Zo Zul Je Groene Sappen Niet Meer Haten

Bijna 30 procent van de mensen is bang voor groene sappen, volgens een recent onderzoek.

Het is niet de kleur die ze vrezen. Niet echt. Het is de boerenkool, ondanks zijn cult-aanhang, zal het nooit als een snoepje smaken. Selderij zal nooit een Skittle worden.

Waarom is kunstmatig gekleurd groen voedsel, zoals M & M’s of Froot Loops aantrekkelijk voor zoveel smaakpapillen, maar zijn spinazie en peterselie eng? En ondanks de inspanningen van mensen zoals Michelle Obama en chef-kok Alice Waters om ons af te laten kikken van high fructose corn syrup, McNuggets etc, is het eigenlijk een beetje verrassend dat meer dan 70 procent van de mensen niet bang is voor groene sappen.

Uit het onderzoek onder 2200 volwassenen bleek dat 28% “bang is voor het uiterlijk” van groen sap, hoewel 32% denkt dat dit de gezondste sapoptie is. Niet alleen dat, maar bijna een derde (32%) zegt dat groen sap het minst lekker is, vergeleken met slechts 9% die zegt dat ze het het beste vinden.

Maar goed, moet je echt bang zijn voor groene sappen? Er zit veel om van te houden in een glas groenten en nog veel meer om je echt goed te voelen over het drinken van groene sappen.

Groene sappen kunnen helpen om je lichaam alkalisch te maken, ze kunnen een flinke, snelle dosis vitamines en mineralen bieden, die op hun beurt je energieniveau verhogen, terwijl je je ook rustiger en evenwichtiger voelt. Ze zitten ook vol met antioxidanten, die veel gezonde eigenschappen hebben, waaronder kankerpreventie.

Dat betekent niet dat je aan het begin van elke dag bittere shots van tarwegras moet verzwelgen. Dus wil je groene sappen gaan gebruiken lees hier enkele tips over het niet haten van groene sappen.

Blijf ze drinken

De beste manier om je smaakpapillen te acclimatiseren is door herhaalde blootstelling. Het kan meer dan een dozijn pogingen duren voordat je echt een smaak voor een gerecht of een groen sap ontwikkelt.

Vergelijk niet

Drink je groene sap niet omdat je denkt dat dit geen Mountain Dew is. Probeer de groenten te proeven zoals ze zijn. Ik weet. Het klinkt als een woo-woo New Age-techniek. Maar echt een smaak leren kennen voor wat het is, is een diepgaande ervaring. We vergelijken zo vaak alles met al het andere. We doen dit regelmatig als het om eten gaat. Drink gewoon selderij. Of romaine sla. Of paardenbloemgroen. Vergelijk ze niet met iets anders. Ervaar ze gewoon.

Maak ze niet groen

Ja, een groen sap kan een andere kleur zijn. Bieten maken van je sap een prachtige magenta kleur. Een paar wortels kunnen het oranje kleuren. Een stuk kurkuma wortel kan een gele gloed toevoegen. En als dat helpt het gemakkelijker te maken, ga er dan voor.

Zoet met fruit

Je zult de voordelen van een boerenkool, spinazie en selderijsap niet minder maken door een paar appelschijfjes of een paar stukjes kiwi of ananas toe te voegen. Fruit heeft ook voordelen en de meest voor de hand liggende is dat ze zoet zijn, wat een groen sap een beetje smakelijker kan maken, vooral voor beginners.

Verander ze in smoothies

Ggroene smoothies zijn tegenwoordig bijna net zo populair als groene sappen. Hoewel het meer een maaltijd dan een sap is, kan een goed uitgebalanceerde groene smoothie alle goedheid van groene sappen combineren met eiwit en een romige, zoetere basis om alles op smaak te brengen.

Probeer minder bittere combi’s

Een boerenkool, spinazie en tarwegrassap zal voor de meeste mensen bitter zijn. Probeer in plaats daarvan een bittergroene boerenkool te combineren met selderij, die zacht is. Voeg een komkommer toe, wat technisch een vrucht is, maar het is groen, dus ja, het telt.

Heb je zelf een fenomenaal lekker en gezond juice recept om te delen met de Alpha Detox leden? Deel je favoriete juice recepten met de Alpha Detox leden in de comments hieronder!

Geen juicer? Geen probleem! Organico Turbo Green juice is een vernuftig variatie van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 verschillende superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen , munt, moringa, groene thee en meer. Het is samengesteld voor drukke vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!


OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende? En het beste is, dankzij Organico TURBO Green juice gaat dit sneller, makkelijker en is absoluut HEERLIJK!

AANBEVOLEN VOOR JOU...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>