23 Voedingsmiddelen Die Goed Zijn Voor Je Huid

Soms vragen mijn klanten me welk voedsel goed is voor hun huid, om het steviger en jonger te houden. Ik zeg dat wat je eet dat goed voor je is, goed is voor je huid. Je huid is een weerspiegeling van je algehele gezondheid. Als je van binnen gezond bent, ben je van buiten gezond.

Je kunt jezelf er niet van weerhouden ouder te worden.

Maar hier zijn enkele voedingsmiddelen die ik aanbeveel, die kunnen helpen om je huid steviger te maken en te beschermen.

Voeding voor een stevige huid

Eet vis voor een stevigere huid

Omega-3 vetzuren doen veel goede dingen, waaronder het verlagen van je triglyceriden en het bestrijden van ontstekingen.

Maar ze helpen ook om collageen in je huid te behouden en steviger te houden.

De belangrijkste bron van omega-3 vetzuren is vis en deze zijn de beste:

• Zalm
• Tonijn (blauwvintonijn en witte tonijn)
• Meer forel
• Sardines en ansjovis
• Makreel
• Atlantische steur

Probeer op plantengebaseerde bronnen van huidverstevigende omega-3 vetzuren

Hoewel de meeste plantaardige voedingsmiddelen – groenten, noten en oliën – niet zoveel omega-3 als vis leveren, zijn ze nog steeds een solide bron.

Lijnzaadolie is bijzonder rijk aan het collageenverhogende vetzuur.

Kook niet met lijnzaadolie, maar meng het in smoothies of yoghurt of gebruik het als een saladedressing.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Chia-zaden zijn een andere geweldige bron die je door yoghurt, ontbijtgranen en salade kunt sprenkelen en in beslag voor muffins en pannenkoeken.

Ander plantaardig omega-3-voedsel dat jouw huid ten goede kan komen:

• Walnoten en walnotenolie
• Sojavoedsel en sojaolie
• Koolzaadolie
• Spinazie
• Mosterdgroen
• Tarwekiemen

Eet fruit en groenten – plus chocolade

Fruit, groenten en donkere chocolade leveren antioxidanten en vitamines die helpen uw huid te beschermen tegen vrije radicalen en schade door de zon, waardoor de huid er jonger en stralender uitziet.

Ik zal beginnen met tomaten (ja, technisch gezien een vrucht – maar als groente gebruikt bij het koken).

Tomaten bevatten lycopeen, een antioxidant die kan helpen uw huid gladder te houden. En je weet dat tomaten gemakkelijk overal in werken: salades, bijgerechten, broodjes.

Andere groenten en fruit bevatten niet alleen antioxidanten, maar ook gezonde hoeveelheden vitamine C en E, die rimpels kunnen bestrijden.

Dit zijn enkele van de beste keuzes voor een betere huid en/of om veroudering te voorkomen:

• Aardbeien
• Citrus – sinaasappels, grapefruit, citroenen, limoenen
• Meloen
• Abrikozen
• Broccoli
• Zoete aardappelen
• Spinazie

Wat betreft pure chocolade – en velen van ons zouden het overal mee naar toe nemen – bevat pure chocolade flavonen die de ruwe textuur in de huid kunnen verminderen en beschermen tegen beschadiging door de zon.

Neem een paar gram per dag, maar zorg ervoor dat het bestaat uit minimaal 60 tot 70 procent cacao.

Vind je het moeilijk om voldoende hoeveelheden groente en fruit per dag in te nemen denk dan eens aan de Turbo Greens.

Let op met portiegroottes en suiker

Veel van de dingen die jouw huid helpen zijn gezond om te eten.

Eet veel fruit en groenten, maar let ook op je porties; fruit bevat een grote hoeveelheid suiker. Verminder de ongezonde rommel.

Je zult je beter voelen en er beter uitzien – en je huid zal het allemaal weerspiegelen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:
1. Holt-Lunstad J, Smith TB, Layton JB. Sociale relaties en sterfterisico: een meta-analytische beoordeling. PLoS Med. 27 juli 2010, 7 (7): e1000316. PMID: 20668659.
2. Veerman JL, Healy GN, Cobiac LJ, et al. Televisie kijken en verminderde levensverwachting: een analyse van de levenstabel. Br J Sports Med. 2012; 46 (13): 927-930. PMID: 23007179.
3. Chomistek AK, Manson JE, Stefanick ML, et al. Relatie van sedentair gedrag en fysieke activiteit met incidentele hart- en vaatziekten: resultaten van het Women’s Health Initiative. J Am Coll Cardiol. 2013; 61 (23): 2346-2354. PMID: 23583242.
4. Kiecolt-Glaser JK, Epel ES, Belury MA, Andridge R, et al. Omega-3-vetzuren, oxidatieve stress en telomeerlengte van leukocyten: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Brain Behav Immun. 2013; 28: 16-24. PMID: 23010452.

>