5 Handige Tips om Lekker Te Slowjuicen

Beginnen slowjuicen en een slowjuicer kopen is een hele investering. Zowel in de bereidingstijd als in de aankoop van een goede slowjuicer. Hier ontdek je enkele praktische tips die jouw slowjuice avontuur een stuk makkelijker gaan maken, zodat je er optimaal van geniet.

Waarom zou je gaan juicen?

Er zijn heel veel redenen om te starten met juicen. Wanneer je begint met sapjes te maken met een slowjuicer ervaar je volgende voordelen:

 • Je consumeert de voedingsstoffen van veel meer groenten:  De gemiddelde juice bevat veel meer groenten dan de gemiddelde portie groenten die je dagelijks consumeert. Het is dus een makkelijke manier om extra te genieten van de gezondheidsvoordelen van groenten en fruit.
 • Je eet gevarieerder:  Groenten die je niet lekker vindt, kun je makkelijk kwijt in een sapje. Je kunt ze namelijk mixen met andere groente die je wel lekker vindt.
 • Je kan oneindig veel lekkere sapjes klaarmaken:  De sapjes die je met een slowjuicer maakt zijn natuurlijk ook gewoon heel erg lekker!
 • Je slankt beter af:  Consumeer dagelijks een verse juice of vervang een maaltijd of tussendoortje met een juice. Door dit te doen gaat je stofwisseling veel beter de nutriënten uit de groenten opnemen waardoor deze niet alleen optimaler gaat beginnen werken en vet verbranden. Je zal na een tijdje ook merken dat je sneller voldaan bent met je maaltijd omdat jij jouw lichaam terug getraind hebt om het maximale aan voedingsstoffen uit je voedsel op te nemen. Je zal dus ook minder eetbuiten hebben tussendoor.
 • Extra vitamines, anti-oxidanten en aminozuren: doordat je het sap van de groenten drinkt, neemt je lichaam veel sneller en beter de belangrijkste voedingsstoffen op in je bloedbaan. Wanneer je er bovendien een dagelijkse gewoonte van maakt om een green juice te drinken, krijgt je lichaam dus veel meer vitamines en anti-oxidanten binnen dan normaal. Dit heeft uiteraard een gunstige werking voor je algemene gezondheid. Verder zorgt deze extra portie voedingstoffen ook voor een natuurlijke preventie en bescherming tegen allerlei kwalen en ziektes, waardonder oa. darmkanker, hartinfarct, diabetes, etc. Het is zowat het gezondste wat je kan doen voor je gezondheid en lichaam. (Laat zeker ook je kinderen meegenieten, zodat ze deze gewoonten van jongsafaan aanleren en er de rest van hun leven baat bij hebben.)

Hoe werkt een slowjuicer?

Een goede slowjuicer kneust en perst de groenten op lage snelheid (daarom slowjuicer). Een wormwiel perst de groenten door een steeds kleiner wordende ruimte. Met deze techniek perst het met gemak sap uit groenten en fruit. Ook bladgroenten en tarwegras zijn voor een slowjuicer geen probleem. Doordat de slowjuicer op een lage snelheid werkt komt er weinig zuurstof in het sap en wordt er geen warmte opgewekt. Dit zorgt voor het behoud van voedingsstoffen en een langere houdbaarheid van de juice.

Wat zijn de voordelen van een slowjuicer?

Als je wilt beginnen met juicen heb je grofweg de keuze uit twee soorten juicers: slowjuicers en sapcentrifuges.

De twee type machines verschillen veel van elkaar. De slowjuicer heeft veel voordelen t.o.v. een sapcentrifuge:

 • produceert meer sap en minder pulp
 • het sap bevat meer voedingsstoffen
 • de smaak van een sapje uit een slowjuicer is beter
 • kan prima overweg met bladgroente en tarwegras
 • het sap is tot wel 3 dagen houdbaar
 • een slowjuicer maakt weinig geluid

De bereidingstijd van een sapje met een slowjuicer is wel iets langer met een slowjuicer.

Het enige nadeel van de slowjuicer is eigenlijk de prijs. Een slowjuicer is duurder dan een sapcentrifuge. Maar hier krijg je ook een veel beter product voor terug.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Waar moet je op letten bij het kopen van slowjuicer?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten wanneer je de beste slowjuicer wilt kopen. Hieronder som ik de voornaamste puntjes op:

Toeren per minuut

De snelheid waarmee het wormwiel ronddraait wordt aangegeven in toeren per minuut. Een goede slowjuicer draait langzaam op zo’n 40 – 80 toeren per minuut. Hierdoor komt er bij de slowjuicer tijdens het persen geen warmte vrij. Slowjuicen is een vorm van koude persing net zoals olijfolie. En dit komt de kwaliteit van het sap ten goede. Het bevat meer voedingsstoffen en is langer houdbaar.

Let bij de aanschaf dus op de hoeveelheid toeren per minuut. Minder is beter! Hele goede machines zitten op zo’n 40 toeren per minuut. Andere op zo’n 80 toeren. Meer dan 80 is niet aan te raden.

Persopbrengst van de slowjuicer

Een slowjuicer kopen is een hele investering. Maar het is een product wat je (hopelijk) veel gaat gebruiken. Als je kiest voor slowjuicer met een hoge persopbrengst dan pluk je daar iedere keer de vruchten van. De persopbrengst verschilt per nogal per merk en model.

Als je slowjuicer een goede persopbrengst heeft dan krijg je hele droge pulp in je opvangbakje. Als je pulp niet droog is dan kun je de pulp nog een keer in de juicer gooien. Maar ja, dit is natuurlijk wel dubbel werk.

Koop daarom een slowjuicer met een goede persopbrengst.

Opvang van de pulp

Er zijn twee manieren waarop de pulp uit de slowjuicer wordt opgevangen. In een bakje wat naast de slowjuicer staat en in een bakje wat in de juicer zit. Wanneer de pulp wordt opgevangen in een bakje in de juicer dan moet je de juicer open maken wanneer het bakje vol zit. Niet echt handig wanneer je lekker aan het juicen bent…

Zoek daarom naar een juicer met een opvangbakje wat naast de slowjuicer staat.

Horizontaal of verticaal?

Ga je een juicer kopen dan kun je kiezen uit een horizontale of verticale juicer. Of je een horizontale of verticale slowjuicer wilt is eigenlijk een kwestie van smaak. Er zitten niet enorm grote verschillen tussen de twee maar wel een paar kleine.

De voor- en nadelen op een rijtje:

De horizontale slowjuicer

– Is groter en neemt dus meer ruimte in beslag.
+ Je moet alles er met de stamper in duwen.
+ Kan beter overweg met tarwegras
+ De pulp zal droger zijn en je hebt meer sap

De verticale slowjuicer

– De verticale is wat minder mooi
+ Neemt minder ruimte in beslag
+ Je kunt alle producten er gewoon in laten vallen.
– De pulp zal iets vochtiger zijn en je kunt deze eventueel even opnieuw persen.

Wanneer je regelmatig tarwegras wil gaan consumeren (absolute aanrader omwille van de hoge concentratie voedingstoffen) ga je dus beter af zijn met een horizontale juicer.

Tips voor de beste juice!

Juicen met een slowjuicer is simpel maar met deze tips wordt het helemaal een makkie:

Zorg ervoor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je gezondheid. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Sapjes zijn geen vervanging voor het eten van groenten en fruit. Eet gewoon je dagelijkse portie groenten en fruit en zie je green juice als een super gezonde aanvulling.
Zorg dat je alle producten even goed wast voordat je ze in de juicer stopt. Er kunnen bacteriën en pesticiden op de producten zitten.

Maak de slowjuicer direct na gebruik schoon. Dan is dit nog heel gemakkelijk. Wanneer je lang wacht dan koeken alle pulp resten in de zeef en andere onderdelen aan en dan wordt het een lastiger karwei.  Spoel de juicer even door. Wanneer je klaar bent met juicen gooi dan een paar glazen water in de slowjuicer en zet hem even aan. De meeste pulp resten spoel je er op deze manier uit en wordt het schoonmaken een makkie!

Maak voldoende sap in één keer. Het maken van een juice kost wat tijd. Maak daarom gewoon een dubbele portie. Een voor vandaag en één voor morgen!

Tot slot, mocht je niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.
En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Slechts 1 gram van een uniek, zeer exclusief organisch groenten- en fruit extract, in een normale portie Organico greens juice (10gram) bevat evenveel voedingsstoffen als 100gram verse groenten!

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Ontdek wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

>