Waarom Je Magnesium Tekort Hebt (en wat je eraan kunt doen)

Magnesium is een mineraal dat door al jouw organen gebruikt wordt, vooral door hart, spieren en nieren. Alles wat strak en pijnlijk is – van verkrampte benen tot spanningshoofdpijn – kan profiteren van magnesium.

Als je last hebt van krampen, migraine, onverklaarbare vermoeidheid of zwakte, abnormale hartslag, spierspasmen, kan een magnesiumtekort de oorzaak zijn.

En zoals je snel zult zien, komt magnesiumtekort ongelooflijk veel voor.

In dit artikel, dat je zou moeten lezen, ontdek je:

 • Het wondermineraal. Magnesium is zo belangrijk dat als je er niet genoeg van in je systeem hebt, je tijdens je leven vaker ziek zult worden en eerder zult sterven dan als je normale, gezonde niveaus zou hebben.
 • Geen geluk met NSAID’s zoals Advil of ibuprofen voor spierkrampen en chronische pijn? Ontdek hoe magnesium pijnvrijheid kan bieden, zodat je weer kunt leven!
 • De geweldige migraine-remedie. Magnesium stopt niet alleen migraine, maar voorkomt ook dat het terugkomt!
 • De makkelijkste manier om jezelf te beschermen tegen galstenen. Enkel een dagelijkse dosis magnesium is voldoende.
 • Kom terug van een zware depressie. Studies suggereren dat magnesium beter werkt dan medicijnen en ook minder bijwerkingen heeft.
 • Natuurlijke bottenbouwer die echt werkt. Beter dan calcium? Onderzoek toont aan hoe magnesium de effecten van osteoporose in slechts 30 dagen kan vertragen en zelfs omkeren!
 • Leef een langer, gezonder leven. Onderzoekers van de University of Southern California waren verbaasd dat een magnesiumtekort je twee keer zoveel kans geeft om te sterven.

We gaan VEEL opwindende informatie behandelen in dit artikel.

Magnesium

Dit wondermineraal is de ontbrekende schakel voor een betere gezondheid.

ketting schakel magnesiumMagnesium is het achtste meest voorkomende mineraal op aarde.

Het derde meest voorkomende mineraal in zeewater.

En vooral, het vierde meest voorkomende mineraal dat in het menselijk lichaam wordt gevonden.

En het kan absolute wonderen doen voor jouw gezondheid.

Het is zelfs het belangrijkste mineraal voor je gezondheid.

Van magnesium is bewezen dat:

 • Behandelt en voorkomt spierkrampen
 • Verlicht premenstruele migraine, prikkelbaarheid, slecht humeur, krampen en andere symptomen van PMS
 • Voorkomt de vorming van galstenen bij mannen
 • Biedt snel herstel van ernstige depressies
 • Verzacht fibromyalgie en chronische pijn
 • Verbetert de gezondheid van het hart en lager risico op hartaandoeningen
 • Draagt bij aan een langer, gezonder leven

En dat is alleen nog maar het begin!

Mg Magnesium

Magnesium werd onlangs geïdentificeerd met 3.751 bindingsplaatsen op menselijke eiwitten [1] en is een cofactor (zie het als een ‘hulpmolecuul’) in meer dan 300 biochemische functies van jouw lichaam, waaronder eiwitsynthese, spier- en zenuwfunctie, bloedglucose controle en bloeddrukregeling. [2]

Magnesium helpt calcium- en kaliumionen door celmembranen te transporteren, een proces dat essentieel is voor de geleiding van zenuwimpulsen, spiercontractie en een regelmatige, gezonde hartslag. [3]

Magnesium speelt een rol bij een gezonde botontwikkeling. Het is ook nodig voor de synthese van RNA en DNA, evenals glutathion, de krachtigste antioxidant van je lichaam.

Je kunt zeggen dat magnesium een ​​all-star speler is in je algehele gezondheid. Het is echt een WONDER-mineraal!

Ik vind dat magnesium zo belangrijk is dat als je er niet genoeg van in je systeem hebt, je tijdens je leven vaker ziek zult worden en eerder zult sterven dan als je normale, gezonde niveaus zou hebben. [4]

Wanneer je alle ongelooflijke manieren begint te onderzoeken waarop magnesium je gezondheid beïnvloedt (de bovenstaande lijst geeft alleen het oppervlak weer), is het niet verwonderlijk dat onderzoek naar magnesium de afgelopen vier decennia is toegenomen met een snelheid van ongeveer 2.000 nieuwe studies per jaar.

verbaasde vrouw magnesium

We zullen in meer detail de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van magnesium bekijken.

Maar eerst wil ik je iets onder de aandacht brengen dat, eerlijk gezegd, meer dan een beetje eng is:

Maar liefst 8 op de 10 inwoners lijdt aan magnesiumtekort

Volgens een rapport gepubliceerd in het Journal of Nutrition heeft naar schatting 68 tot 80 procent een magnesiumtekort. [5]

Dit is een relatief recent probleem. En het is een veel groter probleem dan de meeste mensen, waaronder veel artsen, zich realiseren.

Slechts 60 jaar geleden zou je alle magnesium die je nodig hebt hebben gekregen uit het voedsel dat je eet. Helaas is dat niet langer het geval – zelfs als je een eetpatroon hebt dat rijk is aan groenten en fruit.

Je zult later in dit artikel zien waarom.

Op dit moment moet je vooral goed letten op de volgende paar paragrafen die je gaat lezen. Magnesiumgebrek speelt een centrale rol in tal van pijnlijke en zelfs dodelijke gezondheidsproblemen.

Studies hebben zelfs maar liefst 8 miljoen sterfgevallen in verband met plotseling hartfalen in de Verenigde Staten tussen 1940 en 1994 gekoppeld aan magnesiumtekort. [6, 7]

Tegenwoordig heeft de overgrote meerderheid een gevaarlijk tekort aan dit belangrijke mineraal en de meeste van hen realiseren het zich niet eens.

Hier zie je hoe je kunt bepalen of je magnesiumgebrek hebt.

15 symptomen die kunnen duiden op magnesiumtekort.

Veel mensen hebben mogelijk een magnesiumtekort en realiseren het zich niet eens. Maar er zijn belangrijke symptomen om op te letten die erop kunnen wijzen dat je risico loopt.

symptomen magnesiumgebrek

Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

 • Spierkrampen, spasmen en spiertrekkingen
 • Angst, depressie of rusteloosheid
 • Hoofdpijn
 • Trek in voedsel (vooral voor chocolade, koolhydraten, zout en junkfood)
 • Constipatie en / of diarree
 • Slapeloosheid
 • Prikkelbaarheid
 • Slecht kortetermijngeheugen
 • Rugpijn
 • Aritmie
 • Rugpijn
 • Moeite met concentreren of “hersennevel”
 • Vermoeidheid of ongewone vermoeidheid
 • Gevoelloosheid in handen of voeten
 • Veel stress

Als je aan één van de bovenstaande symptomen lijdt en vooral als je aan drie of meer lijdt, kan een magnesiumtekort de oorzaak zijn.

Wat veroorzaakt magnesiumtekort?

Waarschijnlijk is de grootste reden voor onze moderne magnesiumtekortepidemie het standaard eetpatroon.

De meeste mensen hebben een eetpatroon dat vrijwel geen magnesium bevat: denk aan sterk bewerkte, geraffineerde voedingsmiddelen gemaakt van vlees, zuivel en witte bloem (die allemaal weinig tot geen magnesium bevatten).

magnesiumtekort vlees eieren witte bloem

“Ah ha”, zeg je, “Maar ik eet veel fruit en groenten! Dus ik krijg waarschijnlijk voldoende magnesium in mijn eetpatroon, toch? ‘

Fout.

Hoewel het waar is dat magnesium van nature voorkomt in donkere bladgroenten zoals spinazie en snijbiet, noten, zaden en volle granen, is de trieste waarheid dat het voedsel dat we tegenwoordig eten lang niet zo gezond is als vroeger.

Een artikel uit 2011 in het tijdschrift Scientific American stelt:

“… fruit en groenten die decennia geleden werden geteeld, waren veel rijker aan vitamines en mineralen dan de variëteiten die de meesten van ons tegenwoordig krijgen. De belangrijkste boosdoener in deze verontrustende voedingstrend is de uitputting van de bodem: moderne intensieve landbouwmethoden hebben steeds meer voedingsstoffen verwijderd uit de bodem waarin het voedsel groeit dat we eten.”[8]

Betekent dit dat je kool en bloemkool moet opgeven en in plaats daarvan voor snoeprepen en cake moet gaan? Nee natuurlijk niet.

Een eetpatroon dat rijk is aan groenten en fruit is essentieel voor je goede gezondheid. Maar je moet weten dat de kansen groot zijn dat het fruit en de groenten die je eet niet het voedingsniveau bieden dat de natuur voor ogen heeft.

En dat kan een risico vormen voor magnesiumtekort.

Bijkomende factoren die bijdragen aan magnesiumtekort zijn onder meer:

magnesiumtekort stress medicatie frisdrank

 • Cola drinken – Je cola zit vol een chemische stof die fosforzuur wordt genoemd. Een heldere, reukloze, kleurloze siroop, fosforzuur geeft je favoriete cola zijn kenmerkende pittige smaak. Het berooft ook je lichaam van kostbare magnesium. Fosforzuur bevat namelijk fosfaten, moleculen die zich binden aan magnesium, waardoor het onbruikbaar wordt voor het lichaam. [9]
 • Constante stress – Wanneer je onder stress staat, of het nu fysiek of emotioneel van aard is, neemt de behoefte van je lichaam aan magnesium toe. (Magnesium is HET stressverlichtende mineraal). Het probleem is dat in de haastige, hectische samenleving van tegenwoordig de meesten van ons geen periodieke periodes van stress ervaren, nee, we verdragen stress als een manier van leven. Deze constante stress drijft de magnesiumvoorraad van ons lichaam naar beneden en geeft ons meer risico op magnesiumtekort. [10]
 • Antibiotica en geneesmiddelen op recept – Bepaalde antibiotica, cholesterolmedicijnen, geneesmiddelen tegen angst en pijnstillers voor artritis bevatten fluoride. Magnesium bindt zich aan fluoride om magnesiumfluoride te maken en jouw lichaam is erg goed in het wegspoelen hiervan.

Als je bedenkt hoe cruciaal magnesium is voor je goede gezondheid en gezien het feit dat, een echt alarmerende, 80% waarschijnlijk een tekort heeft aan dit belangrijke mineraal, is het logisch om te vragen:

“Waarom heeft mijn arts me niets verteld over magnesium?”

Vergis je niet: je huisarts is waarschijnlijk zeer bekend met magnesium.

Omdat magnesium je lichaam van top tot teen helpt te ontspannen (naast andere voordelen), wordt het regelmatig gebruikt in ziekenhuizen voor constipatie, hartritmestoornissen, epileptische aanvallen en weeën tijdens de zwangerschap.

Helaas vergeten veel artsen magnesium wanneer ze tegenover je zitten en notities maken terwijl je klaagt over spierpijn, angst, migraine, slapeloosheid of vermoeidheid.

En dat is niet de schuld van jouw arts.

Het feit is dat nauwkeurig testen op magnesiumtekort buitengewoon moeilijk is.

De meest gebruikelijke methode voor het controleren van magnesiumspiegels is via bloedonderzoek en een serum-magnesiumtest.

Dit is het probleem:

Je lichaam bevat gemiddeld 25 gram magnesium, met 50 tot 60 procent aanwezig in je botten en de rest in zachte weefsels, vooral de linker hartkamer. [11]

Minder dan 1% van het totale magnesium zit in bloedserum en je lichaam houdt deze niveaus strikt gereguleerd. Om ervoor te zorgen dat je hart klopt (en je blijft leven), moet je lichaam te allen tijde een constante hoeveelheid magnesium in het bloed houden.

Je lichaam handhaaft dit delicate evenwicht door magnesium uit je botten en weefsels te halen wanneer het magnesiumgehalte in je bloed daalt. Om deze reden is een bloedtest om magnesiumtekort te bepalen niet bijzonder effectief.

Je botten en weefsels kunnen ernstig uitgeput zijn door magnesium maar de magnesiumgehaltes, die in je bloed worden getest, zullen dat feit niet aantonen.

En hoewel er andere tests bestaan ​​(waaronder speeksel- en urinetests), is er geen één perfect. Nauwkeurig testen op magnesiumtekort is zo’n uitdaging dat experts het erover eens zijn dat geen enkele methode bevredigend is. [12]

Het feit dat het moeilijk is om op magnesiumtekorten te testen, neemt echter niet weg dat dit probleem een ​​reële bedreiging vormt voor de gezondheid van vele Nederlanders/Belgen.

Als je je zorgen maakt over de risico’s die magnesiumgebrek voor je gezondheid inhoudt (en als je tot nu toe hebt gelezen, geloof ik dat je je zorgen maakt over de risico’s), is het aan jou om het heft in eigen handen te nemen wat betreft je gezondheid.

Dit artikel geeft je de gezondheidsbesparende informatie die je daarvoor nodig hebt.

Een wijdverbreid maar ondergewaardeerd gezondheidsprobleem

Volgens de National Institutes of Health:

“Gewoonlijk lage innames van magnesium veroorzaken veranderingen in biochemische routes die het risico op ziekte in de loop van de tijd kunnen verhogen.”

Omdat magnesiumgebrek zo’n wijdverbreid en ondergerapporteerd gezondheidsprobleem is, is dit citaat van de National Institutes of Health zeker een reden tot zorg.

Hoewel magnesiumtekort waarschijnlijk betrokken is bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, gaan we ons nu concentreren op vier ziekten en aandoeningen waarbij magnesium een ​​bekende rol speelt: hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, migraine, diabetes type 2 en osteoporose.

Hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten

Hoge bloeddruk en hart- en vaatziektenOmdat magnesium een ​​direct effect heeft op de ontspanningsmogelijkheden van de cellen van het hart, kan magnesiumtekort direct en indirect bijdragen aan hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. [13]

Wat interessant is, is echter dat in een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde klinische studie [14] van tweeëntachtig diabetespatiënten tussen de leeftijd van 40 en 75, aantoonde  dat magnesiumsuppletie zowel de systolische als de diastolische bloeddruk vermindert.

Dus hoewel een magnesiumtekort slecht is voor de gezondheid van je hart, zijn er sterke aanwijzingen dat het aanvullen van je eetpatroon met extra magnesium één ​​van de beste dingen is die je voor je hart kunt doen.

Migraine hoofdpijn

Migraine hoofdpijnAlles wat strak, prikkelbaar, krampachtig en stijf is – of het nu een lichaamsdeel of zelfs een humeur is – is een teken van magnesiumtekort. [15]

Dit geldt vooral als het gaat om migraine. Magnesiumtekort wordt in verband gebracht met factoren die hoofdpijn bevorderen, waaronder afgifte van neurotransmitters en het aanspannen van bloedvaten. [16]

In hun evidence-based update noemden de Quality Standards Subcommissie de American Academy of Neurology en de American Headache Society magnesium even effectief in het voorkomen van migraine als vrij verkrijgbare NSAID’s zoals ibuprofen en naproxen. [17]

Diabetes type 2

Diabetes type 2 Magnesiumtekort wordt geassocieerd met insulineresistentie en een verhoogd risico op diabetes type 2 bij zowel volwassenen als kinderen. [18]

Het goede nieuws is dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat magnesium een ​​belangrijke rol kan spelen bij het verminderen van het risico op diabetes type 2, waarschijnlijk dankzij de rol van magnesium in het suikermetabolisme. [19]

Osteoporose

Osteoporose

Eerder in dit rapport leerde je dat van de 25 gram magnesium die nu in je lichaam aanwezig is, maar liefst 60 procent ervan in je botten kan worden gevonden. Simpel gezegd, magnesium is essentieel voor gezonde, sterke botten. [20]

Meerdere populatie-gebaseerde studies hebben magnesiuminname gekoppeld aan botdichtheid bij zowel mannen als vrouwen. [21] Aanvullend onderzoek wijst op magnesiumgebrek als een bijdragende factor bij de ontwikkeling van osteoporose. [22]

Maar het is niet allemaal slecht nieuws! Een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Biology Trace Element Research toonde aan dat het nemen van een magnesiumsupplement voor slechts 30 dagen de ontwikkeling van osteoporose aanzienlijk kon vertragen. [23]

Begin je een trend op te merken?

Hoewel magnesiumtekort positief is gekoppeld aan hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, migraine, diabetes type 2 en osteoporose, toont medisch bewijs aan dat een gezond magnesiumgehalte je kan beschermen tegen deze ziekten en aandoeningen!

En wacht maar tot je meer van de wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van dit wondermineraal ziet.

7 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van magnesium

Het is geen wonder dat ik en zoveel andere gezondheidsinstanties magnesium zo geweldig vinden! De vele gezondheidsvoordelen, gehaald uit een groeiend aantal medisch bewijs, van magnesium zullen je verbazen.

 1. Behandelt en voorkomt spierkrampen

spierkramp been manBen je ooit midden in de nacht gewekt door een brandende pijn in je benen of voeten?

Verhinderen frequente spierkrampen dat je kunt genieten van je favoriete activiteiten?

Volgens veel vooraanstaande medische experts is magnesiumtekort de belangrijkste verborgen oorzaak van spierkrampen in het hele lichaam. [24]

Studies suggereren dat het opnieuw in balans brengen van magnesiumniveaus pijnlijke spierkrampen effectief kan behandelen en voorkomen. [25]

 1. Verlicht PMS-symptomen

PMS-symptomenMagnesium is een “must-have” mineraal voor vrouwen die lijden aan PMS-symptomen, waaronder premenstruele migraine, prikkelbaarheid, vermoeidheid en krampen. [26]

In één onderzoek kreeg een groep vrouwen van 18 tot 45 jaar met een normale menstruatiecyclus dagelijks een dosis van 250 mg magnesium gedurende drie maanden.

Aan het einde van die drie maanden ondervond één op de drie vrouwen, die aan het onderzoek deelnamen, verlichting van PMS-symptomen dankzij supplementen met magnesium. [27]

 1. Voorkomt de vorming van galstenen bij mannen

galstenenMagnesium heeft ook enkele mannenspecifieke gezondheidsvoordelen.

Van magnesiumtekort is bekend dat het dyslipidemie (een verhoging van plasmacholesterol, triglyceriden of beide) en insuline hypersecretie veroorzaakt, wat kan leiden tot de vorming van galstenen bij mannen.

Een cohortstudie van het magnesiumverbruik van 42.705 Amerikaanse mannen tussen 1986 en 2002 leverde ongelooflijk bewijs op voor elke man die zich zorgen maakte over zijn risico op het vormen van galstenen.

Laat me rechtstreeks uit de studiesamenvatting citeren:

“Onze studies suggereren een beschermende rol van magnesiumconsumptie bij de preventie van symptomatische galsteenaandoeningen bij mannen.” [28]

 1. Biedt snel herstel van een ernstige depressie 

depressie vrouw muurErnstige depressie is een stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door een gevoel van droefheid, moedeloosheid, pessimisme en verminderde activiteit.

Helaas is het in onze tijd geen ongewoon gezondheidsprobleem en een aantal experts is van mening dat magnesiumgebrek deels (of zelfs grotendeels) de schuld kan zijn.

Bemoedigend is dat een dosis magnesium zo klein als 125-300 mg bewezen heeft snel herstel te bieden van een ernstige depressie, misschien vanwege de manier waarop magnesium de hersenactiviteit en de optimale schildklierfunctie beïnvloedt – een onderactieve schildklier is een gedocumenteerde oorzaak van depressie. [29, 30]

 1. Kalmeert fibromyalgie en chronische pijn

diagnose fibromyalgieMagnesiumgebrek komt veel voor bij patiënten met fibromyalgie [31], dus kan het aanvullen met magnesium helpen om het ongemak van deze pijnlijke ziekte te verlichten?

Medisch onderzoek suggereert dat het antwoord op die vraag een volmondig JA! Is.

Een recent gepubliceerd onderzoek in Rheumatology International onderzocht de relatie tussen magnesiumgehaltes en fibromyalgiesymptomen. [32]

In deze studie werden 60 premenopauzale vrouwen met de diagnose fibromyalgie gematcht met 20 gezonde vrouwen wier leeftijd en gewicht vergelijkbaar waren met die van hen. Deze 80 vrouwen werden vervolgens verdeeld in drie groepen – waarvan er één dagelijks 300 mg magnesium kreeg.

Na 8 weken behandeling rapporteerden de vrouwen die fibromyalgie hadden en een magnesiumsupplement ontvingen significant minder rugpijn en intensiteit van hun fibromyalgiesymptomen dan toen ze met het 8 weken programma begonnen.

 1. Verbetering van de gezondheid van het hart

gezondheid hartAls je een gezond hart wilt, moet je ervoor zorgen dat meer magnesium in je eetpatroon een topprioriteit wordt.

In een overzicht van gerandomiseerde controle klinische proefliteratuur ontdekten onderzoekers een verband tussen magnesium in de voeding en een lager risico op coronaire hartziekten bij mannen. [33]

Een afzonderlijk onderzoek bij 1160 patiënten toonde aan dat een dosering van 300 mg magnesium dagelijks “zeer goede resultaten” opleverde voor mensen die lijden aan hartritmestoornissen. [34]

 1. Draagt bij aan een langer, gezonder leven

familie vader moeder zonen gezinEn wat vind je van deze om onze lijst met geweldige gezondheidsvoordelen van magnesium af te sluiten:

Magnesium helpt je langer te leven.

Volgens een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Zuid-Californië en gepubliceerd in The Journal of Intensive Care Medicine, geeft een magnesiumtekort je twee keer zoveel kans om te sterven als andere mensen. [35]

Op dit moment wil je waarschijnlijk leren hoe je je dagelijkse inname van magnesium kunt verhogen.

Je hebt tenslotte ontdekt:

Maar liefst 80% van de bevolking lijdt waarschijnlijk aan magnesiumtekort …

Magnesiumtekort wordt in verband gebracht met ziekten en aandoeningen zoals hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, migraine, diabetes type 2 en osteoporose, evenals vroege mortaliteit …

Hoe magnesium kan helpen om spierkrampen te behandelen en te voorkomen, snel herstel van een ernstige depressie te bieden, de gezondheid van het hart te verbeteren, PMS-symptomen te verlichten, fibromyalgie en chronische pijn te verzachten, en nog meer verbazingwekkende gezondheidsvoordelen …

Laten we nu eens kijken hoe je de inname van magnesium kunt verhogen, zodat je geen van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen misloopt.

Natuurlijke bronnen van magnesium

Eerder in dit rapport ontdekte je dat moderne landbouwmethoden de bodem hebben ontdaan van een groot percentage van de inheemse minerale concentraties – wat wetenschappers het ‘verdunningseffect’ noemen.

Dit verdunningseffect zorgt er op zijn beurt voor dat de groenten en fruit die je in de supermarkt hebt gekocht minder voedzaam zijn dan de producten die je grootouders aten toen ze jong waren. [36]

groente fruit magnesiumbronHoewel het echt jammer is dat de groenten en fruit die we vandaag eten, lang niet zo voedzaam zijn als ze zouden kunnen zijn, betekent dit niet dat ze geen plek op je tafel verdienen.

Dat doen ze namelijk wel hoor!

En een aantal groenten en fruit zorgt voor een behoorlijke bron van magnesium

Waaronder:

 • Donkere bladgroenten zoals spinazie en snijbiet
 • Pompoenpitten
 • Amandelen
 • avocado’s
 • Zwarte bonen
 • Vijgen

Als je symptomen van magnesiumtekort vertoont of als je gewoon volledig wilt profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die dit wondermineraal biedt, is helaas het eten van magnesiumrijk voedsel alleen waarschijnlijk niet voldoende.

Magnesium wordt veel meer uit de grond gekweekt dan calcium. Honderd jaar geleden zouden we misschien 500 milligram magnesium krijgen in een gewoon eetpatroon. Nu, met wat geluk, 200 milligram. Mensen zouden allemaal magnesium moeten aanvullen.[37]

magnesiumrijk voedsel avocado spinazie noten zaden

Omdat het onwaarschijnlijk is dat je alle magnesium uit je eetpatroon krijgt, is dit de voor de hand liggende vraag:

Welk magnesium supplement is geschikt voor me?

Deze vraag is eigenlijk gemakkelijker te beantwoorden dan je misschien beseft.

Hoewel er een aantal magnesiumsupplementen op de markt is (en een paar soorten indrukwekkende voordelen bieden), heeft het merendeel ernstige nadelen.

Laten we eens kijken:

Magnesiumoxide en hydroxide

Dit is misschien wel de meest voorkomende beschikbare magnesiumsupplement. Je bent er misschien bekend mee als een van de actieve ingrediënten in Milk of Magnesia.

Multi-miljard dollar farmaceutische en supplementbedrijven houden van magnesiumoxide en hydroxide omdat het spotgoedkoop is. Helaas kan vuil een betere bron van magnesium zijn.

Waarom?

Omdat magnesiumoxide en hydroxide zeer slecht worden geabsorbeerd en ook zeer laxerend zijn. [38]

Magnesium citraat

Hoewel magnesiumcitraat beter wordt opgenomen dan magnesiumoxide en hydroxide, is het zelfs laxerender.

Als je ooit een colonoscopie hebt gehad, bevelen de meeste artsen magnesiumcitraat aan om je darmen schoon te spoelen in de dagen voorafgaand aan de procedure. [39]

Hoewel de laxerende eigenschappen van magnesiumcitraat geweldig kunnen zijn als je je dikke darm probeert te reinigen, is dit zeker niet iets waar je dagelijks mee wilt werken.

Magnesiumsulfaat

Je hebt het waarschijnlijk gekocht als Epsom Salt.

Magnesiumsulfaat is geweldig om te weken, maar is veel te laxerend om als een dagelijks supplement te nemen.

Magnesium chloride

Zeer goed absorberend, maar samen met magnesiumoxide en citraat is het één van de meest gerapporteerde vormen van magnesium die diarree veroorzaken. [40]

Nog een belangrijk nadeel van magnesiumchloride: vanwege zijn unieke chemische structuur wordt het vloeibaar wanneer het wordt blootgesteld aan lucht, waardoor het onbetaalbaar is om als capsule of tablet te leveren.

De enige optie is om er een lepeltje van binnen te krijgen en je te beschermen tegen de bittere, kokhalzende smaak.

Zoals je kunt zien, hebben de meeste magnesiumsupplementen die beschikbaar zijn allemaal een aantal onaangename bijwerkingen.

Persoonlijk gebruiken mijn familie en ik Turbo Magnesium.

Turbo Magnesium

Andere populaire vormen van magnesium (zoals die hierboven genoemd) bestaan ​​niet van nature in voedselbronnen en worden vaak gemaakt van steenslag en andere anorganische bronnen.

Turbo Magnesium is anders.

Hoe komt het? Één woord: appelzuur.

Appelzuur komt van nature voor in scherp smakende vruchten zoals appels, kersen en druiven.

Wanneer het zich aan magnesium bindt, wordt het magnesiummalaat – het actieve ingrediënt in Turbo Magnesium.

Onze magnesiummalaatformule heeft een hoge biobeschikbaarheid, wat betekent dat er meer magnesium in jouw bloedcirculatie komt wanneer je het inneemt en dat betekent dat je meer kunt genieten van de geweldige gezondheidsvoordelen van magnesium die je in dit rapport hebt ontdekt.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:

 1. Piovesan D, Profiti G, Martelli PL, Casadio R. The human “magnesome”: detecting magnesium binding sites on human proteins. BMC Bioinformatics. 2012;13 Suppl 14:S10. [PubMed Abstract]

 2. Institute of Medicine (IOM). Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes: Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D and Fluoride. Washington, DC: National Academy Press, 1997.

 3. Rude RK. Magnesium. In: Coates PM, Betz JM, Blackman MR, Cragg GM, Levine M, Moss J, White JD, eds. Encyclopedia of Dietary Supplements. 2nd ed. New York, NY: Informa Healthcare; 2010:527-37.

 4. Cohen Suzy. “14 Drugs That Deplete Magnesium”. Jigsaw Health. 04 February 2015. [Link]

 5. Ford ES, Mokdad AH. Dietary magnesium intake in a national sample of U.S. adults. J Nutr 2003; 133: 2879-2882. [J Nutr]

 6. Eisenberg MJ. Magnesium deficiency and sudden death. American Heart Journal 1992; 124:544-9. [PubMed Abstract]

 7. Turlapaty PD, Altura BM. Magnesium deficiency produces spasms of coronary arteries: relationship to etiology of sudden death ischemic heart disease. Science 1980; 208:198-200.

 8. Scheer, Roddy and Moss, Doug. “Dirt Poor: Have Fruits and Vegetables Become Less Nutritious?” Scientific American April 2011. [Link]

 9. Moe, Sharon M. Disorders Involving Calcium, Phosphorus, and Magnesium. Prim Care. 2008 June; 35(2): 215-vi. [PubMed Abstract]

 10. Seelig MS. Consequences of magnesium deficiency on the enhancement of stress reactions; preventive and therapeutic implications (a review). J Am Coll Nutr. 1994 Oct; 13(5):429-46. [PubMed Abstract]

 11. Volpe SL. Magnesium. In: Erdman JW, Macdonald IA, Zeisel SH, eds. Present Knowledge in Nutrition. 10th ed. Ames, Iowa; John Wiley & Sons, 2012:459-74.

 12. Witkowski M, Hubert J, Mazur A. Methods of assessment of magnesium status in humans: a systematic review. Magnes Res. 2011 Dec; 24(4):163-80. [PubMed Abstract]

 13. Rosanoff A. Magnesium and hypertension. [Article in Japanese] Clin Calcium. 2005 Feb; 15(2):255-60.

 14. Guerrero-Romero F, Rodriguez-Moran M. The effect of lowering blood pressure by magnesium supplementation in diabetic hypertensive adults with low serum magnesium levels: a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. J Hum Hypertens. 2009 Apr; 23(4):245-51. [PubMed Abstract]

 15. Hyman Mark. “Magnesium: Meet The Most Powerful Relaxation Mineral Available”. Dr Hyman. 19 October 2014. [Link]

 16. Sun-Edelstein C, Mauskop A. Role of magnesium in the pathogenesis and treatment of migraine. Expert Rev Neurother. 2009 Mar; 9(3):369-79. [PubMed Abstract]

 17. Holland S, et al. Evidence-based guideline update: NSAIDs and other complementary treatments for episodic migraine prevention in adults: report of the Quality Standards Subcommittee of the American Academy of Neurology and the American Headache Society. Neurology. 2012 Apr 24; 78(17):1346-53. [PubMed Abstract]

 18. Huerta MG, Roemmich JN, Kington ML, Bovbjerg VE, Weltman AL, Holmes VF, Patrie JT, Rogol AD, Nadler JL. Magnesium deficiency is associated with insulin resistance in obese children. Diabetes Care. 2005 May; 28(5):1175-81. [PubMed Abstract]

 19. Rodríguez-Morán M, Simental Mendía LE, Zambrano Galván G, Guerrero-Romero F. The role of magnesium in type 2 diabetes: a brief based-clinical review. Magnes Res. 2011 Dec; 24(4):156-62. [PubMed Abstract]

 20. Rude RK, Singer FR, Gruber HE. Skeletal and hormonal effects of magnesium deficiency. J Am Coll Nutr. 2009 Apr; 28(2):131-41. [PubMed Abstract]

 21. Tucker KL. Osteoporosis prevention and nutrition. Curr Osteoporos Rep. 2009 Dec; 7(4):111-7.

 22. Mutlu M, Argun M, Kilic E, Saraymen R, Yazar S. Magnesium, zinc and copper status in osteoporotic osteopenic and normal post-menopausal women. J Int Med Res. 2007 Sep-Oct; 35(5):692-5. [PubMed Abstract]

 23. Aydin H, Deyneli O, Yavuz D, Gözü H, Mutlu N, Kaygusuz I, Akalin S. Short-term oral magnesium supplementation suppresses bone turnover in postmenopausal osteoporotic women. Biol Trace Elem Res. 2010 Feb; 133(2):136-43. [PubMed Abstract]

 24. Bilbey DL, Prabhakaran VM. Muscle cramps and magnesium deficiency: case reports. Can Family Physician1996 Jul; 42:1348-1351. [Abstract]

 25. Roffe C, Sills S, Crome P, Jones P. Randomised, cross-over, placebo controlled trial of magnesium citrate in the treatment of chronic persistent leg cramps. Med Sci Monit. 2002 May; 8(5)CR326-30. [PubMed Abstract]

 26. Facchinetti F, Sances G, Borella P, Genazzani AR, Nappi G. Magnesium prophylaxis of menstrual migraine: effects on intracellular magnesium. Headache. 1991 May;31(5):298-301. [PubMed Abstract]

 27. Quaranta S, Buscaglia MA, Meroni MG, Colombo E, Cella S. Pilot study of the efficacy and safety of a modified-release magnesium 250 mg tablet (Sincromag) for the treatment of premenstrual syndrome. Clin Drug Investig. 2007; 27(1):51-8. [PubMed Abstract]

 28. Tsai CJ, Leitzmann MF, Willett WC, Giovannucci EL. Long-term effect of magnesium consumption on the risk of symptomatic gallstone disease among men. Am J Gastroenterol. 2008 Feb; 103(2):375-82. [PubMed Abstract]

 29. Eby GA, Eby KL. Rapid recovery from major depression using magnesium treatment. Med Hypotheses. 2006; 67(2):362-70. [Pub Med Abstract]

 30. Joffe RT, Levitt AJ, Young LT. The thyroid, magnesium and calcium in major depression. Biol Psychiatry. 1996 Sep 1; 40(5):428-9. [PubMed Abstract]

 31. Moorkens G, Manuel y Keenoy B, Vertommen J, Meludu S, Noe M,De Leeuw I. Magnesium deficit in a sample of the Belgian population presenting with chronic fatigue. Magnes Res. 1997 Dec; 10(4):329-37. [PubMed Abstract]

 32. Bagis S, Karabiber M, As I, Tamer L, Erdogan C, Atalay A. Is magnesium citrate treatment effective on pain, clinical parameters and functional status in patients with fibromyalgia? [PubMed Abstract]

 33. Mathers TW, Beckstrand RL. Oral magnesium supplementation in adults with coronary heart disease or coronary heart disease risk. J Am Acad Nurse Pract. 2009 Dec; 21(12):651-7. [PubMed Abstract]

 34. Holzgartner H, Maier E, Vierling W. High-dosage oral magnesium therapy in arrhythmias. Results of an observational study in 1,160 patients with arrhythmia. [Article in German] Fortschr Med. 1990 Sep 30; 108(28):539-42. [PubMed Abstract]

 35. Tong GM, Rude RK. Magnesium deficiency in critical illness. J Intensive Care Med. 2005 Jan-Feb; 20(1):3-17. [PubMed Abstract]

 36. Davis Donald. Declining Fruit and Vegetable Nutrient Composition: What Is The Evidence? HortScience. 2009 Feb; 44(1):15-19. [Link]

 37. Mercola, Joseph. “Magnesium: The Missing Link to Better Health. Mercola. 08 December, 2013. [Link]

 38. Lindberg JS, Zobitz MM, Poindexter JR, Pak CY. Magnesium bioavailability from magnesium citrate and magnesium oxide. J Am Coll Nutr. 1990 Feb; 9(1):48-55. [PubMed Abstract]

 39. No byline. Preparing for a colonoscopy. Harvard Health Publications. 9 March, 2015. [Link]

 40. Ranade VV, Somberg JC. Bioavailability and pharmacokinetics of magnesium after administration of magnesium salts to humans. Am J Ther. 2001 Sep-Oct;8(5):345-57. [PubMed Abstract]

>