Waarom Artritis Stress En Angst Kan Veroorzaken

Als je artritis hebt weet je ondertussen genoeg van gezwollen gewrichten en pijnlijke beweging. Maar wat je misschien zal verbazen is dat artritis in jouw hoofd terecht kan komen en ook psychische problemen kan veroorzaken – wat leidt tot stress en angst bij mensen die deze aandoening hebben.

Het vinden van manieren om met stress om te gaan is een goede weg naar het beperken van je pijn en het verbeteren van je levenskwaliteit.

Hoe werkt dat?

De cyclus van stress-artritis

Het is vaak verontrustend voor patiënten om de eerste diagnose te horen. Er is bezorgdheid over de prognose en de toekomst.

Naarmate de symptomen van artritis toenemen, kun je gefrustreerd raken.

Je kunt moeite hebben om sokken aan te trekken, groenten te hakken of andere dingen te doen die ooit eens routine waren.

Zorg kan je van slaap beroven, indigestie veroorzaken en je kunt andere bijwerkingen opmerken die de spanningsniveau´s opvoeren.

Ongemak voelen en pijn hebben maakt mensen emotioneler en verhoogt de stress.

Stress kan je pijngrens verlagen, dus maakt stress de fysieke pijn alleen maar erger.

3 Tips om met stress om te gaan

1. Blijf zo actief als je kunt

Beweging en fysieke activiteit zoals wandelen en zwemmen helpen:

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

  • Verminder de stijfheid die gepaard gaat met artritis
  • Gewichtsbeheersing, dat de belasting op gewrichten vermindert
  • Laat de ‘feel-good’ endorfinehormonen los, die zowel je humeur kunnen verbeteren als pijn kunnen blokkeren.

Ik raad ook yoga, pilates en warmwatertherapie om ontspanning te bevorderen en de stress van artritis aan te kunnen.

Sommige mensen zijn gemotiveerder om thuis een beweegprogramma te volgen, terwijl anderen misschien de steun van een instructeur, personal trainer of fysiotherapeut nodig hebben.

2. Houd de pijn onder controle

Overleg met jouw arts over medicijnen om de pijn te verminderen.

Er is geen medicijn om artritis te genezen, maar niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) kunnen je helpen jouw pijn onder controle te houden.

Het in toom houden van pijn kan helpen stressniveaus te verminderen en vice versa.

Welk type, hoeveel en hoe vaak je een NSAID moet nemen, hangt af van het type artritis dat je hebt (er zijn meer dan 100 soorten) en de symptomen.

Jouw arts kan bijvoorbeeld hogere doses NSAID’s voorschrijven als je reumatoïde artritis hebt, terwijl lagere doses vaak voldoende zijn voor artrose die slechts één gewricht beïnvloedt.

3. Eet goed om ontstekingen te voorkomen

Gezond eten, vooral voedingsmiddelen waarvan is aangetoond dat ze de symptomen van artritis verbeteren, kunnen helpen stress en pijn te verminderen.

Drie soorten ontstekingsremmende voedingsmiddelen die je in jouw eetpatroon kunt opnemen, zijn:

  • Wilde zalm, olijfolie en andere bronnen van omega-3-vetzuren
  • Broccoli, bloemkool en andere verse of bevroren kruisbloemige groenten
  • Kersen, bosbessen en aardbeien

Beperk voedingsmiddelen met omega-6-vetzuren, die eerder ontstekingen stimuleren dan verminderen.

Omega-6-vetten komen veel voor in rood vlees en plantaardige oliën zoals maïs en zonnebloemolie.

Omdat patiënten leren omgaan met artritis, rapporteren ze vaak een vermindering van stress.

Als je gelooft in een gezonde levensstijl, mentaal sterk bent en in staat bent om elke dag actief te zijn zul je het zoveel beter doen.

In dit gezondheidsrapport ontdek je waarom omega-3 vetzuren zo gezond voor je zijn, zeker wanneer je boven de 45 jaar bent.

Niet alleen helpen ze je artritis te verzachten, ze hebben nog tal van andere gezondheidsvoordelen en worden door dokters wereldwijd aangeraden aan iedereen boven de 45.

Verder is het ook aangetoond dat omega-3 vetzuren uit krill-olie veel beter in het lichaam worden opgenomen dan omega-3’s die je in vis terugvindt.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:
1. Holt-Lunstad J, Smith TB, Layton JB. Sociale relaties en sterfterisico: een meta-analytische beoordeling. PLoS Med. 27 juli 2010, 7 (7): e1000316. PMID: 20668659.
2. Veerman JL, Healy GN, Cobiac LJ, et al. Televisie kijken en verminderde levensverwachting: een analyse van de levenstabel. Br J Sports Med. 2012; 46 (13): 927-930. PMID: 23007179.
3. Chomistek AK, Manson JE, Stefanick ML, et al. Relatie van sedentair gedrag en fysieke activiteit met incidentele hart- en vaatziekten: resultaten van het Women’s Health Initiative. J Am Coll Cardiol. 2013; 61 (23): 2346-2354. PMID: 23583242.
4. Kiecolt-Glaser JK, Epel ES, Belury MA, Andridge R, et al. Omega-3-vetzuren, oxidatieve stress en telomeerlengte van leukocyten: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Brain Behav Immun. 2013; 28: 16-24. PMID: 23010452.

>