Wat is collageen en waarom is het belangrijk voor onze huid?

Collageen is een van de belangrijkste bouwstenen van onze huid. Het is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam, verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke collageenproductie, wat leidt tot rimpels, fijne lijntjes en een slappere huid. Om deze reden zijn veel mensen geïnteresseerd in manieren om de collageenproductie van hun lichaam te ondersteunen en te stimuleren.

Hoe wordt collageen in het lichaam geproduceerd?

De collageenproductie vindt plaats in de fibroblasten, dit zijn de cellen die in het bindweefsel van de huid zitten. Wanneer deze cellen worden geactiveerd, produceren ze collageen dat vervolgens wordt uitgescheiden in de extracellulaire matrix van de huid, waar het bijdraagt aan de structuur en stevigheid van de huid. (1)

Welke factoren beïnvloeden de collageenproductie?

  1. Leeftijd: Zoals eerder vermeld, neemt met de leeftijd de natuurlijke collageenproductie af. Dit is een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van rimpels en het verlies van huidelasticiteit bij het ouder worden.
  2. Blootstelling aan de zon: UVA- en UVB-stralen van de zon beschadigen de collageenvezels in de huid. Hierdoor breekt collageen sneller af en wordt het minder aangemaakt, wat leidt tot vroegtijdige huidveroudering.
  3. Roken: Sigaretten bevatten schadelijke stoffen die collageen kunnen afbreken. Roken vermindert ook de bloedtoevoer naar de huid, wat de productie van collageen kan belemmeren.
  4. Voeding: Een dieet dat rijk is aan suiker en geraffineerde koolhydraten kan glycatie veroorzaken, een proces waarbij suikermoleculen zich aan eiwitten binden, waaronder collageen, wat leidt tot hun verslechtering.
  5. Tekort aan vitamine C: Vitamine C is essentieel voor de synthese van collageen. Een tekort hieraan kan de collageenproductie verminderen.

vrouwen masker collageen gezicht supplement

Kunnen collageen supplementen helpen bij het stimuleren van de collageenproductie?

Ja, collageen supplementen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en met een goede reden. Studies hebben aangetoond dat het nemen van collageen supplementen kan helpen bij het verhogen van de collageenniveaus in de huid, waardoor de huidelasticiteit verbetert en het verschijnen van rimpels vermindert. Het is ook gebleken dat collageen supplementen gunstig kunnen zijn voor de gewrichten en botten.

Hoe kies je een goed collageensupplement?

Bij het kiezen van een collageensupplement is het belangrijk om aandacht te besteden aan de bron van collageen (bijv. rund, vis, kip) en het type collageen (bijv. type I, II of III). (2) Kies voor een product van een merk met een goede naam dat zuiverheid en kwaliteit garandeert. Sommige collageen supplementen bevatten ook andere huidvriendelijke ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en antioxidanten voor extra voordelen.

Welke andere methoden kunnen de collageenproductie stimuleren?

Naast het nemen van supplementen zijn er andere methoden die kunnen helpen bij het stimuleren van de collageenproductie:

  1. Topische crèmes: Er zijn verschillende crèmes en serums op de markt die ingrediënten bevatten zoals retinol en peptiden die de collageenproductie kunnen stimuleren.
  2. Behandelingen: Professionele huidbehandelingen zoals microdermabrasie, chemische peelings en lasertherapie kunnen de huid stimuleren om meer collageen te produceren.
  3. Gezonde levensstijl: Zoals eerder vermeld, kan een gezond dieet, rijk aan vitamine C en antioxidanten, de collageenproductie ondersteunen. Voldoende slaap en lichaamsbeweging kunnen ook bijdragen aan een gezonde huid.

Het is duidelijk dat collageen essentieel is voor een jeugdige, stralende huid. (3) Door te begrijpen wat de collageenproductie beïnvloedt en actie te ondernemen om deze te ondersteunen, kunnen we de klok terugdraaien en genieten van een gezondere, stevigere huid.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties:

(1) Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14. PMID: 23949208.
(2) Avila Rodríguez MI, Rodríguez Barroso LG, Sánchez ML. Collagen: A review on its sources and potential cosmetic applications. J Cosmet Dermatol. 2018 Feb;17(1):20–6.
(3) Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14. PMID: 23949208.

>