Kan Omega-3 Jouw Ogen Beschermen Bij Diabetes?

Regelmatige consumptie kan retinopathie verminderen

Als je diabetes hebt weet je misschien dat dit jouw risico op diabetische retinopathie, één van de belangrijkste oorzaken van blindheid, verhoogt. Het treft meer dan 5 procent van de bevolking. Het opnemen van omega-3-vetzuren in jouw eetpatroon kunnen helpen jouw ogen te beschermen.

Bij Hispanics en mensen ouder dan 65 jaar komt diabetische retinopathie vaker voor. Diabetische retinopathie treedt op wanneer de bloedvaten in de ogen zwellen en lekken of wanneer abnormale cellen op het netvlies groeien en uiteindelijk het zicht belemmeren.

Naarmate meer mensen diabetes type 2 ontwikkelen – en over het algemeen langer leven – zoeken onderzoekers naar een manier om retinopathie te voorkomen.

Een goede manier is om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. En onderzoek suggereert dat omega-3-vetzuren, afkomstig van voedselbronnen zoals vis en noten en supplementen, een krachtige beschermer zijn tegen deze oogaandoening.

Wat onderzoek ons ​​over omega-3’s vertelt

Onderzoek toont aan dat omega-3-vetzuren het risico op hart- en vaatziekten en langzame verharding van de slagaders kunnen verminderen. In populaties met een hoger risico, zoals mensen met diabetes type 2, zijn de gegevens minder overtuigend.

Maar sommige onderzoeken tonen aan dat de voedingsstof kan werken om de kans te verkleinen dat je diabetische retinopathie krijgt. Een studie onderzocht meer dan 2.500 middelbare leeftijd en ouderen met type 2 diabetes.

Het bleek dat degenen die regelmatig  omega-3’s consumeerden een 48 procent lager risico hadden op diabetische retinopathie dan degenen die dat niet deden (na een follow-up van zes jaar).

Wetenschappers geloven dat omega-3’s kunnen helpen bij het voorkomen van retinopathie omdat de vetzuren beschermen tegen ontsteking en de abnormale groei van bloedvaten in de ogen.

Vitaminen uit eten zijn het beste

Zoals altijd is het het beste om, waar mogelijk, voedingsstoffen uit eten te halen in plaats van supplementen. Je kunt de aanbevolen dosis krijgen door slechts twee porties vis per week te eten. De volgende vissen zijn rijk aan omega-3-vetzuren:

 • Zalm
 • Heilbot
 • Makreel
 • Haring
 • Meerforel
 • Sardines
 • Witte tonijn

Ben je geen fan van vis? Er zijn tal van andere voedingsmiddelen die je aan jouw boodschappenlijst kunt toevoegen en die rijk zijn aan omega-3’s, waaronder:

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

 • Pompoenpitten
 • Lijnzaad
 • Walnoten
 • Spruitjes
 • Spinazie
 • Koolzaadolie
 • Avocado’s

Dus, als je diabetes hebt, is het een goed idee om door deze lijst te gaan en enkele favorieten te kiezen. Verwerk elke week een paar porties in jouw maaltijden en snacks, zodat je weet dat je er alles aan doet om jouw ogen te beschermen en jezelf beschermt tegen verlies van het gezichtsvermogen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:
1. Holt-Lunstad J, Smith TB, Layton JB. Sociale relaties en sterfterisico: een meta-analytische beoordeling. PLoS Med. 27 juli 2010, 7 (7): e1000316. PMID: 20668659.
2. Veerman JL, Healy GN, Cobiac LJ, et al. Televisie kijken en verminderde levensverwachting: een analyse van de levenstabel. Br J Sports Med. 2012; 46 (13): 927-930. PMID: 23007179.
3. Chomistek AK, Manson JE, Stefanick ML, et al. Relatie van sedentair gedrag en fysieke activiteit met incidentele hart- en vaatziekten: resultaten van het Women’s Health Initiative. J Am Coll Cardiol. 2013; 61 (23): 2346-2354. PMID: 23583242.
4. Kiecolt-Glaser JK, Epel ES, Belury MA, Andridge R, et al. Omega-3-vetzuren, oxidatieve stress en telomeerlengte van leukocyten: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Brain Behav Immun. 2013; 28: 16-24. PMID: 23010452.

>