Hoe kan kurkuma bijdragen aan een gezonde spijsvertering?

Geel, aards, en boordevol voordelen voor de gezondheid, kurkuma heeft een ereplaats op de lijst van “superfoods”. Maar hoe werkt kurkuma precies voor uw spijsvertering? Laten we dat ontdekken.

Wat is kurkuma?

Kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt in onder andere de traditionele Chinese geneeskunde.

Met dit specerij wordt verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken. In kurkuma zit curcumine en dit is een krachtige antioxidant. (1)

Het kan ook helpen bij een gezonde spijsvertering.

Hoe kan kurkuma bijdragen aan een gezonde spijsvertering

Welke effect heeft kurkuma op de spijsvertering?

Kurkuma heeft voordelen zoals de bevordering van galproductie in de lever. (2)

Daarnaast heeft het ontstekingsremmende eigenschappen waarmee spijsverteringsproblemen worden verlicht.

Denk hierbij aan de ziekte van Crohn, maar ook prikkelbaredarmsyndroom. (3)

Stimuleert de productie van gal

De productie van gal wordt bevorderd door kurkuma. Gals is nodig voor de vertering van vetten.

Zonder gal kan het lichaam de vetten niet goed afbreken. Wanneer vetten niet worden afgebroken, leidt dit tot gas, diarree of een opgeblazen gevoel.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Vermindert ontstekingen

De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma helpen ontstekingen dus verminderen.

Een ontsteking in het spijsverteringsstelsel leidt tot een slechte opname van voedingsstoffen, maar ook andere problemen.

Door deze ontstekingen te verminderen, helpt dus bij de algemene gezondheid.

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van kurkuma op de spijsvertering?

Ja, er vele studies gedaan naar de positieve effecten van kurkuma.

Zo is er onderzoek geweest naar het effect van curcumine van het verminderen van symptomen bij patiënten met het prikkelbaredarmsyndroom. (4)

Maar ook bij de ziekte van Crohn (3) helpt curcumine.

Deze studie toont bijvoorbeeld dat kurkuma de spijsvertering bevorderd en dat ontstekingen worden geremd.

Hoe voeg je kurkuma toe in je dieet?

Er zijn verschillende manieren om kurkuma te verwerken in jouw dieet.

Je kunt bijvoorbeeld het toevoegen aan curry’s, soepen, maar je kunt ook kiezen voor kurkuma-thee.

Probeer bijvoorbeeld eens kurkuma tomaat soep of een lekkere koffie met kurkuma.

De voordelen van kurkuma op jouw spijsvertering is duidelijk en het een goed idee is om het toe te voegen aan het dieet.

s het soms wel moeilijk om het toe te voegen aan jouw dieet. Je kunt dan ook een kurkuma supplement gebruiken om het toe te voegen aan jouw dieet.

Hiermee kun je gemakkelijk kurkuma toevoegen aan een uitgebalanceerd dieet.

Bovendien is lichaamsbeweging een belangrijke factor voor een goede spijsvertering en gezondheid in het algemeen.

Regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan een gezond metabolisme en de algehele spijsverteringsfunctie.

Conclusie

Kurkuma, met zijn rijke geschiedenis en brede toepassingen, is een fascinerend kruid dat een waardevolle aanvulling kan zijn op elk dieet.

Het is meer dan alleen een keukeningrediënt.

Het is een brug tussen culinaire tradities, een onderwerp van wetenschappelijke fascinatie en een mogelijke sleutel tot betere gezondheid.

Het heeft een bijzonder plekje in de keuken en de geneeskunde, en zal ongetwijfeld blijven boeien en voeden in de jaren die komen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Ontdek over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

Bronnen:

  1. Vecchi Brumatti L, Marcuzzi A, Tricarico PM, Zanin V, Girardelli M, Bianco AM. Curcumin and inflammatory bowel disease: potential and limits of innovative treatments. Molecules. 2014 Dec 16;19(12):21127-53. doi: 10.3390/molecules191221127. PMID: 25521115; PMCID: PMC6271352.
  2. Ramprasad, C., & Sirsi, M. (1957). Curcuma longa and bile secretion: quantitative changes in the bile constituents induced by sodium cucurminate.
  3. Salh B, Assi K, Templeman V, Parhar K, Owen D, Gómez-Muñoz A, Jacobson K. Curcumin attenuates DNB-induced murine colitis. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 2003 Jul;285(1):G235-43. doi: 10.1152/ajpgi.00449.2002. Epub 2003 Mar 13. PMID: 12637253.
  4. Rahimi, R., Mozaffari, S. & Abdollahi, M. On the Use of Herbal Medicines in Management of Inflammatory Bowel Diseases: A Systematic Review of Animal and Human Studies. Dig Dis Sci 54, 471–480 (2009). https://doi.org/10.1007/s10620-008-0368-x

>