Welke Soorten Krill Zijn Er?

Krill zijn fascinerende kleine zeedieren die een cruciale rol spelen in de voedselketen van de oceanen. Maar wist jij dat er verschillende soorten krill zijn?

In deze blog duiken we dieper in de wereld van krill en beantwoorden we enkele belangrijke vragen hierover.

Wat is krill precies?

Voordat we in de verschillende soorten duiken, laten we eerst eens kijken wat krill precies is. Krill is een gemeenschappelijke naam voor ongeveer 85 soorten kleine schaaldieren die behoren tot de orde Euphausiacea. Ze hebben een garnalenachtig uiterlijk en zijn gemiddeld tussen de 1 en 6 cm lang. Hoewel ze klein zijn, vormen ze een essentiële schakel in de mariene voedselketen, vooral voor walvissen, zeevogels, vissen en zeehonden.

Welke zijn de meest voorkomende soorten krill?

Nu je een algemeen idee hebt van wat krill is, laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende soorten:

  1. Antarctische krill (Euphausia superba): Dit is waarschijnlijk de bekendste soort krill. Ze leven in de Zuidelijke Oceaan rond Antarctica. Met een lengte van maximaal 6 cm zijn ze een van de grotere soorten. Ze vormen grote zwermen, wat een adembenemend gezicht is. Veel dieren, zoals de bultrugwalvis, zijn sterk afhankelijk van Antarctische krill als voedselbron.Antarctische Oceaan
  2. Noordelijke krill (Meganyctiphanes norvegica): Deze soort komt voor in de Noord-Atlantische Oceaan en kan een lengte bereiken van ongeveer 4 cm. Ze zijn een belangrijke voedselbron voor veel dieren in dit gebied, waaronder haring, kabeljauw en makreel.
  3. Pacifische krill (Euphausia pacifica): Deze soort leeft in de noordelijke Stille Oceaan. Ze zijn iets kleiner dan de Antarctische krill, met een gemiddelde lengte van 2 cm. Ze worden gegeten door veel vissoorten, waaronder zalm en heilbot.

Hoe onderscheiden deze soorten zich van elkaar?

Afgezien van hun geografische locatie, hebben verschillende soorten krill ook andere fysieke en gedragskenmerken. De kleur, grootte en vorm van hun lichaam kan variëren. Ook hun voedingsgewoonten en zwemgedrag kunnen verschillen.

Antarctische krill bijvoorbeeld, hebben een roodachtige tint, terwijl Noordelijke krill een meer doorschijnende, oranje kleur hebben. Het voedsel dat ze consumeren varieert ook, afhankelijk van hun habitat. Antarctische krill eet voornamelijk fytoplankton, terwijl andere soorten zowel fyto- als zoöplankton kunnen consumeren.

Waarom is krill zo belangrijk voor het ecosysteem?

Je vraagt je misschien af waarom deze kleine wezens zo belangrijk zijn. Krill speelt een fundamentele rol in de mariene voedselketen. Ze zetten het voedsel dat ze consumeren, voornamelijk microscopisch kleine algen, om in een formaat dat grotere dieren kunnen eten. Zonder krill zouden veel van deze grotere dieren moeite hebben om voldoende voedsel te vinden.

Bovendien helpen krill ook bij de koolstofopslag. Wanneer krill algen eet, verteren ze het en laten ze fecale pellets achter die naar de oceaanbodem zinken. Dit proces helpt bij het transporteren van koolstof van het oppervlak naar diepere waterlagen, waardoor koolstof uit de atmosfeer wordt verwijderd.

Hoe zit het met de commerciële visserij op krill?

In de afgelopen jaren is de commerciële visserij op krill toegenomen, vooral voor de productie van krillolie-supplementen. Dit heeft geleid tot bezorgdheid over de duurzaamheid van krillpopulaties. Overmatige visserij kan niet alleen de krillpopulaties beïnvloeden, maar ook de dieren die afhankelijk zijn van krill als voedselbron.

Daarom is het essentieel om de krillvisserij te beheren en te zorgen voor duurzame praktijken. Gelukkig zijn er organisaties en overeenkomsten die gericht zijn op het behoud van krill en de ecosystemen waarvan ze deel uitmaken.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Samenvattend

Krill zijn kleine, maar essentiële schaaldieren die in verschillende delen van de wereldzeeën leven. Hoewel ze misschien onbeduidend lijken, spelen ze een cruciale rol in de mariene voedselketen en het wereldwijde ecosysteem. Door meer te leren over de verschillende soorten krill en hun belang, kunnen we beter begrijpen hoe we deze onmisbare wezens en hun habitat kunnen beschermen.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>