Recept: Romige Kurkuma Thee

Het is misschien een beetje misleidend om deze drank thee te noemen. “Een mok romige opwekkende verrukking” is nauwkeuriger. Het voelt gewoon goed om deze enigszins zoete, enigszins pittige mix van verwarmde amandel (of kokos) melk, kurkuma, gember, cayenne en honing te drinken.

Kurkuma thee zal je ’s ochtends opfleuren, je’ s nachts kalmeren en daarnaast je keelpijn kalmeren. Het is ook een heel aangename manier om een ​​maaltijd te beëindigen.

Op het eerste gezicht lijken de ingrediënten misschien niet een combinatie die je zou willen drinken. Er gebeurt iets magisch in de beker en het resultaat is rijker dan gewone thee, minder intens dan koffie en vreemd heerlijk. Kurkuma is de dominante smaak en weliswaar eentje waar je even aan moet wennen.

Hoewel het niet pittig is, is de enigszins bittere, aardse smaak van kurkuma de perfecte achtergrond voor andere specerijen, daarom is het een hoofdingrediënt in kerriepoeder. De gember en cayennepeper in deze thee zijn niet overweldigend omdat ze in romige, kurkuma-geïnfuseerde melk drijven die licht gezoet is.

Romige Kurkuma Thee

Hoe wordt kurkuma gebruikt

Romige Kurkuma Thee poeder

Kurkuma is de neef van gember en is een wortel die net zo vaak wordt gebruikt vanwege de fel geeloranje kleur als vanwege de smaak. Kurkuma poeder is een veel voorkomend ingrediënt in Oost-Indische, Midden-Oosterse, Zuid-Aziatische en Caribische gerechten en er wordt ook aangenomen dat het tal van helende eigenschappen heeft.

Bij het koken met kurkuma, wordt het meestal gebruikt in combinatie met gember en specerijen zoals komijn, kaneel en koriander. Als je vaker kurkuma wilt gebruiken, kun je ook extra kurkuma toevoegen aan gerechten zoals Geroosterde Wortel Kurkuma Soep of Vegetarische Linzenburger.

Of, na het uitproberen van dit recept, kun je alle kurkuma in je kruidenrekje gewoon opmaken door mokken romige kurkuma-thee te zetten.

Romige Kurkuma Thee

Porties: 1 kop thee

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Ingrediënten

8 ons (1 kopje) amandel- of kokosmelk
1/2 theelepel kurkuma
1-1,5cm brede ronde plak gemberwortel, geschild en fijngehakt
Snufje cayennepeper
1/2 – 1 theelepel honing of andere zoetstof
Optionele toevoegingen: een klein beetje boter, kaneel, kardemom

Bereiding

Verwarm de amandel- of kokosmelk zachtjes. Meng in een mok de resterende ingrediënten.

Doe een theelepel opgewarmde melk in de mok en mix tot de vloeistof glad is zonder klonters. Voeg de rest van de melk toe en meng goed. Je kunt de stukjes gember in de thee laten liggen of even zeven voordat je gaat drinken.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>