Heeft Krill Olie Meer Voordelen Voor Je Gezondheid Dan Visolie?


Wil je een paar kilo afvallen, je huid verbeteren of je brein scherp houden? Je kunt overwegen krill-olie te nemen. Hoog in zowel omega-3 vetzuren als antioxidanten, de potentiële voordelen van krill olie zijn behoorlijk indrukwekkend.

De voordelen van krill-olie versus visolie zijn vrijwel identiek, maar krill olie is meer biologisch beschikbaar, duurzamer en minder vervuild door kwik of zware metalen.

Dus waar is krill-olie van gemaakt, hoe kan dit je gezondheid beïnvloeden en moet je het toevoegen aan je dagelijkse routine? Laten we kijken.

Wat is krill-olie?

Krill-olie is een supplement gewonnen uit een soort Antarctisch krill, een klein, garnaal-achtig schaaldier uit de Zuidelijke Oceaan. Gesitueerd op de bodem van de voedselketen, voedt krill zich hoofdzakelijk met fytoplankton of microscopische zee algen.

Krill olie bevat een zeer geconcentreerde hoeveelheid omega-3-vetzuren, die gekoppeld zijn aan een uitgebreide lijst met gezondheidsvoordelen, van verminderde ontsteking tot een verlaagd risico op chronische ziekten. Naast omega-3-vetzuren bevat krill olie ook van fosfolipiden afgeleide vetzuren en astaxanthine, een krachtige carotenoïde vereerd om zijn anti-oxiderende eigenschappen.

Bekijk een van de gloeiende krill olie beoordelingen online en je zult snel het krachtige effect zien dat dit supplement op de gezondheid kan hebben. Voordelen van de krill olie zijn alles van het versterken van botten en gewrichten tot het stimuleren van de gezondheid van de hersenen en meer.

Is krill-olie veilig? De voordelen van krill-olie

  • Bestrijdt ontsteking
  • Verbetert de gezondheid van het hart
  • Houdt de huid glanzend
  • Voordelen gezondheid hersenen
  • Ondersteunt sterke botten en gewrichten
  • Kan in verband worden gebracht met de beperking van het risico op kanker
  • Helpt bij gewichtsverlies

1. Bestrijdt ontsteking

krill olie voordelen

Acute ontsteking is een normale immuunrespons die je lichaam kan helpen beschermen tegen buitenlandse indringers. Chronische ontsteking, aan de andere kant, wordt verondersteld bij te dragen tot een reeks van gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes, hartziekten en zelfs kanker.

Krill olie bevat veel omega-3 vetzuren zoals docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA), waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Volgens een studie aan de universiteit van Teheran in Iran kon supplementen met omega-3-vetzuren

gedurende slechts acht weken de niveaus van ontstekingsmarkers in het bloed aanzienlijk verminderen.

Krill olie bevat ook astaxanthine, een natuurlijk pigment dat kan helpen de vrije radicalen te bestrijden die chronische ontstekingen veroorzaken.

Naast het verlagen van het risico op chronische ziekten, zouden de ontstekingsremmende eigenschappen van krill olie verregaande voordelen kunnen hebben die zich uitstrekken tot bijna elk aspect van de gezondheid, van het vertragen van veroudering tot bescherming tegen bepaalde auto-immuunziekten.

2. Verbetert de gezondheid van het hart

Of je nu je cholesterolgehalte wilt verlagen of gewoon je hart in topvorm wilt houden, krill olie kan je misschien helpen. Krill olie zit boordevol omega-3-vetzuren, die zijn gekoppeld aan verminderde ontstekingen, een verminderd risico op hartziekten en verbeteringen van de cardiovasculaire functie.

Een onderzoek uit 2015 in het Danbury Hospital richtte zich op het meten van de voordelen van krill olie voor de gezondheid van het hart bij mensen met diabetes. Onderzoekers ontdekten dat het slikken van 1.000 milligram krill olie verschillende risicofactoren voor hartziekten en zelfs verhoogde niveaus van ongunstig HDL-cholesterol verminderde.

Ondertussen hebben andere studies aangetoond dat de omega-3-vetzuren in krill olie de hartslag en bloeddruk kunnen verlagen, hoge triglyceriden kunnen verlagen en het risico op coronaire hartziekten kunnen verminderen.

Het is duidelijk dat het gehalte aan omega-3 een grote rol speelt bij de voordelen van krill olie voor het hart.

3. Houdt de huid glanzend

Van acne tot dermatitis, ontsteking is de oorzaak van veel voorkomende huidaandoeningen. Een van de belangrijkste voordelen van krill olie op de gezondheid van de huid is het gehalte aan omega-3-vetzuren, die het vermogen hebben ontstekingen te verminderen en je huid glanzend te houden.

krill olie huid gezondIn een studie uit Zuid-Korea bleek suppletie met omega-3-vetzuren de ontstekingsacne te verminderen met maar liefst 42 procent.

Een andere studie onder dieren die in het Journal of Medical Investigation werd gepubliceerd, toonde ook aan dat DHA en EPA, twee soorten omega-3-vetzuren die in krill olie worden aangetroffen, de productie van een specifiek molecuul dat betrokken is bij ontstekingen kunnen blokkeren, wat de behandeling van aandoeningen zoals atopische dermatitis bevorderd.

Krill-olie bevat ook astaxanthine, wat kan helpen de gezondheid van de huid nog meer te verbeteren. Volgens één onderzoek in 2009 verminderde orale suppletie in combinatie met topische toediening van astaxanthine ouderdomsvlekken en rimpels, terwijl de huidtextuur en het vochtgehalte verbeterden.

4. Voordelen voor hersen gezondheid

De breinverhogende voordelen van omega-3-vetzuren zijn goed gedocumenteerd. Van omega-3-vetzuren wordt aangenomen dat ze bijdragen aan het verminderen van symptomen van depressie en angst en zelfs trage cognitieve achteruitgang.

Er is ook enig bewijs gevonden dat omega-3-vetzuren gunstig kunnen zijn bij de behandeling van stoornissen zoals ADHD, bipolaire stoornis en schizofrenie.

Er is minder specifiek onderzoek naar de cognitieve effecten van krill olie, maar verschillende studies hebben veelbelovende resultaten opgeleverd.

Een studie onder dieren uit 2013 toonde bijvoorbeeld aan dat krill olie de cognitie verbeterde en anti-depressieve effecten bij ratten vertoonde. Plus, een andere studie toonde aan dat 12 weken suppletie met krill-olie hielp om de cognitieve functie bij oudere mannen te activeren.

5. Ondersteunt sterke botten en gewrichten

Veroudering kan een grote tol van je lichaam eisen, vooral in de botten en gewrichten. Aandoeningen zoals osteoporose en artritis komen steeds vaker voor bij het ouder worden naarmate je botdichtheid en kraakbeen begint te verminderen, met symptomen zoals pijn, stijfheid en een verhoogd risico op fracturen.

Er zijn aanwijzingen dat de omega-3-vetzuren in krill olie kunnen helpen om je botten en gewrichten gezond en sterk te houden. Studies tonen aan dat omega-3-vetzuren kunnen helpen de botdichtheid te behouden en de ontsteking die bijdraagt ​​aan bot- en gewrichtspijn te verminderen.

Er is meer onderzoek nodig om de effecten van krill olie in het bijzonder op de gezondheid van botten en gewrichten te evalueren, maar de omega-3 in krill olie komt de gezondheid van de botten ten goede.

6. Kan in verband worden gebracht met de beperking van het risico op kanker

Alsof je nog een andere reden nodig hebt om aan je dagelijkse dosis krill olie te komen, laten sommige onderzoeken zien dat omega-3-vetzuren kunnen worden geassocieerd met een verminderd risico op bepaalde soorten kanker.

In het bijzonder hebben studies aangetoond dat een hogere inname van omega-3 vetzuren uit suppletie of visconsumptie kan worden geassocieerd met een verminderd risico op prostaat- en borstkanker.

Uit een studie gepubliceerd in het European Journal of Cancer Prevention bleek ook dat een hogere consumptie van omega-3-vetzuren geassocieerd werd met een lager risico op colorectale kanker.

Houd er echter rekening mee dat deze studies een verband vertonen, maar geen rekening houden met andere factoren die een rol kunnen spelen. Meer onderzoek is nodig om te bepalen hoe inname van krill olie en omega-3 vetzuren de ontwikkeling van kanker rechtstreeks kunnen beïnvloeden.

7. Hulp bij gewichtsverlies

krill olie ceintuur vrouw meetlintOnderzoek toont aan dat krill olie gewichtsverlies bevordert, dankzij het gehalte aan omega-3 vetzuren. Sterker nog, studies hebben aangetoond dat omega-3-vetzuren de eetlust kunnen verminderen, het metabolisme kunnen doen opleven en het vetverbrandingsproces kunnen stimuleren.

Een studie gepubliceerd in Appetite toonde aan dat het consumeren van ten minste 1,3 gram omega-3-vetzuren dagelijks tot twee uur na een maaltijd gevoelens van verzadiging verhoogden.

Andere studies hebben aangetoond dat omega-3-vetzuren het metabolisme tussen 4% en 14% kunnen verhogen en de hoeveelheid verbrand vet tijdens de training met wel 27% kunnen verhogen.

Krill-olie vs visolie

Zowel krill olie als visolie bevatten veel heilzame omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA. Daarom zijn de voordelen van krill olie versus visolie voor cholesterol, artritis, huidgezondheid en andere aandoeningen behoorlijk vergelijkbaar.

Het belangrijkste voordeel van krill olie ten opzichte van visolie is de opneembaarheid. In feite heeft een veelvoud aan onderzoeken de biologische beschikbaarheid van visolie versus krill olie in de loop van de jaren vergeleken.

Een grote beoordeling uit Noorwegen bijvoorbeeld, compileerde de resultaten van 14 studies en toonde aan dat de DHA en EPA die in krill olie werden aangetroffen meer biologisch beschikbaar waren dan visolie.

Bovendien bevat krill olie de toegevoegde bonus astaxanthine, een carotenoïde die voorkomt in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen met krachtige anti-oxiderende eigenschappen.

Ook bekend als “de koning van carotenoïden” wordt het vermogen van astaxanthin om vrije radicalen te bestrijden naar schatting 6000 maal hoger dan vitamine C, 550 keer groter dan vitamine E en 40 keer hoger dan beta-caroteen.

Krillolie wordt ook verondersteld zuiverder te zijn, met lagere niveaus van kwik en zware metalen dan visolie. Omdat krill algen verbruikt, is het veel minder waarschijnlijk dat ze grote hoeveelheden van deze verontreinigingen verzamelen dan andere soorten vissen.

Tenslotte wordt krill olie beschouwd als een duurzamere bron van omega-3-vetzuren dan visolie. Dit komt omdat Antarctisch krill een van de meest voorkomende diersoorten op aarde is. Kiezen voor krill olie in plaats van visolie kan ervoor zorgen dat je niet bijdraagt ​​aan niet-duurzame en schadelijke praktijken zoals overbevissing.

Dosering krill olie

Vraag ​​je je af hoeveel je moet innemen als je de voordelen van krill olie wilt maximaliseren? De meeste studies adviseren een dagelijks dosis Krill olie tussen de 1.000-3.000 milligram per dag, hoewel deze hoeveelheid sterk kan variëren op basis van de hoeveelheid EPA en DHA in je supplement.

Over het algemeen lijken de meeste gezondheidsorganisaties het er echter over eens dat lagere doses van 250-500 milligram gecombineerde EPA en DHA gunstig kunnen zijn voor de meeste gezondheidstoestanden.

Zorg ervoor dat je het etiket van je supplement goed leest om te controleren hoeveel EPA en DHA het bevat; zelfs als een supplement 1.000 milligram krill olie bevat, kan de hoeveelheid EPA en DHA veel lager zijn.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>