3 Vissen Die Je Moet Liefhebben En 3 Die Je Moet Laten Staan

Vind je zalm saai? Hier een paar tips voor het uitbreiden van jouw eiwitopties.

Het is tijd voor het avondeten en je verlangt naar gezonde eiwitten. Vis klinkt goed, maar je wilt geen zalm – niet nog een keer.

Verbreed je horizon met drie ondergewaardeerde vissen die meer aandacht verdienen:

1. Sardines

Je kunt niet fout gaan met sardines. Ze zijn een geweldige bron van omega-3 vetzuren, ze worden gevangen in het wild en ze zijn goedkoop.

Sardines bevatten 2 gram hart-gezonde omega-3 vetzuren per portie van 3 ons. Een van de hoogste niveaus van omega-3 vetzuren en de laagste niveaus van kwik van welke vis dan ook.

En omdat sardines waarschijnlijk duurzamer worden gevangen, zijn ze een veilige keuze voor zwangere en borstvoedinggevende vrouwen.

Sardines zijn ook een grote bron van calcium en vitamine D, dus ze ondersteunen ook de gezondheid van de botten. Behalve verrijkte producten zijn er weinig andere voedselbronnen voor vitamine D.

Sardines kunnen worden verpakt in water, tomatensap of olijfolie. Lees het etiket om ervoor te zorgen dat je jouw dagelijkse limieten voor natrium en vet niet overschrijdt.

Serveer sardines besprenkeld met citroensap en 1 theelepel olijfolie of met gehakte tomaten en basilicum, oregano of een andere Italiaanse smaakmaker.

2. Haring

Deze kleine vis heeft meer omega-3 vetzuren dan zalm of tonijn. Ons lichaam kan deze vetten niet maken, die essentieel zijn voor de gezondheid.

Vette vis, zoals haring, levert ongeveer 1,5 gram omega-3 vet per portie van 300 ml.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Haring bevat ook minder kwik dan andere omega-3-rijke vissen die je misschien eet, zoals tonijn, koningsmakreel, zwaardvis en heilbot.

Weet je niet zeker hoe je haring serveert? Probeer het gekoeld, met een lichte marinade van witte wijnazijn, rode ui en dille. Een andere populaire optie is om haring te combineren met mosterd en dille.

 3. Makreel

Atlantische en Atka-makreel uit Alaska bevatten veel ontstekingsbestrijdende omega-3 en weinig kwik.

Maar niet alle makreel krijgen een duim omhoog. Koningsmakreel, afkomstig uit de westelijke Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, heeft een hoog kwikgehalte. Je kunt het beste Spaanse makreel beperken vanwege kwikproblemen.

Probeer een makreel te grillen of te koken om in een ​​salade te gebruiken of serveer het met gegrilde groenten.

Vissen die je moet heroverwegen

Denk ondertussen twee keer na over het bestellen of toevoegen aan je winkelwagentje van deze populaire vis:

1. Tilapia

Natuurlijk, tilapia is een magere bron van eiwitten, maar het mist het omega-3-gehalte van vette vis zoals zalm, tonijn, haring en sardines. De meeste mensen krijgen niet genoeg omega-3’s in hun eetpatroon. Dus als je vis gaat eten, is het het beste om vis te kiezen die het hoogst is in deze essentiële voedingsstof.

2. Tonijn

Verse tonijn is een geweldige bron van omega-3 vetzuren. Maar de wens naar sushi kan ons in gevaar brengen voor kwikvergiftiging.

Blootstelling aan hoge kwikwaarden verhoogt het risico op cognitieve gebreken en andere gezondheidsproblemen.

En je bent niet per se veiliger met ingeblikte tonijn. Albacore tonijn, één van de meest populaire vissen is constant hoog in methylkwik.Hetzelfde geldt voor ingeblikte lichte tonijn, tenzij je een merk koopt dat de kwikniveaus van elk blik controleert. Maar heel weinig bedrijven doen momenteel deze extra stap.

3. Meerval

Negentig procent van meervallen wordt geïmporteerd. Ze komen vaak uit verontreinigde wateren en kunnen gevaarlijke chemicaliën en antibiotica bevatten.

Dus als je van je meerval houdt, kies dan voor gekweekte variëteiten uit de Amerikaanse wateren. Of probeer Aziatische karper, die een vergelijkbare smaak heeft.

De volgende keer dat je de opties voor het avondeten bekijkt volg dan deze tips voor het kiezen van vis met veel omega-3 en weinig kwik, veilig en duurzaam gevangen. Let er bij de aanschaf van vis in blik op dat deze BPA-vrij is.

Er zijn genoeg menu-opties waar je van kunt genieten, die je nog niet eerder hebt geprobeerd.

Zou je Omega 3-supplementen moeten gaan gebruiken?

Nee hoor, maar het zal je zeker helpen om je doelen een beetje sneller te bereiken. Na veel onderzoek heb ik besloten dat ik van Omega 3-supplementen geweldig vind vanwege hun gezondheidsvoordelen.

Krill olie suppletie is geweldig voor algemene fitheid. Hieronder vertel ik je wat meer over de belangrijkste manieren waarop krill olie je kan helpen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:
1. Holt-Lunstad J, Smith TB, Layton JB. Sociale relaties en sterfterisico: een meta-analytische beoordeling. PLoS Med. 27 juli 2010, 7 (7): e1000316. PMID: 20668659.
2. Veerman JL, Healy GN, Cobiac LJ, et al. Televisie kijken en verminderde levensverwachting: een analyse van de levenstabel. Br J Sports Med. 2012; 46 (13): 927-930. PMID: 23007179.
3. Chomistek AK, Manson JE, Stefanick ML, et al. Relatie van sedentair gedrag en fysieke activiteit met incidentele hart- en vaatziekten: resultaten van het Women’s Health Initiative. J Am Coll Cardiol. 2013; 61 (23): 2346-2354. PMID: 23583242.
4. Kiecolt-Glaser JK, Epel ES, Belury MA, Andridge R, et al. Omega-3-vetzuren, oxidatieve stress en telomeerlengte van leukocyten: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Brain Behav Immun. 2013; 28: 16-24. PMID: 23010452.

>