Denk Je Dat Je Gezond Eet Als Je De Schijf Van 5 Volgt?

Je lichaam heeft voeding nodig, daarom eet je dagelijks. Je gelooft dat je gezond eet, want tenslotte eet je volgens de schijf van vijf. Het voedingscentrum heeft het beste met je voor, heb je geleerd. Helaas is dat niet het geval. De aanbevolen voeding van instanties is helemaal niet gezond. Als we kijken naar de schijf van vijf, dan zien we daarop veel producten die de gezondheid juist schaden, niet bevorderen. En de producten die overblijven, groenten bijvoorbeeld, zijn ook al niet gezond omdat we die meestal verhitten.

Groenten en fruit gezond?

In groenten en fruit zitten alle belangrijke nutriënten die je lichaam nodig heeft. Echter, verwarming van groenten zorgt ervoor dat de voedingsstoffen eruit verdwijnen. Fruit eet je zo, maar dan haal je meestal wel eerst de schil eraf. Helaas, in die schil zitten nu juist de meeste voedingsstoffen verborgen.

Dus terwijl je denkt dat je gezond spruitjes eet, of een sinaasappel, is dat dus niet echt het geval. Je hebt wel de groenten binnen, maar de meeste voedingsstoffen, heb je met het kookwater weggegooid.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er vandaag de dag sowieso veel minder voedingsstoffen in groenten en fruit zitten dan vroeger of dat de meeste groenten en fruit niet biologisch zijn, waardoor er nog steeds veel schadelijke stoffen op en in zitten.

Dat alles gaat uiteindelijk onherroepelijk ten koste van je gezondheid. En dit is de reden dat veel mensen, zelfs na een ‘gezonde’ maaltijd, toch met het gevoel blijven zitten dat ze te weinig energie binnen hebben gekregen. Je hebt het gevoel dat je jezelf door de dag moet sleuren. Of je neemt iets hartigs of zoets om jezelf wat meer energie te geven…

Industrieel voedsel

Industrieel voedsel, dus allesbehalve verse groenten en fruit, bevat weinig voeding die van belang is voor je lichaam. Verhit of niet, de bestanddelen zijn buitengewoon lastig af te voeren en een aantal is zelfs erg schadelijk voor je lichaam.

Tel daarbij nog eens de talloze chemicaliën op die erin zitten en doe daar vervolgens vele kilo’s suiker bij. Wellicht wordt het je dan duidelijk waarom je gezondheid helemaal niet is wat ie hoort te zijn.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Misschien ben je zelfs wel ziek, of heb je klachten zoals hooikoorts of infecties. Het zijn voornamelijk de gevolgen van je leven lang je lichaam niet geven wat het werkelijk nodig heeft, terwijl je er ondertussen wel bergen instopt die het helemaal niet aankan.

Waarom juicen belangrijk is?

In verse groenten en fruit zit alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Waarom zou je dan juicen in plaats van gewoon groenten en fruit eten?

Het antwoord is heel simpel: je zou dagelijks onmogelijk dezelfde hoeveelheid rauwe groenten kunnen eten om het zelfde aantal voedingsstoffen binnen te krijgen, dan die je uit een green juice haalt. Daarnaast is het ook helemaal niet zo lekker, een andere reden waarom je al snel zou stoppen met die extra porties te verorberen.

Dat zou zonde zijn, want dit is de kans om voor het eerst te beseffen waar die vermoeidheid vandaan komt.

Door te juicen krijgt je de kans om te ontdekken hoe een echt gezond lichaam eigenlijk voelt. Het voelt dan licht, flexibel en het is prettig om in te leven. Niet langer hoef je dat blok vlees en botten met je mee te slepen de hele dag. Daarnaast zullen de meeste ziekten tot de verleden tijd behoren, omdatSchijf van 5 ongezond je immuunsysteem weer perfect werkt.

En omdat je lichaam niet langer ‘s nachts alle rotzooi uit je systeem moet werken ben je ‘s ochtends uitgerust met minder slaap. Zomaar enkele voordelen.

Nooit meer op dieet

Een ander voordeel van juicen is dat je ervan zult afvallen.

De meeste mensen zijn te dik en doen hun best met allerlei diëten vet kwijt te raken. Maar zoals je misschien al gemerkt hebt,…, wanneer je niet blijvend je eetgewoonten verbetert, dan werkt dit alleen tijdelijk. Uiteindelijk komt het er gewoon weer aan en dat is frustrerend.

Door over te gaan op gezond voedsel, in combinatie met regelmatig juicen, gaat je lichaam vanzelf weer in balans komen. Je ontvangt dan immers dagelijks de nodige voedingsstoffen voor je lichaam en stofwisseling. Dat betekent dat het begint met afvoeren van gifstoffen, waarna ook het vet vanzelf wordt afgevoerd.

Daar wordt je dunner van!

Sporten is niet altijd gezond

Dan zijn er mensen die sporten om af te vallen. Wat maar weinig mensen weten is dat ze te dik zijn met een goede reden. Want in dat vet worden hoeveelheden gifstoffen opgeslagen die je lichaam heeft binnengekregen via al dat industriële voedsel en vervolgens niet kwijt kon.

Dus als je gaat sporten en je vet verdwijnt, waar denk je dat dan die gifstoffen terechtkomen? Precies, in de rest van je lichaam, wat je systeem nu juist trachtte te voorkomen.

Sporten als je te dik bent is dan ook niet altijd de beste keuze. Alweer een advies dat wellicht goed is bedoeld, maar mogelijk helemaal niet gezond.

Sporten met daarbij de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, dat is een heel ander verhaal. Dan kan je systeem aan de gang om dat gezonde lichaam nog gezonder te houden. Dan is sporten heel gezond.

Begin gewoon!

Dit lijkt voor de hand liggend, maar sommige mensen hebben de neiging om ‘op het juiste moment’ te beginnen.

Dat moment komt nooit. Als je partner er nu geen zin in heeft, dan is dat waarschijnlijk volgende week ook nog zo.

Je zult dus alleen moeten starten en dat is een goede zaak, ook al begrijp ik dat je het liefst iedereen aan het juicen zet.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico turbo green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Ontdek wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

>