Afvallen en gezonder leven met juice recepten

Wanneer je het soms lastig vindt om voldoende groenten te eten dan is juicen een hele goede manier om je gezondheid te verbeteren en meer groenten binnen te krijgen. Als je een vers geperste juice drinkt dan krijgt je lichaam een enorme hoeveelheid vitaminen, mineralen en enzymen binnen die het direct kan opnemen.

Waarom beginnen met juicen?

Wanneer je groenten en fruit gaat juicen dan pers je alle sap eruit.

Hierdoor blijft er een drankje over met alle micronutriënten, anti-oxidanten, vitamines en mineralen uit de groenten en/of het fruit. Doordat de vezels van het sap worden gescheiden, wordt het makkelijker om veel meer groenten te eten.

Neem bijvoorbeeld dit juice recept met de volgende ingrediënten:

  • 300 gram spinazie
  • 2 komkommers
  • 5 wortels
  • 3 stengels selderij
  • 1 appel

Dit levert je ongeveer een liter(!) juice op wat je gemakkelijk op kunt drinken. Om deze hoeveelheid groenten te eten ben je wel even bezig…. Het wordt met juicen dus veel makkelijker om (veel meer) groenten te consumeren en te profiteren van de gezondheidsvoordelen die groenten je bieden!

Doordat je een mix van verschillende groenten kunt maken en op die manier de smaak kunt bepalen kun je ook groenten juicen die je normaal niet zou eten of minder lekker vind. Met juicen kun je dus zorgen voor een gevarieerder voedingspatroon.

Doordat de juice geen vezels meer bevat hoeft geen lichaam werk meer te verrichten om de voedingsstoffen op te nemen. Je lichaam kan de voedingsstoffen dus supersnel opnemen.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Wanneer je kinderen hebt, is juicen een goede manier om je kind(eren) meer groenten en fruit te laten eten. Kinderen vinden het superleuk om samen een juice te maken. Zorg dat de juice voldoende zoet is en geef het een leuke naam en je kind(eren) drinken het allemaal op!
Een goede juice is ook gewoon ontzettend lekker!

Wat doet een juice voor je gezondheid?

Groenten zijn goed voor je weerstand en energie. Een juice bevat al meer groenten dan de aanbevolen dagelijks hoeveelheid. Het is dus een natuurlijke boost voor je weerstand en energieniveau!

Zolang je niet teveel fruit in je juice stopt (90% groenten en 10% fruit) bevat je juice weinig calorieën en suiker en heel veel vitaminen, mineralen en enzymen. Hierdoor kan dit een positief effect hebben op je gewicht.

afvallen groene sap meetlintZijn vezels niet juist belangrijk?

Vezels zijn onderdeel van een gevarieerd eetpatroon en zorgen voor een gezonde spijsvertering, goede darmwerking en een vol gevoel na een maaltijd. Vezels krijg je voldoende binnen bij een normaal voedingspatroon. Het is daarom geen probleem dat de juice geen vezels bevat. Veel juicers komen met verschillende zeven. Als je een zeef met grotere gaten kiest dan krijg je wat meer ‘vruchtvlees’ en meer vezels in je juice.

Juicing tips

Zorg voor een goede verhouding van fruit en groenten. Fruit bevat behoorlijk wat fruitsuiker. Wanneer je veel fruit in je juice verwerkt dan bevat je juice dus veel suiker. En het drinken van veel suiker is niet goed. Zorg daarom voor een goede verhouding van groenten en fruit in je juice. Probeer ervoor te zorgen dat 80% tot 90% van je juice uit groenten bestaat. Voeg eventueel nog 10 tot 20% fruit toe voor de smaak.

Juicen is geen vervanging voor het eten van groenten en fruit. Zie het als een aanvulling. Probeer nog steeds ervoor te zorgen dat de helft van je bord uit groenten bestaan. Was alle ingrediënten zorgvuldig. Op ongewassen producten kunnen bacteriën zitten.

Wacht niet te lang met het schoonmaken van de juicer. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het schoonmaken wordt. De resten van de groenten en fruit koeken dan aan in de juicer. Ook kun je nadat de juice klaar is direct een paar glazen in de juicer gooien en de juicer laten draaien. Hiermee spoel je al veel resten uit de juicer.

Een juice maken kost best wat tijd. Daarom maak ik altijd een dubbele portie. Eén voor het moment zelf en één voor de dag erna. Dat scheelt weer tijd!

Ontdek enkele heerlijke voorbeelden van juice recepten waarmee je onmiddellijk kan starten.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Alpha Detox
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen , munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Deel desgewenst dit artikel

>