Wat is Krillolie?

Krillolie is afkomstig van krill, kleine garnaalachtige schaaldieren die voorkomen in de koude wateren van de Antarctische Oceaan. Deze minuscule diertjes vormen een essentieel onderdeel van het mariene ecosysteem en zijn een voedselbron voor veel grotere dieren, zoals walvissen, zeehonden en pinguïns.

Maar waarom zou jij geïnteresseerd zijn in krillolie? Wel, krillolie is rijk aan belangrijke voedingsstoffen, waaronder omega-3 vetzuren, fosfolipiden en astaxanthine, en heeft diverse gezondheidsvoordelen.

Waarom wordt krillolie beschouwd als een waardevolle bron van omega-3?

Omega-3 vetzuren, met name eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We moeten ze dus via onze voeding of supplementen binnenkrijgen. Terwijl visolie ook een rijke bron van omega-3 is, biedt krillolie een aantal voordelen:

 1. Fosfolipiden vorm: De omega-3 in krillolie is aanwezig in de vorm van fosfolipiden, waardoor het gemakkelijker kan worden opgenomen door je lichaam. Dit kan de effectiviteit van de omega-3 vetzuren verhogen.
 2. Minder kans op oxidatie: Dankzij het antioxidant astaxanthine heeft krillolie een langere houdbaarheid en is het minder vatbaar voor oxidatie dan visolie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van krillolie?

Krillolie is niet zomaar een modetrend; er zijn concrete gezondheidsvoordelen geassocieerd met regelmatige inname. Hier zijn enkele voordelen voor jou:

 1. Hartgezondheid: Omega-3 vetzuren uit krillolie kunnen helpen het niveau van slechte cholesterol te verlagen en het niveau van goede cholesterol te verhogen, wat goed is voor je hart.
 2. Ontstekingsremmend: Omega-3’s zijn bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij aandoeningen zoals artritis.
 3. Ondersteuning van hersenfunctie: DHA is essentieel voor de gezondheid van je hersenen. Regelmatige inname kan cognitieve functies ondersteunen en is gunstig voor de hersenontwikkeling bij foetussen tijdens de zwangerschap.
 4. Ooggezondheid: Net als voor de hersenen, is DHA ook essentieel voor de gezondheid van de ogen, en kan het helpen leeftijdsgerelateerde maculaire degeneratie te voorkomen.oog ooggezondheid supplement

Hoe verschilt krillolie van visolie?

Als je bekend bent met visolie, vraag je je misschien af hoe krillolie zich verhoudt. Beide zijn rijke bronnen van omega-3 vetzuren, maar er zijn enkele verschillen:

 1. Opname: Zoals eerder vermeld, bevat krillolie omega-3 vetzuren in fosfolipidenvorm, wat kan leiden tot een betere opname door het lichaam.
 2. Zuiverheid: Krill voedt zich met fytoplankton en staat daardoor lager in de voedselketen dan vissen. Dit kan betekenen dat krillolie minder kans heeft op verontreinigingen zoals zware metalen.
 3. Astaxanthine: Deze antioxidant, die krillolie zijn rode kleur geeft, is niet aanwezig in gewone visolie. Het biedt bescherming tegen oxidatie en kan andere gezondheidsvoordelen hebben.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan krillolie?

Zoals bij elk supplement, zijn er potentiële bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Hoewel krillolie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen last krijgen van maagklachten, diarree of een allergische reactie. Als je bloedverdunners gebruikt of een allergie hebt voor schaaldieren, is het raadzaam eerst met een arts te overleggen voordat je krillolie toevoegt aan je dieet.

Hoe kies je de beste krillolie?

Als je hebt besloten om krillolie te proberen, zijn hier enkele tips om de beste keuze voor jou te maken:

 1. Zuiverheid: Zoek naar producten die vrij zijn van zware metalen en andere verontreinigingen.
 2. Duurzaamheid: Kies voor krillolie die afkomstig is van duurzame bronnen om overbevissing te voorkomen.
 3. Potentie: Controleer het EPA- en DHA-gehalte. Een hoger gehalte kan meer gezondheidsvoordelen bieden.
 4. Verpakking: Ga voor donkere of ondoorzichtige flessen die licht blokkeren om oxidatie van de olie te voorkomen.

 

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>