7 Beste Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen + Recept

Ik had het in een eerder artikel over wat chronische ontstekingen zijn en hoe je ze kunt voorkomen. Laten we nu eens kijken naar zeven van de beste ontstekingsremmende voedingsmiddelen die je aan jouw dieet kunt toevoegen.

Het maakt niet uit hoe GROOT de verandering is die je wilt zien gebeuren in je leven, alle veranderingen vinden stap voor stap plaats.

Als je een overstap van een pro-inflammatoir eetpatroon naar een meer ontstekingsremmend eetpatroon nodig hebt, probeer dan NIET om alle zeven onderstaande voedingsmiddelen onmiddellijk aan jouw boodschappenlijst toe te voegen.

Te veel verandering, te snel, is overweldigend. En moeilijk.

Het is veel gemakkelijker om klein te beginnen – door één van deze nieuwe voedingsmiddelen toe te voegen aan het wekelijkse menu – dan om jouw vaste routines volledig te verbeteren.

Noteer de volgende voedingsmiddelen..

1. Groene bladgroenten

Groene bladgroenten Ontstekingsremmende VoedingsmiddelenJe kunt nooit te veel bladgroenten eten zoals spinazie, romaine, boerenkool en snijbiet.

Deze groenten zitten boordevol ontstekingsremmende flavonoïden en zijn een goede bron van antioxidanten die jouw cellen beschermen.

Bovendien hebben deze groenten een lage glykemische index, wat betekent dat je jouw bord ermee kunt vullen zonder de taille in te vullen!

2. Walnoten

Walnoten Ontstekingsremmende VoedingsmiddelenAls je net als ik bent en je honger hebt tussen de maaltijden door, vormen een handvol walnoten een perfecte snack.

Walnoten zijn een bron van antioxidanten en ontstekingsremmende ALA-omega-3-vetzuren en kunnen je helpen beschermen tegen cardiovasculaire problemen, metaboolsyndroom en diabetes type 2.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

3. Wild-gevangen zalm

Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen zalmWilde zalm zit vol essentiële vetzuren, in het bijzonder omega-3 vetzuren, die enkele van de meest krachtige ontstekingsremmende stoffen zijn.

Pas goed op met het kopen of eten van wild gevangen zalm, want een op de boerderij gekweekte zalm kan tot zestien keer de hoeveelheid kankerverwekkende PCB’s bevatten.

Een andere suggestie is om jouw omega-3 vetzuren uit een krill-olie van hoge kwaliteit te verkrijgen.

Je zult versteld staan ​​hoe krill-olie je hart kan revitaliseren, je hersenfunctie verbetert, stijve, pijnlijke gewrichten verzacht. Geef jezelf een gezondere, jonger uitziende huid.

En bescherm jezelf tegen de slechte gezondheid en pijnlijke ziekten die gepaard gaan met chronische ontstekingen.

Ik raad je aan om dit rapport te lezen over Krill-olie waar we je uitleggen hoe krill-olie mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Gewoon door krill-olie aan het voedingspatroon toe te voegen.

4. Kurkuma

Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen kurkuma

Kurkuma, een smakelijk kruid dat de Indiase curry zijn kenmerkende gouden kleur geeft, kan op natuurlijke wijze chronische ontstekingen kalmeren.

In meerdere studies is curcumine, de actieve stof in kurkuma, sterk ontstekingsremmend gebleken omdat het moleculen remt die een belangrijke rol spelen bij het veroorzaken van chronische ontstekingen.

5. Bosbessen

Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen bosbessenZijn bosbessen de perfecte fruit? Dat kunnen ze gewoon zijn!

Bosbessen zitten vol met een flavonoïde genaamd quercetine, dat zowel ontstekingen als kanker bestrijdt.

Bovendien bleek uit een recente studie dat het eten van blauwe bessen de cognitieve achteruitgang kan vertragen, het geheugen kan verbeteren en de motorische functie kan verbeteren.

6. Cacao

Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen cacao

Zou chocoladezachte heerlijke cacao goed zijn voor je gezondheid? Je kunt het maar beter geloven!

Onderzoek toont aan dat flavonoïden in cacao krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben en ze lijken vooral goed voor de gezondheid van het hart.

 

7. Kersen

Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen kersen

Kersen zijn een ander lekker fruit dat een belangrijke ontstekingsremmende slag maakt!

Kersen zijn geladen met een unieke samenstelling genaamd anthocyanines die van nature het ontstekingsproces mediëren.

Hoe effectief zijn ze tegen rustgevende pijn veroorzaakt door chronische ontsteking?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de anthocyanines in kersen net zo effectief zijn als commercieel verkochte NSAID’s zoals Advil en Aleve – zonder de negatieve bijwerkingen!

Recept: Chocolade Cherry Shake

Het eten van meer ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals die hierboven zijn belangrijk voor je gezondheid.

Je zult merken dat je meer energie, sterkere immuniteit, beter humeur, minder pijnen en sneller (veel sneller) gewichtsverlies hebt.

En omdat ik geloof dat één van de beste dingen die we kunnen doen voor onze gezondheid, van het leven GENIETEN is, wil ik een leuk, heerlijk recept met je delen.

Stel je voor dat je geniet van deze rijke, romige, decadente, met chocola bedekte kersenshake, maar in plaats van je schuldig te voelen, lach je omdat je je lichaam een plezier doet!

Een fantasie? Echt niet! Maak het recept hieronder klaar (duurt ongeveer 5 minuten) voor een feel-good, smakelijke traktatie! Ontstekingsremmende Voedingsmiddelen chocolade kersen shake

Bereidingstijd: 5 minuten Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ongezoet, onbewerkte cacaopoeder
  • ½ kopje bevroren donkere kersen, ontpit
  • 1 kopje kokos-, amandel- of vlasmelk
  • ½ half theelepel puur vanille-extract
  • IJsblokjes zoals gewenst

Bereiding

  1. Giet alle ingrediënten in de blender en verwerk tot een gladde massa
  2. Giet in twee glazen. Eet smakelijk!

De meeste mensen die zich de hele tijd ziek, moe en “versleten” voelen, hebben geen idee dat chronische ontsteking de schuldige kan zijn.

En zelfs als ze hebben gehoord van chronische ontstekingen, realiseren ze zich misschien niet dat het voedsel dat ze eten een dramatisch effect kan hebben op het omgaan met deze aandoening.

Nu is het jouw beurt: wat zijn de anti-inflammatoire voedingsmiddelen die je aan je eetpatroon gaat toevoegen?

En heb je niet genoeg tijd om dagelijks voor deze extra inname te zorgen dan is er nog een…

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:
1. Holt-Lunstad J, Smith TB, Layton JB. Sociale relaties en sterfterisico: een meta-analytische beoordeling. PLoS Med. 27 juli 2010, 7 (7): e1000316. PMID: 20668659.
2. Veerman JL, Healy GN, Cobiac LJ, et al. Televisie kijken en verminderde levensverwachting: een analyse van de levenstabel. Br J Sports Med. 2012; 46 (13): 927-930. PMID: 23007179.
3. Chomistek AK, Manson JE, Stefanick ML, et al. Relatie van sedentair gedrag en fysieke activiteit met incidentele hart- en vaatziekten: resultaten van het Women’s Health Initiative. J Am Coll Cardiol. 2013; 61 (23): 2346-2354. PMID: 23583242.
4. Kiecolt-Glaser JK, Epel ES, Belury MA, Andridge R, et al. Omega-3-vetzuren, oxidatieve stress en telomeerlengte van leukocyten: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Brain Behav Immun. 2013; 28: 16-24. PMID: 23010452.

>