Kan Kurkuma Helpen bij het Bevorderen van een Gezonde Leverfunctie?

De lever is een van de hardst werkende organen in het menselijk lichaam, belast met meer dan 500 vitale functies, waaronder de productie van gal, bloedstolling en ontgifting van het bloed. Gezien het belang van dit orgaan, is het essentieel om een gezonde leverfunctie te behouden.

De belangstelling voor kurkuma is groeiend. Het is een specerij dat veel wordt gebruikt in de Indiase keuken, maar heeft ook potentie voor de verbetering van de gezondheid.

In dit artikel gaan we in op kurkuma en een gezonde leverfunctie.

Waarom is kurkuma belangrijk?

Kurkuma kennen we als een specerij. Het heeft een heldere gele kleur en behoort tot de gemberfamilie.

Je kent het vast van curry en andere Indiase en Aziatische gerechten. Het heeft een unieke smaak en kleur. Maar het is ook veelgebruikt ingrediënt bij de traditionele Indiase en Chinese geneeskunde.

In kurkuma zit een werkzame stof genaamd curcumine en deze stof staat bekend om zijn antioxidatieve eigenschappen, maar nog veel meer.

Wat zegt de wetenschap over kurkuma en levergezondheid?

Kan kurkuma helpen bij het bevorderen van een gezonde leverfunctie?

Verschillende studies suggereren dat curcumine, het actieve bestanddeel in kurkuma, een gunstig effect kan hebben op de lever.

Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat curcumine de kracht heeft om de lever te beschermen door verschillende toxines te neutraliseren. (1)

Andere studies tonen ook dat curcumine helpt om ontstekingen te verminderen (2). Ook wordt gezien dat littekenvorming werd verminderd bij het gebruik van curcumine. (3)

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Maar voor vrijwel alles geldt dat nog meer onderzoek nodig is om alle bevindingen nog meer te bevestigen.

Hoe kan Kurkuma bijdragen aan Levergezondheid?

De ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen van curcumine dragen bij aan je levergezondheid.

Dit gebeurt op verschillende manieren:

  • Ontstekingsremmend: Wanneer ontstekingen chronisch worden, kan dit leiden tot leverziekten.
  • Door deze te verminderen, blijft je lever dus ook langer gezond. (2)
  • Antioxidant: De lever is cruciaal voor de ongiftig van het lichaam. Schadelijk stoffen voor de lever kunnen worden geneutraliseerd door de antioxidatieve eigenschappen van curcumine. (4)

Het gebruik van Kurkuma Supplementen voor levergezondheid

Het mag duidelijk zijn dat kurkuma kan helpen om jouw lever gezond te houden.

Daarnaast heeft kurkuma een gunstig effect op de spijsvertering. Je kunt toevoegen aan je dieet op een gemakkelijke manier door bijvoorbeeld het gebruik van kurkuma supplementen.

Deze supplementen zijn verkrijgbaar als capsules bijvoorbeeld en worden vaak gecombineerd met piperine zodat het lichaam de kurkuma beter kan opnemen.

Kurkuma: een sleutel tot levergezondheid?

De resultaten van verschillende onderzoeken zijn veelbelovend.

Er zijn mooie indicaties dat kurkuma kan helpen bij jouw gezondheid en dus ook jouw levergezondheid. Meer onderzoek zal altijd nodig blijven.

Toch is het toevoegen van kurkuma aan het dieet veilig en zeker geen slecht idee.

Zoals bij elk supplement, is het belangrijk om jouw arts te raadplegen voordat je met een nieuw supplement begint.

Zeker als je al een bestaande medische aandoening hebt of als je andere medicijnen gebruikt.

Een gezonde levensstijl, inclusief een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van overmatig alcoholgebruik, blijft de beste aanpak voor het ondersteunen van de levergezondheid.

Hoewel kurkuma mogelijk niet het wondermiddel is voor leverziekten, is het zeker een waardevolle toevoeging aan een gezond dieet en kan het, samen met andere gezonde levensstijlkeuzes, bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn.

Conclusie

Kurkuma heeft een speciaal plekje in de keuken, maar ook voor onze gezondheid.

Daarom kun je het met alle plezier op allerlei manieren toevoegen aan jouw dieet. Lees hier hoe jij kurkuma kunt toevoegen aan jouw dieet.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Ontdek over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen:

  1. García-Niño WR, Pedraza-Chaverrí J. Protective effect of curcumin against heavy metals-induced liver damage. Food Chem Toxicol. 2014 Jul;69:182-201. doi: 10.1016/j.fct.2014.04.016. Epub 2014 Apr 18. PMID: 24751969.
  2. Chandrashekara KT, Popli S, Shakarad MN. Curcumin enhances parental reproductive lifespan and progeny viability in Drosophila melanogaster. Age (Dordr). 2014;36(5):9702. doi: 10.1007/s11357-014-9702-8. Epub 2014 Aug 31. PMID: 25173182; PMCID: PMC4453933.
  3. Cheppudira B, Fowler M, McGhee L, Greer A, Mares A, Petz L, Devore D, Loyd DR, Clifford JL. Curcumin: a novel therapeutic for burn pain and wound healing. Expert Opin Investig Drugs. 2013 Oct;22(10):1295-303. doi: 10.1517/13543784.2013.825249. Epub 2013 Aug 1. PMID: 23902423.
  4. Vecchi Brumatti L, Marcuzzi A, Tricarico PM, Zanin V, Girardelli M, Bianco AM. Curcumin and inflammatory bowel disease: potential and limits of innovative treatments. Molecules. 2014 Dec 16;19(12):21127-53. doi: 10.3390/molecules191221127. PMID: 25521115; PMCID: PMC6271352.

>