5 Redenen Om Vanaf Vandaag Munt Toe Te Voegen Aan Je Dieet

Munt is een heerlijk fris en gezond kruid dat we vooral kennen van de verse muntthee. Behalve dat je niet alleen met verse munt maar ook met gedroogde munt een lekker kopje thee kunt zetten, heeft munt meerdere goede eigenschappen in zich.

Wat is munt?

Munt is een kruid, mentha. Het behoort tot de meerjarige planten en maakt onderdeel uit van de lipbloemfamilie. Het wordt gekenmerkt door sterk geurende stoffen, een beetje menthol-achtig en wordt toegepast als geur- en smaakstof.

De muntolie welke uit de munt gedestilleerd wordt, komt voornamelijk uit aar- of pepermunt. Aalmunt zien we vaak in de supermarkten terug, de speciaalzaken hebben over het algemeen wel meerdere soorten in huis. Maar vergewis je er wel van dat het voor consumptie is en niet slechts als sierplant in de tuin (dit heeft met gebruikte bestrijdingsmiddelen te maken). Dit moet aangegeven zijn.

Waar is het goed voor?

Hoewel het sinds een aantal jaren een populaire plant (ook als sierplant) is geworden, bestaat het al duizenden jaren en kennen we, uit de overleveringen, uit meerdere culturen.

Munt zou ontstaan zijn uit jaloezie van een godheid. Pluto was de heerser van de onderwereld. De Griekse godin Persephone, de vrouw van de god Pluto had een vriendin. Deze vriendin heette Mintha. Ze waren goede vriendinnen, maar Pluto wenste niet dat de twee zoveel samen deden. Hij werd zeer boos op deze situatie en veranderde Mintha in een plant.

Munt in de oudheid

Munt was bij de oude Egyptenaren bekend. In de middeleeuwen stond deze laag groeiende plant in elke kruidentuin omdat munt gezond bevonden werd.

Munt werd gezien als een geneeskruid. Alleen de geur die ervan afkomt, heeft al een antibacteriële werking.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

1. Kalmeert de ingewanden

Munt stilt krampen in het darmstelsel. Van munt wordt menthol gemaakt, wat niet alleen een frisse smaakstof is, maar in vroegere tijden werd gebruikt als genezende stof. Menthol werd gebruikt in een migrainestift of mentholstift waarmee je menthol op je hoofd kon aanbrengen.5 voordelen van munt Hierdoor verdwijnen sommige vormen van hoofdpijn.

Menthol werd ook gebruikt in combinatie met olie, ook pepermuntolie genaamd. Pepermuntolie werd gebruikt om jeukende huidziekten mee te genezen.

Verkoudheid en griep werden genezen met menthol. De antibacteriële werking deed slijmvliesontstekingen verdwijnen.

2. Tegen misselijkheid en hoofdpijn

Misselijkheid gaat over zodra je mint ruikt. Hetzelfde geldt voor sommige hoofdpijnvormen. Als je mint over je voorhoofd en neus wrijft, zul je kunnen merken dat de hoofdpijn verdwijnt.

Wat de misselijkheid betreft zijn er veel reizigers die altijd een klein flesje mintolie op zak hebben. Ze ruiken eraan zodra er misselijkheid optreedt. Menthol geeft de maag rust.

3. Goed voor de spijsvertering

Munt heeft meer invloeden op de spijsvertering dan alleen het rustig maken van de ingewanden. Het bevordert de spijsvertering en de werking van de speekselklier. Op deze manier worden enzymen geactiveerd die de spijsvertering bevorderen en de verschijnselen van indigestie verzachten.

Bovendien zorgt de antibacteriële werking ervoor dat de mond schoner wordt. Uiteraard zitten muntblaadjes in veel recepten voor natuurlijke mondwaters.

4. Dieet en afvallen

Munt laat je niet kilo’s en kilo’s afvallen, het is geen wondermiddel. Toch kan munt wel een rol spelen als je wilt vermageren.

De sterke geur van munt kan namelijk wel je honger stillen en de kans op snacken wordt vervolgens een stuk kleiner.

5. Witte tanden

Het is nog niet wetenschappelijk vastgelegd, maar er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat munt in tandpasta de tanden witter kan maken. Bovendien geeft het een lekker en fris gevoel in de mond.

Elke dag munt

Nu zit je ’s ochtends misschien niet direct op een kopje muntthee te wachten. Het heeft immers een sterke smaak. Maar als je toch wilt profiteren van de voordelen van deze superfood, dan heb ik goed nieuws voor je!

Goed Nieuws

Je kan je dagelijkse portie groenten en fruit gewoon mee binnenkrijgen met een Organico Turbo Green Juice.

De Organico Turbo Green Juice bevat onder meer munt, druivenpit, chlorella, spirulina en tarwegras, één van de 11 superfoods die opgenomen zijn in de Organico greens.

Organico Turbo Green Juice bevat naast de superfoods ook een selectie van de 27 groenten- en fruitsoorten.

Veel minder werk dus. 2 theelepels Organico Greens in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juiceâ„¢.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.  En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Ontdek wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftige samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

>