Collageen: Superfood Voor Het Beheren Van Huidaandoeningen

Huidonvolkomenheden zijn onderdeel van het leven, maar als je een beroemdheid, een publiek figuur en in zekere mate een influencer bent, is de druk om een ​​vlekkeloze huid te behouden groter dan ooit. Die stralende gloed voor de camera komt in gevaar als we last hebben van een huidaandoening zoals eczeem, psoriasis of rosacea, om een ​​paar voorbeelden te noemen.

Wist je dat beroemdheden als Bill Clinton, Prince William, Princess Diana, Cynthia Nixon en Cameron Diaz rosacea in verschillende mate ervaren? In feite is Cynthia Nixon de huidige woordvoerder van de National Rosacea Society!

Zelfs kleine opflakkeringen van de huid kunnen erg hinderlijk zijn, hebben echt invloed op je verlangen om te socialiseren en op een zinvolle manier deel te nemen aan het leven. Een goed beheer van huidcondities heeft zonder twijfel een uitgebreid effect op het zelfvertrouwen en ons persoonlijke leven.

Voor zover de behandeling van huidaandoeningen gaat, kijken veel mensen naar farmaceutische producten of op recept verkrijgbare producten om uitbraken te beheersen. Premiumsupplementen mogen echter niet over het hoofd worden gezien.

Vandaag zullen we marine collageenpeptiden onderzoeken als een effectief managementinstrument voor huidaandoeningen en de aspecten van dit superfood die het tot een aantrekkelijke toevoeging aan je behandelplan maken.

Collageen: Het Superfood Voor Het Beheren Van Huidaandoeningen

Huidaandoeningen

Roscea, wat is het en hoe kan Marine Collageen helpen?

Wetenschappelijk kan rosacea worden ingedeeld in vier subtypes. Een centrale paradox om de diverse klinische uitingen van rosacea te verklaren blijft echter mysterieus. Hoewel, een populaire theorie schrijft de opvallende rode plekken in het gezicht toe (die bij veel rosacea-patiënten wordt waargenomen) aan afwijkingen in de vasculaire homeostase van de huid.

Patiënten met rosacea ervaren vaak een toename in de basislijnbloedstroom naar het gezicht die resulteert in blozende plekken. Bovendien spelen grotere, meer talrijke en dichter bij de oppervlakte liggende bloedvaten een hoofdrol bij het verschijnen van roodheid.

Verder bewijs verbindt de rol van bindweefselafbraak in de pathogenese van rosacea. Sommige studies suggereren een primaire rol van beschadigd bindweefsel bij het induceren van vasculaire pathologie, waarbij slecht bindweefselondersteunende huidvaatjes resulteren in het poolen van serum, ontstekingsmediatoren en metabole afvalstoffen.

Dit vertraagt ​​de klaring van ontstekingscellen. Oplosbare mediatoren en cellulaire afbraakproducten resulteren in langdurige ontsteking en weefselbeschadiging (1).

Wil Jij Een Strakkere, Jongere, Jeugdige Huid?Probeer dan deze 50  SchoonheidsRecepten zodat jij jouw huid kan verjongen met lekkere, gezonde voedingsmiddelen!

Ontvang vandaag GRATIS deze 50 'schoonheidsrecepten' die je huid stralend, strak en jonger maakt. En ze zijn echt lekker!

Collageen is een modewoord geworden op het gebied van huidverzorging en schoonheid. Het krijgt steeds meer belangstelling vanwege de positieve anti-aging effecten; of vanwege het vermogen om zichtbare tekenen van veroudering te verminderen of als een hydraterende agent of vanwege de fotobeschermende effecten ervan.

Een huidaandoening zoals rosacea vereist de vervanging van beschadigd bindweefsel “collageen en elastine”, als een intact bindweefsel dat zorgt voor een intact vat dat efficiënt zijn werk kan doen.

Marine collageen, met zijn laag moleculair gewicht en kleine deeltjesgrootte, is zeer goed verteerbaar en wordt efficiënt geabsorbeerd en gedistribueerd in de dermis, de diepste laag van de huid.

Hier kan collageen de proliferatie en beweeglijkheid van fibroblasten stimuleren, waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid wordt gestimuleerd (2).

Het toevoegen van een marine collageen supplement kan dus een manier zijn om rosacea te beheersen en een zeer effectieve manier om de onderliggende mechanismen, waarmee deze aandoening zich ontwikkelt, te beheersen. Het is de moeite waard om in jouw huidbehandelingsregime op te nemen, omdat er een tekort aan producten is dat rosacea echt kan helpen verbeteren.

Eczeem en huidhydratatie

Eczeem is een huidaandoening die verband houdt met de disfunctie van huidbarrière-elementen, die uiteindelijk leidt tot een toename van trans-epidermaal vochtverlies TEWL, pH-veranderingen en uitdroging die zich manifesteert als erytheem en pruritus.

Hoewel er een ander aspect van deze aandoening is gerelateerd aan een ontstekingsreactie en immuundisfunctie, blijft het richten op huidhydratatie een van de meest effectieve, veiligste en meest gebruikte methoden om eczeem onder controle te houden.

Een reproduceerbaar onderzoek onderzocht het effect van orale suppletie met marine collageenpeptiden op huidhydratatie en het dermale collageennetwerk vond dat na 28 weken inname door zee-collageenpeptiden oraal de hydratatie van de huid aanzienlijk werd verhoogd.

De collageendensiteit in de dermis nam significant toe en de fragmentatie van het dermale collageennetwerk nam significant af na 4 weken. De studie concludeerde dat radioactief gelabelde collageenpeptiden de huid hadden bereikt en gedurende maximaal 2 weken in het weefsel werden vastgehouden.

Raak niet in paniek! “Radioactief gelabelde collageenpeptiden” is een zuiver laboratoriumtechniek, waarbij collageenpeptiden op een specifieke manier worden behandeld om radioactief te worden om hun pad te volgen in het lichaam en te introduceren als een supplement voor consumenten (3,4).

Van collageenpeptiden werd ook aangetoond dat ze de productie van hyaluronzuur in dermale fibroblasten verhogen en de barrièrefunctie van de huid verbeteren door het watergehalte van het stratum corneum te verhogen; de laag die recentelijk aanzienlijke wetenschappelijke belangstelling heeft gekregen in de studie van atopische dermatitis “eczeem”.

Tot voor kort werd het stratum corneum relatief genegeerd als een factor in de ontwikkeling van atopische dermatitis. Maar het is vastgesteld dat deze laag waterverlies voorkomt en een barrière vormt tegen epidermale invasie van allergenen en bacteriën die als kritisch wordt beschouwd bij het karakteriseren van atopische dermatitis (5).

Psoriasis beheren

Persoonlijk heb ik een patiënt met psoriasis ontmoet in een dermatologische kliniek voordat hij een fototherapie sessie onderging. Hij vertelde me hoe moeilijk het is om te leven met psoriasis en wat een diepgaande invloed het heeft op zijn sociale relaties.

Naast de verplichting voor behandelprotocollen, hoewel de procedure zelf pijnvrij is, was hij verplicht om de dag de kliniek te bezoeken voor een ​​fototherapie sessie. Eigenlijk maakte hij me dankbaar voor mijn relatief kleine huidgevoeligheid die me ertoe bracht om dezelfde dermatologische kliniek te bezoeken waar hij was.

Het was fascinerend om naar zijn ervaring te luisteren. Hij moet tonnen informatie over psoriasis hebben gelezen – we bevinden ons immers in het tijdperk van toegankelijke informatie. Hij vertelde me dat zijn moeder psoriasis heeft gehad en dat hij het heeft ontwikkeld na haar dood.

Het was duidelijk dat zijn toestand een erfelijk aspect had, maar vaak wordt de toestand ernstiger na bijzonder stressvolle perioden in het leven (6).

Hij vertelde me ook dat hij leed aan roodheid en bedekt was met zilverachtig witte schubben op zijn schedelhuid, ellebogen en het oppervlak van zijn handen. Hij had verschillende strategieën geprobeerd om zijn symptomen en toestand te beheersen via het advies van zijn arts.

Waaronder verzachtende middelen, lokale steroïden, orale methotrexaattabletten, totdat uiteindelijk fototherapie werd voorgeschreven om het uiterlijk van zijn huid te helpen verbeteren.

Met de tijd realiseerde hij zich dat er geen remedie is voor zijn toestand, maar een goed dagelijks beheer kan het uiterlijk grotendeels verbeteren. De laatste tijd begint hij op te merken dat zijn huid veel gehydrateerder en gladder is en dat zijn jeukende schubben minder zichtbaar zijn dan voorheen.

Waarom de verandering?

Hij was begonnen met een marine collageen supplement voor zijn pijnlijke gewrichten (helaas kan psoriasis ook gewrichtspijn veroorzaken), en hij voelde ook de positieve effecten bij het beheersen van zijn huidaandoening. Dit is logisch, vooral vanwege het feit dat aangetoond is dat marine collageen de huid hydrateertDat is zeer nuttig bij huidaandoeningen zoals psoriasis, omdat een gehydrateerde huid minder snel jeuk of schilfering kan krijgen.

Dus als marine collageen effectief kan zijn in het beheren van huidaandoeningen, welk merk moet je dan kiezen?

Ik raad zonder twijfel Organico Turbo Collageen aan.

De viscollageenpeptiden worden gehydrolyseerd tot een molecuulgewicht van 3000 Dalton voor maximale biologische beschikbaarheid bij mensen en ze bieden de beste oplosbaarheid op de markt. Het product is ook niet-GMO, soja-vrij, glutenvrij en vetvrij, waardoor het een ideaal compliment is voor vele diëten.

Met een breed scala aan huidaandoeningen, manifestaties en oorzaken, kan hydratatie van de huid de symptomen helpen verlichten en helpen bij het verbeteren van de algehele conditie op de lange termijn. Met marine collageen weet je zeker dat jouw huid voldoende wordt gehydrateerd.

Het Ultieme Anti-Aging Supplement?

Organico Turbo Collageen - pot

Organico™ Turbo Collageen werd gebaseerd op één kernconcept:

De natuur biedt de beste oplossingen…

En geen enkel door de mens gemaakte chemische stof kan ermee concurreren…

Ik geloof dat de moderne wetenschap de beste stoffen uit dat wat de natuur ons geeft, kan extraheren en ze kan vermengen tot het
beste anti-aging supplement op de markt…

En ik doe er alles aan om je te helpen je mooi te voelen op een natuurlijke manier…

Daarom heb ik samengewerkt met één van de beste formulerings- en anti-aging laboratoria ter wereld(PEPTAN® B) om je een premium, natuurlijk bioactief collageen supplement te bezorgen, dat maatschappelijk verantwoord is dat je de resultaten geeft die je verdient… mede dankzij de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C.

Organico™ Turbo Collageen is het enige anti-aging supplement dat 4 klinisch bewezen natuurlijke oplossingen combineert in één fantastisch drankje…

Zodat  je na enkele weken al een jongere huid en soepeler lichaam kan zien – en kan observeren hoe de jaren week na week uit je gezicht verdwijnen…

Drink dagelijks een fris glas met een schepje Organico™ Turbo Collageen om een jongere huid in de spiegel te zien… en je spieren, gewrichten en lichaam jonger te voelen worden naarmate de weken verstrijken…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
OrganicoLabs™
On a Mission For Nutrition

P.S. Organico™ Turbo Collageen werkt binnen 1 à 2 weken vanwege het bijna-onmiddelijk opspanningseffect dankzij de bioactieve PEPTAN® B collageen eiwit peptides en de krachtige antioxidanten uit bosbessen en Vitamine C…

En het werkt op lange termijn omdat het de 3 biologische oorzaken van anti-aging aanpakt waardoor onze huid er “oud uitziet” en onze spieren en botten pijnlijk aanvoelen…

En dit in slechts 7 seconden per dag…

Klik Hier om het volledige gezondheidsrapport te lezen en ontdek hoe Organico™ Turbo Collageen je jouw tweede jeugd laat beleven met de kracht van de natuur… en je terug laat zien en voelen hoe jij al altijd gevoeld hebt… jong en mooi. 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties

  1. 0.1016/j.jaad.2004.03.030
  2. Sibilla, S., Godfrey, M., Brewer, S., Budh-Raja, A., & Genovese, L. (2015). An Overview of the Beneficial Effects of Hydrolysed Collagen as a Nutraceutical on Skin Properties: Scientific Background and Clinical Studies. The Open Nutraceuticals Journal, 8(1), 29-42. doi: 10.2174/1876396001508010029
  3. Asserin, J., Lati, E., Shioya, T., & Prawitt, J. (2015). The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from anex vivomodel and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal Of Cosmetic Dermatology, 14(4), 291-301. doi: 10.1111/jocd.12174
  4. Rennie M (1999). “An introduction to the use of tracers in nutrition and metabolism”. Proc Nutr Soc. 58 (4): 935–44. doi:10.1017/S002966519900124x
  5. Hogan, M., Peele, K., & Wilson, N. (2012). Skin Barrier Function and Its Importance at the Start of the Atopic March. Journal Of Allergy, 2012, 1-7. doi: 10.1155/2012/901940
  6. De Rie, M., Goedkoop, A., & Bos, J. (2004). Overview of psoriasis. Dermatologic Therapy, 17(5), 341-349. doi: 10.1046/j.1524-4725.2002.01190.x-i1

>