5 Superfoods Om Je Hersenkracht Te Stimuleren

Ben je vaak je sleutels kwijt? “Join the club“… Soms heb ik het gevoel dat ik een miljoen kilometer per minuut verplaats en mijn brein in het stof achterblijft.

Maar zo zou het niet moeten zijn…of beter gezegd, kan het zo niet zijn. Ik heb te veel belangrijke dingen te doen om geen helder hoofd te hebben. Ik moet de hele tijd alert zijn. Er zijn papieren om te lezen, e-mails om te beantwoorden en kinderen die hulp nodig hebben met huiswerk.

Ik weet hoe belangrijk gezond eten is voor mijn lichamelijke gezondheid.

Maar ik weet ook dat goed eten net zo goed is voor de gezondheid van mijn hersenen.

Dus ik heb wat onderzoek gedaan om te zien welke voedingsmiddelen mijn grijze brei blij kunnen maken.

Hier zijn mijn vijf favoriete voedingsmiddelen om mijn (en jouw) hersenen te voeden.

Vijf voedingsmiddelen voor de hersenen

Wilde zalm

Diepwater vette vis, zoals zalm, is rijk aan omega-3 essentiële vetzuren.

Deze omvatten EPA en DHA, die de communicatie tussen hersencellen ondersteunen en helpen bij het reguleren van neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor mentale focus.

Bij gezonde volwassenen is aangetoond dat een hogere inname van omega-3-vetzuren in de voeding de zogenaamde “executieve functies” bevordert – daar bedoelen we “meer focus, snellere besluitvorming en een scherper geheugen” mee – vooral als we ouder worden.

Houd het bij twee porties per week om te voorkomen dat je overtollig kwik binnenkrijgt.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Eet nooit vis zoals haai, zwaardvis, koningsmakreel, tilefish of andere langlevende roofdiervis, deze zijn rijk aan kwik.

Natuurlijk, als je er zeker van wilt zijn dat je voldoende omega-3 vetzuren in de vorm van EPA en DHA krijgt zonder je zorgen te hoeven maken over onzuiverheden … kun je altijd ons eigen Krill-Olie bekijken (onderaan dit artikel meer daar over).

Bessen

bessen superfoods

Bessen zijn rijk aan flavonoïden, vooral anthocyanines, die helpen om je mentale spieren gebogen te houden.

Je vindt deze fyto-nutriënten in de paarsrode kleurgroep.

Eieren

Eieren, meer specifiek de dooiers, zijn een rijke bron van choline, een chemische neef van de B-vitaminen.

Choline moet in het lichaam aanwezig zijn om de chemische acetylcholine in de hersenen te maken, waarvan gedacht wordt dat het een centrale rol speelt in leren en geheugen.

Houd jouw cholesterolinname onder controle en houd het bij niet meer dan één ei per dag.

Of eet mager vlees, vis, gevogelte of sojabonen, die ook goede bronnen van choline zijn.

Zwarte bonen

Zwarte bonen zijn rijk aan fenylalanine, een belangrijke voorloper van de neurotransmitter dopamine.

Stijgende niveaus van dopamine zorgen voor enthousiasme, energie en plezier.

Dalende niveaus zijn verbonden met een gevoel van leegte, verdriet, irritatie en verveling.

Als zwarte bonen niet jouw ding zijn, probeer dan edamame of amandelen, die ook goede bronnen van fenylalanine zijn.

Boerenkool

Boerenkool is een rijke bron van luteïne en zeaxanthine.

Het eten van voedsel dat rijk is aan deze twee tongtwisters wordt geassocieerd met een betere cognitie naarmate we ouder worden

Geen fan van boerenkool? Probeer spinazie of snijbiet.

Beide zijn even indrukwekkende bronnen van deze fytonutriënten die je kunnen helpen om je mentaal alert te houden.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>