Verhoog Je Weerstand Met Deze Krachtige Smoothie

Wanneer het frisser wordt laten we ons soms nogal makkelijk verrassen door het weer. In de herfst ligt de verkoudheid en grieperigheid weer op de loer. Bovendien heeft je lichaam meer energie nodig zodat het voldoende weerstand kan bieden aan de schommelingen en veranderingen van het weer. Wat kan je best doen om dan je weerstand te verhogen? Een super gezonde green juice of smoothie drinken zoals deze krachtige smoothie hieronder.

Green juices en smoothies bevatten een hoge concentratie van antioxidanten, mineralen en vitamines. Met de juiste combinatie kan je ook de juiste hoeveelheden van eiwitten, vetten en koolhydraten binnenkrijgen. De beste ingrediënten om te gebruiken zijn verse groenten en fruit, kruiden en zaden.

Zulk een smoothie zou je dan zelfs als een maaltijdvervanger kunnen gebruiken, al raad ik meestal aan om je green juices of smoothies gewoon als supplement bij je normale gezonde voedingspatroon te gebruiken.

Green juices en smoothies geven je op deze manier extra energie, verhogen je weerstand, helpen je lichaam vechten tegen ontstekingen en zuiveren je bloed en darmstelsel.

Dus dit is net wat je lichaam nodig heeft wanneer het weer begint te veranderen en je lichaam meer energie nodig heeft om zich aan te passen.

De Krachtige Mango Smoothie

Ingrediënten:

  • 150 gram mango
  • spinazie (een hand vol)
  • 1 stengel paksoi
  • 1/2 komkommer
  • kaneelpoeder

Bereiding:

Begin met de groenten goed te wassen.

Snij de mango, spinazie, komkommer en paksoi in stukjes en doe ze in de blender.

Voorpagina tijdschrift van Alpha Detox met een snelstartgids van 5-daagse Detox

Ontvang 22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voor Meer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

Voeg het kaneelpoeder toe en meng alles goed door.

Je kan je smoothie verder aanlengen met water wanneer je deze liever meer vloeibaar hebt.

Hoe vaak drink ik zo’n green juice of smoothie?

Ik raad je aan om DAGELIJKS een super gezonde green juice of smoothie te drinken. Want in groenten zitten immers alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je te beschermen tegen ontstekingen, allerlei ziekten en,… op de eerste plaats, heb je deze nutriënten nodig om gewoon normaal te functioneren.

Dus dagelijks een extra portie antioxidanten, vitamines en mineralen is echt geen luxe voor je lichaam. Je lichaam heeft dit nodig om optimaal te functioneren en je te beschermen tegen dipjes, verkoudheden, ontstekingen,etc.

Ik hoor meer en meer lezers en deelnemers van mijn programma’s die klagen dat ze zich futloos voelen, minder energie hebben, sneller verkouden zijn etc….

In dit artikel beschrijf ik wat hiervan hoogst waarschijnlijk de oorzaak van is en hoe je dit kan oplossen.

Het probleem is dat ‘een tomaat geen tomaat meer is’ (zie voedingswaardetabel in het artikel) maar ook dat het voor de meeste mensen niet haalbaar is om dagelijks 2kg tot 4kg EXTRA rauwe groenten te eten.

Want laten we wel wezen, gekookte groenten zijn heerlijk maar een groot deel van de voedingsstoffen giet je mee weg met het kookvocht. En om dagelijks een paar kilo rauwe groenten te eten ben je al snel enkele uren verder, laat staan dat je het lekker vindt. Alle rauwe groenten smaken nu eenmaal niet allemaal even lekker. (wel lekker zijn bv. radijsjes, champignons, bloemkool,etc.)

Dus, slowjuicen en groene smoothies zijn de beste oplossing om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Wanneer je groenten en fruit(beperkt) gaat slowjuicen, pers je al het sap met de rijke voedingsstoffen in, uit de groenten.

Op die manier kan je veel makkelijker de nodige voedingsstoffen uit je 2kg tot 4kg groenten ‘opdrinken’ met een heerlijk vers geperste green juice!

Wanneer je hier een goede, regelmatige gewoonte van maakt, zal je het verschil vrij snel gewaarworden in je energie niveau en je extra weerstand. Omdat je de groenten ‘geperst’ (dus niet blenden) hebt, bevat het sap de meeste nutriënten uit de groenten.

En, omdat je het zonder vezels opdrinkt (wanneer je slowjuicet en dus niet in de blender) worden deze nutriënten veel beter en sneller in je bloedbaan opgenomen waardoor je lichaam ze onmiddellijk kan aanspreken.

Zoals je merkt leg ik de nadruk op slowjuicen en niet op blenden of ‘smoothies’ want dit is helaas een ander groot misverstand. OK, nu en dan een lekkere smoothie, zoals deze hierboven, is prima. Echter, dagelijks één of meer smoothies drinken die vooral bestaan uit fruitsoorten,… maakt je dik omdat deze veel te veel suikers bevat.

Bovendien gaan met het blenden een groot deel van de voedingsstoffen verloren, en omdat je ook de vezels mee binnenkrijgt, neemt je lichaam ze minder goed op. De vezels op zich uit groenten zijn natuurlijk wel gezond voor je darmstelsel, maar die krijg je in principe al binnen met je gewone portie dagelijkse groenten. Dus, slowjuicen is beter dan blenden. (Meer info in dit artikel)

Mocht je niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

organico turbo green juice - potOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>