Hoe Bloedsuikerspiegel te Verlagen (en Laag Te Houden)

Je weet dat je niet in één keer 12 donuts moet opeten, maar begrijp je de diepere complicaties van suiker en de effecten ervan op je lichaam?

Hoge bloedsuikerspiegel, die optreedt wanneer jouw lichaam suiker niet goed van bloed naar cellen kan transporteren, is een ernstig gezondheidsprobleem dat veel inwoners treft.

Vanwege de ernstige en langdurige gezondheidseffecten van een hoge bloedsuikerspiegel, moet je weten hoe je de waarschuwingssignalen kunt identificeren en de beste manieren leren om jouw bloedsuiker op een natuurlijke manier weer onder controle te krijgen. Als je dit doet, kun je in de toekomst een diabetes type 2 voorkomen!

Bloedsuiker

Wat is bloedsuiker en glykemische controle?

Je lichaam is afhankelijk van een gezonde stroom koolhydraten voor energie. Koolhydraten gaan door je spijsvertering en worden afgebroken tot suikers, genaamd glucose. Alle glucose reist rechtstreeks naar de bloedbaan, waar het blijft totdat een stof genaamd insuline arriveert om glucose naar de cellen in jouw lichaam te brengen.

De hoeveelheid suiker in jouw bloed op een bepaald moment wordt jouw bloedsuiker genoemd. Het vermogen om bloedsuiker onder controle te houden en gezond te houden, staat bekend als glykemische controle.

De alvleesklier produceert en geeft insuline af zodra deze verhoogde bloedsuikerspiegels detecteert. Dit proces is essentieel omdat het voorkomt dat suikers zich in het bloed ophopen en het helpt de glykemische controle te houden. Zodra insuline in het bloed stroomt, transporteert het glucose in spieren, vet en levercellen om de brandstof te leveren die ervoor zorgt dat jouw lichaam blijft functioneren.

Dit suiker-insuline-energieproces is natuurlijk en gezond, maar helaas wordt het ook sterk bedreigd door het bewerkte voedsel van vandaag en ongezonde levensstijlgewoonten. Veel mensen leven van dag tot dag met veel te veel glucose in hun bloed. Op zijn beurt dwingt zoveel suiker hun insulinespiegel tot piek.

Als je dag na dag, week na week te veel suiker eet, zal jouw slecht gereguleerde bloedsuikerspiegel ervoor zorgen dat het bloed dikker wordt. Dik bloed laat het hart harder werken en maakt het lichaam kwetsbaarder voor hartaanvallen, beroertes, problemen met het gezichtsvermogen, zenuwproblemen en meer.

Welke niveaus van bloedsuiker worden als gevaarlijk beschouwd?

Het eten van een brownie op je verjaardagsfeestje zal je bloedsuikerspiegel niet verpesten, maar als je maandenlang ongezond eet en ongezonde levensstijlkeuzes maakt, kan je glykemische controle in gevaar komen.

Een bloedsuikerkaart kan je laten zien welke bloedsuikerspiegel als veilig en gevaarlijk wordt beschouwd. Houd er rekening mee dat de bloedsuikerspiegel gedurende de dag fluctueert, dus het is belangrijk om jouw resultaten af ​​te stemmen op het tijdstip van de bloedsuikertest.

Het is ook belangrijk op te merken dat de bloedsuikerspiegel niet volledig objectief is. Een hoge bloedsuikerspiegel voor een gezonde volwassene kan worden beschouwd als een aanvaardbare bloedsuikerspiegel voor iemand met diabetes. Het is allemaal gerelateerd aan je gezondheid en leeftijd.

Tijd van lezen Doel voor diegenen zonder diabetes Doel voor diegenen met diabetes
Voor het ontbijt Minder dan 100 mg / dl 80 – 130 mg / dl
Voor de maaltijd Minder dan 110 mg / dl 70 – 130 mg / dl
1-2 uur na de maaltijd Minder dan 140 mg / dl Minder dan 180 mg / dl
Bedtijd Minder dan 120 mg / dl 90 – 150 mg / dl

 

Variaties buiten de beoogde bloedsuikerspiegel kan van tijd tot tijd gebeuren, maar elke bloedglucosewaarde boven 160 mg / dl duidt op een ernstig probleem.

Bloedsuiker voor het eten Betekenis
160-240 mg / dl Te hoog! Neem actieve stappen om je bloedsuikerspiegel te verlagen.
240-300 mg / dl Diabetes niet onder controle en moet worden behandeld.
Boven 300 mg / dl Zoek onmiddellijk medische hulp.

 

Wat kan er gebeuren als je jouw bloedsuiker niet verlaagt?

Hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt onmiddellijke en langdurige effecten, die je niet wilt ervaren.

Overmatig suiker verhoogt het risico op hartziekten en diabetes

Onderzoek toont een duidelijk verband aan tussen een hoge bloedsuikerspiegel en een verhoogd risico op hartaandoeningen en diabetes. Het valt niet te ontkennen dat een constant hoge bloedsuiker je kwetsbaarder maakt voor veel gezondheidscomplicaties.

Studies tonen aan dat degenen die ongeveer 20% van hun calorieën uit toegevoegde suikers halen, een bijna 40% hoger risico lopen om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan mensen die minder suiker consumeren! Dat is een enorm verschil dat direct wordt veroorzaakt door de bijwerkingen van overtollige suiker zoals ontsteking, obesitas, hoge triglycerideniveau´s.

Pre-diabetes en type 2 diabetes zijn ook ernstige gezondheidsproblemen waarvan bekend is dat ze ontstaan ​​als gevolg van te veel suiker in het lichaam. Naarmate er meer suiker in jouw eetpatroon sluipt, hoopt zich meer vet op in jouw lichaam. Suikerachtig eten en drinken zorgen er ook voor dat de bloedsuikerspiegel stijgt en het lichaam de energie ontneemt die het nodig heeft om te bewegen. Als gevolg hiervan worden jouw lichaamssystemen kwetsbaar voor diabetes.

Hoge bloedsuiker verpest je humeur en energie 

Suiker stimuleert de afgifte van dopamine in de hersenen. Dopamine is het hormoon geassocieerd met plezier en beloningen. De piek van dopamine die je ervaart wanneer je een brownie eet, geeft je die “high”, maar de euforie duurt niet lang.

Na die eerste suikerstoot krijg je een dip. Mineralen worden uit je botten, tanden en andere delen van je lichaam getrokken om zoveel suiker te metaboliseren. Dit veroorzaakt tekorten aan voedingsstoffen die je lichaam van zijn energie berooft en belangrijke functies onderbreekt. Tegelijkertijd voel je je prikkelbaar en emotioneel door je verlangen naar meer suiker en nog een dopamine ‘high’.

Hoe je jouw bloedsuiker op natuurlijke wijze kunt verlagen

De gevaren van een hoge bloedsuiker kunnen niet worden ontkend, maar het goede nieuws is dat je een grote invloed kunt uitoefenen op jouw glycemische controle! Overweeg deze tips om jouw bloedsuikerspiegel terug te brengen binnen een veilig bereik.

Verminder je koolhydraten

Het schaaltje met brood in het restaurant is verleidelijk, net als die spaghetti en gehaktballetjes op het menu. Een zware inname van koolhydraten verhoogt echter het bloedsuikerspiegel en dwingt meer insuline in jouw systeem. Na verloop van tijd leidt dit tot insulineresistentie omdat het lichaam gewend raakt aan de overmatige stroom insuline die probeert jouw hoge bloedsuiker te verwerken en te transporteren.

Een van de beste manieren om jouw bloedsuikerspiegel te verlagen, is de koolhydraatinname tot 50 gram per dag of minder te verlagen. Houd je gedurende een paar maanden aan dit koolhydraatarme plan om jouw systeem gevoeliger te maken voor insuline. Verbeterde insulinegevoeligheid ondersteunt een genormaliseerde bloedsuikercyclus en vermindert onaangename bloedsuikerpieken.

Levensstijlgewoonten verbeteren

Neem ten slotte gezondere levensstijlgewoonten om optimale bloedsuikerresultaten te ondersteunen. Sport regelmatig, drink minstens 8 glazen water per dag en vind effectieve technieken voor stressmanagement. Naast het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven en het verlagen van jouw risico op ziekte, zullen betere beweging, hydratatie en ontspanningstechnieken het gemakkelijker maken om jouw eetkeuzes te beheren en een evenwichtige bloedsuikerspiegel te behouden.

Welke voedingsmiddelen helpen de bloedsuikerspiegel verlagen?

Terwijl je je koolhydraatinname verlaagt, vraag je je af welk voedsel je kunt gebruiken om je koolhydraten te vervangen en je bloedsuikerspiegel actief te verlagen. De beste keuzes zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan chroom en magnesium. Beide mineralen werken samen om de insulineregulatie te ondersteunen en de insulinegevoeligheid te verbeteren.

De volgende heerlijke voedingsmiddelen kunnen allemaal koolhydraten vervangen en je lichaam voeden met magnesium en chroom:

 • Avocado
 • Amandelen en andere noten
 • Spinazie en Broccoli
 • Tofu
 • Bananen
 • Peulvruchten
 • Bruine rijst
 • Tomaten
 • Biergist

Andere voedingsmiddelen die geen magnesium en chroom bevatten, kunnen nog steeds de bloedsuikerspiegel verlagen door de insulinegevoeligheid te verbeteren en de voedingsstoffen in het lichaam in evenwicht te brengen:

 • Mager vlees
 • Koffie
 • Eidooiers
 • Vis
 • Appelcider azijn

Verzamel deze gezonde, smakelijke en koolhydraatarme opties om jouw bloedsuiker op natuurlijke wijze opnieuw te kalibreren en voordeel te halen uit de verbeterde glykemische controle.

Jouw lichaam verdient het dat je het de aandacht geeft die het nodig heeft.

Weet je nog hoe het is om je GEWELDIG te voelen?

Organico TURBO Magnesium™ is een Premium voedingssupplement dat je magnesium niveau’s herstelt op een veilige en natuurlijke manier.

Dus je spierkrampen en hoofdpijn vermindert¹,… je stress en spanning ook… en je bent beter beschermd tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en meer… allemaal zonder het risico van voorgeschreven medicijnen!

Je zult merken dat je beenkrampen je ’s nachts niet langer wakker houden… je migraine zal niet zo intens zijn of zo lang duren en kan zelfs helemaal verdwijnen²… je humeur zal stabiliseren en je kunt uitkijken naar zonniger, gelukkigere dagen in je toekomst…

Je zult merken dat je ’s nachts beter slaapt en je meer ontspannen voelt ³… Je botten zullen sterker, gezonder zijn… en wat denk je dat het zal doen voor je gemoedsrust wanneer je beseft dat je jouw risico hebt verminderd voor een reeks dodelijke ziekten?

Organico TURBO Magnesium™ is een magnesium supplement als geen ander… zijn UNIEKE samenstelling zorgt voor betere absorptie en betere resultaten, zonder de gekende badkamer uitstapjes…

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens  Organico TURBO Magnesium™.

Organico Turbo Magnesium - potOrganico TURBO Magnesium™ is samengesteld uit Magnesium Bisglycinaat (AlbionⓇ) en Magnesium Citraat, aangevuld met taurine aminozuren en de belangrijke Vitamine B6 en Vitamine D3.

Dit betekent dat in tegenstelling tot veel magnesiumsupplementen die slecht worden geabsorbeerd vanwege hun chemische structuur, laxerende werking en te veel bindmiddelen of coatings, Organico Turbo Magnesium de magnesium rechtstreeks naar je bloedbaan en zenuwstelsel brengt en dit aangevuld met de belangrijke Taurine verbinding, de Vitamine B6 en D3.

Organico TURBO Magnesium™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Onze gepatenteerde Organico Turbo Magnesium formule is anders dan al het andere op de markt. En wanneer je het voor de eerste keer probeert, zul je versteld staan hoe snel je het voelt werken om de gebalanceerde, levendige gezondheid te bieden die je verdient.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Magnesium™  en wat het voor je gezondheid betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Magnesium Supplement of ben je dit van plan?Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wanneer je ooit één van de veel voorkomende magnesiumsupplementen hebt geprobeerd, dan kan ik begrijpen dat je een sceptische wenkbrauw optrekt omdat ik je dagelijkse aanvulling met magnesium aanraad. Wanneer mensen immers aan magnesiumsupplementen denken, hebben ze de neiging ze te onthouden vanwege hun laxerende eigenschappen… en onverwachte uitstapjes naar de badkamer zijn niet iets waar je elke dag mee te wilt maken hebt!

Bovendien zijn veel magnesiumsupplementen vervuild met ongezonde bindmiddelen en vulstoffen die de effectiviteit sterk vermindert. De risico’s van een magnesiumtekort zijn groot maar veel van de beschikbare magnesiumsupplementen zijn ineffectief en/of te duur voor wat ze te bieden hebben.

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope magnesium zou kopen!

Bronnen:
1: Wang, R., Chen, C., Liu, W., Zhou, T., Xun, P., He, K., & Chen, P. (2017). The effect of magnesium supplementation on muscle fitness: a meta-analysis and systematic review. Magnesium research, 30(4), 120–132. https://doi.org/10.1684/mrh.2018.0430

2: von Luckner, A., & Riederer, F. (2018). Magnesium in Migraine Prophylaxis-Is There an Evidence-Based Rationale? A Systematic Review. Headache, 58(2), 199–209. https://doi.org/10.1111/head.13217

3: Arab, A., Rafie, N., Amani, R., & Shirani, F. (2023). The Role of Magnesium in Sleep Health: a Systematic Review of Available Literature. Biological trace element research, 201(1), 121–128. https://doi.org/10.1007/s12011-022-03162-1

Deel desgewenst dit artikel

>