Zijn er nadelen aan Krill Olie? Een Diepgaande Blik

We hebben allemaal gehoord over de voordelen van omega-3 vetzuren en de meeste van ons kennen de voordelen van visolie als een bron hiervan. Echter, in de laatste jaren is krill olie steeds populairder geworden als alternatieve bron van deze essentiële vetzuren. Voordat je echter overstapt van visolie naar krill olie, is het belangrijk om ook de mogelijke nadelen te kennen.

In deze blog duiken we dieper in de vraag: zijn er nadelen verbonden aan het gebruik van krill olie?

Wat is krill olie precies?

Om de nadelen van krill olie te begrijpen, moeten we eerst weten wat het precies is. Krill olie wordt gewonnen uit kleine garnaalachtige dieren die bekend staan als krill. Deze wezentjes zwermen in enorme aantallen in de koude oceaanwateren en vormen een belangrijk onderdeel van het mariene ecosysteem.

Is krill olie duurder dan visolie?

Ja, over het algemeen is krill olie duurder dan visolie. De redenen hiervoor zijn divers. De oogst van krill is vaak lastiger vanwege de afgelegen locaties waar ze voorkomen en de noodzaak van speciale uitrusting. Bovendien is de vraag naar krill olie in de afgelopen jaren gestegen, wat de prijs verder heeft opgedreven.

Kan krill olie allergische reacties veroorzaken?

Net als andere zeevruchtenproducten, kan krill olie allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor schaaldieren.

Heeft krill olie een impact op het milieu?

Dit is een ingewikkeld onderwerp. Aan de ene kant kunnen de methoden die gebruikt worden om krill te oogsten soms invloed hebben op de mariene ecosystemen. Overbevissing van krill kan leiden tot voedseltekorten voor grotere dieren die van krill leven, zoals walvissen.

mariene ecosysteem krill olie supplement

Aan de andere kant zijn er internationale afspraken die de krilloogst reguleren om ervoor te zorgen dat deze duurzaam blijft. Het kiezen van een krill olieproduct van een bedrijf dat duurzame oogstpraktijken volgt, kan helpen om de negatieve milieueffecten te beperken.

Hoe zit het met de zuiverheid en vervuiling van krill olie?

Een voordeel van krill olie is dat het vaak minder vervuild is met zware metalen en toxines in vergelijking met sommige visoliën. Dit komt omdat krill onderaan de voedselketen staat en dus minder kans heeft om schadelijke stoffen te accumuleren. Toch is het altijd een goed idee om te kiezen voor krill olie van een gerenommeerd merk dat test op zuiverheid.

Interacties met medicijnen en andere gezondheidsrisico’s?

Net als visolie kan krill olie een bloedverdunnend effect hebben. Dit betekent dat als je al bloedverdunnende medicijnen neemt, het risico op bloedingen kan toenemen. Overleg altijd met jouw arts voordat je een nieuw supplement toevoegt aan jouw dieet, vooral als je al medicatie gebruikt.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Daarnaast kunnen sommige mensen maag- of spijsverteringsproblemen ervaren na het nemen van krill olie, hoewel dit over het algemeen zeldzaam is.

Wat is het eindoordeel?

Terwijl er zeker voordelen zijn verbonden aan krill olie, zoals een hogere potentie en minder vervuiling, zijn er ook enkele nadelen om in overweging te nemen. Prijs, allergierisico’s en mogelijke milieueffecten zijn enkele van de belangrijkste overwegingen.

Onthoud dat supplementen, waaronder krill olie, bedoeld zijn om een ​​gebalanceerd dieet aan te vullen, niet om het te vervangen. Het beste is altijd om te streven naar een gezond en evenwichtig dieet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen uit natuurlijke bronnen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>