas.

Andijvie is een uitstekende bron van vitamine K, A en foliumzuur.

Daarnaast bevat het belangrijke mineralen zoals calcium en mangaan. Het heeft een licht bittere smaak, die een interessante diepte kan geven aan je sapcombinatie.

8. Tarwegras – Waarom zien we het overal in sapbars?

Tarwegras is een powerhouse onder de groene ingrediënten. Het is rijk aan vitamine A, C en E, en bevat essentiële enzymen die de spijsvertering kunnen bevorderen.

Daarnaast heeft tarwegras het vermogen om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen, dankzij het hoge chlorofylgehalte.

De smaak is intens en grasachtig, dus het is het beste om het in kleine hoeveelheden te gebruiken in combinatie met andere groenten.

9. Komkommer – Meer dan alleen een hydratatiebron?

Hoewel technisch gezien geen bladgroente, verdient komkommer toch een eervolle vermelding. Het is een uitstekende basis voor green juices vanwege het hoge watergehalte.

Bovendien bevat komkommer vitamine K, C en verschillende antioxidanten. Het helpt niet alleen bij hydratatie maar draagt ook bij aan een gezonde huid.

10. Munt – Alleen voor mojito’s?

Zeker niet! Munt is een heerlijke toevoeging aan je green juice, vooral tijdens warme zomerdagen.

Naast de frisse smaak heeft munt verschillende gezondheidsvoordelen.

et is goed voor de spijsvertering, kan hoofdpijn verlichten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Gecombineerd met andere bladgroenten, kan het een verfrissende twist geven aan je drankje.

Hoe bewaar je jouw green juice het beste?

Nu je de perfecte combinatie van bladgroenten hebt gevonden, is het belangrijk om je juice goed te bewaren.

Om de voedingsstoffen te behouden, is het aan te raden om je green juice meteen te consumeren.

Als je het wilt bewaren, doe het dan in een luchtdicht flesje en bewaar het in de koelkast voor maximaal 24 uur.

Diversiteit is de sleutel

Elke groene bladgroente heeft zijn eigen unieke voedingsprofiel en smaak. Door te variëren en verschillende bladgroenten te combineren, zorg je ervoor dat je een breed scala aan voedingsstoffen binnenkrijgt en je juice nooit saai wordt. Dus wees avontuurlijk, experimenteer en geniet van de gezondheidsvoordelen van je zelfgemaakte green juice!

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen.

De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een halfuur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt.

Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen.

De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen.

Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken.

En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>