Wat Zijn de Voordelen van Krill Olie?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van krill olie, laten we eerst begrijpen wat het eigenlijk is. Krill olie is afkomstig van kleine schaaldieren genaamd krill, die in de koude oceaangebieden van de wereld leven, zoals de Antarctische Oceaan.

Ze vormen een belangrijke schakel in de voedselketen en worden door veel grotere dieren gegeten, waaronder walvissen, zeevogels en zeehonden.

Waarom zou jij krill olie overwegen boven visolie?

Misschien heb je al eens gehoord van visolie en de voordelen ervan voor de gezondheid. Krill olie wordt vaak vergeleken met visolie, omdat beide bronnen zijn van omega-3 vetzuren. Maar krill olie onderscheidt zich op verschillende manieren:

 1. Fosfolipiden: De omega-3 vetzuren in krill olie zijn voornamelijk gebonden aan fosfolipiden, waardoor ze gemakkelijker op te nemen zijn door het lichaam. Bij visolie zijn ze voornamelijk gebonden aan triglyceriden.
 2. Astaxanthine: Dit is een krachtige antioxidant die krill olie zijn kenmerkende rode kleur geeft. Het helpt de olie te beschermen tegen oxidatie, wat betekent dat het minder snel ranzig wordt in vergelijking met andere oliën.

Hoe draagt krill olie bij aan hartgezondheid?

Een van de meest besproken voordelen van krill olie is de positieve impact op de hartgezondheid. Onderzoeken tonen aan dat de omega-3 vetzuren in krill olie kunnen helpen:

 1. Verlagen van LDL-cholesterol: Dit is het “slechte” cholesterol dat, wanneer het in hoge niveaus aanwezig is, kan bijdragen aan de opbouw van plaque in de slagaders.
 2. Verhogen van HDL-cholesterol: Dit is het “goede” cholesterol dat helpt om LDL-cholesterol uit het lichaam te verwijderen.
 3. Verminderen van ontsteking: Chronische ontsteking is in verband gebracht met veel chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen.

Kan krill olie je hersenfunctie ondersteunen?

Ja, er zijn aanwijzingen dat omega-3 vetzuren, met name DHA (docosahexaeenzuur), een belangrijke rol spelen in de hersenfunctie. DHA is een belangrijk bestanddeel van het celmembraan van hersencellen. Regelmatige inname van DHA uit krill olie kan:

 1. Cognitieve functie ondersteunen: Het helpt bij het behouden van een goede hersenfunctie, vooral bij ouderen.
 2. Bescherming bieden tegen neurologische aandoeningen: Hoewel er nog meer onderzoek nodig is, zijn er aanwijzingen dat een hogere inname van DHA kan bijdragen aan een verminderd risico op bepaalde neurologische aandoeningen.

Wat doet krill olie voor je gewrichten?

Als jij last hebt van stijve of pijnlijke gewrichten, kan krill olie uitkomst bieden. De omega-3 vetzuren in krill olie hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij:

 1. Verminderen van gewrichtspijn: Er zijn studies die suggereren dat krill olie kan helpen de symptomen van artritis te verminderen.
 2. Verbeteren van gewrichtsflexibiliteit: Regelmatige inname van krill olie kan bijdragen aan een betere mobiliteit en flexibiliteit van de gewrichten.

flexibel lichaam vrouw gewrichten

Hoe ondersteunt krill olie een gezonde huid?

De conditie van je huid weerspiegelt vaak je algemene gezondheid en voedingsstatus. Krill olie kan hierin een positieve rol spelen.

 1. Hydratatie: Omega-3 vetzuren kunnen de huid helpen hydrateren van binnenuit, waardoor droogheid en schilfering worden verminderd.
 2. Bescherming tegen UV-stralen: De antioxidanteigenschappen van astaxanthine, aanwezig in krill olie, kunnen de huid helpen beschermen tegen schade door UV-stralen, die voortijdige veroudering kunnen veroorzaken.
 3. Ontstekingsremmende werking: Krill olie kan helpen bij het verminderen van huidontstekingen, wat gunstig kan zijn voor aandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

Ondersteunt krill olie het gezichtsvermogen?

Onze ogen zijn van nature rijk aan omega-3 vetzuren, met name DHA.

 1. Gezond netvlies: DHA is een belangrijk bestanddeel van het netvlies. Het innemen van voldoende DHA kan bijdragen aan een scherp zicht.
 2. Verminderd risico op maculaire degeneratie: Hoewel onderzoek nog gaande is, suggereren sommige studies dat omega-3 vetzuren het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) kunnen verminderen.

Kan krill olie helpen bij premenstrueel syndroom (PMS)?

PMS menstruatie

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Veel vrouwen ervaren maandelijks ongemakken geassocieerd met hun menstruatiecyclus. Interessant genoeg kunnen de vetzuren in krill olie mogelijk hulp bieden.

 1. Verminderen van symptomen: Studies hebben aangetoond dat vrouwen die krill olie innamen, een vermindering meldden van PMS-symptomen, waaronder stemmingswisselingen, borstpijn en buikkrampen.
 2. Regulatie van hormoonbalans: Omega-3 kan helpen bij het reguleren van hormoonfluctuaties die PMS-symptomen kunnen veroorzaken.

Hoe draagt krill olie bij aan een gezond immuunsysteem?

Een goed functionerend immuunsysteem is cruciaal voor het bestrijden van infecties en ziekten. Krill olie kan een boost geven aan je afweermechanismen.

 1. Vermindering van ontstekingen: Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan krill olie helpen het immuunsysteem te reguleren, waardoor het effectiever wordt.
 2. Versterking van de celmembranen: Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor de celmembranen, die een eerste verdedigingslinie vormen tegen pathogenen.

Kan krill olie de spijsvertering verbeteren?

De gezondheid van je darm is verbonden met je algehele welzijn. Krill olie kan ook hier voordelen bieden.

 1. Bevordering van een gezonde darmflora: Omega-3 vetzuren kunnen gunstig zijn voor de goede bacteriën in je darmen.
 2. Verminderen van ontstekingen: Voor mensen met inflammatoire darmaandoeningen kan krill olie mogelijk verlichting bieden door ontstekingen in het spijsverteringskanaal te verminderen.

Door deze veelzijdige voordelen kan krill olie een waardevolle toevoeging zijn aan jouw dagelijkse gezondheidsroutine. Zoals eerder vermeld, is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je een nieuw supplement introduceert

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>