Wat Is Krill Olie en Waarom Wordt Het Zo Populair?

Als je op zoek bent naar manieren om je gezondheid te verbeteren, heb je vast wel eens gehoord van visolie. Visolie is al jarenlang een populaire keuze voor mensen die hun hartgezondheid, brein en gewrichten willen ondersteunen. Maar de laatste tijd hoor je ook steeds vaker over een andere bron van omega-3-vetzuren: krill olie.

Maar wat maakt krill olie zo bijzonder, en wat zijn de voordelen ten opzichte van traditionele visolie?

Waar komt krill olie vandaan?

Krill olie wordt gewonnen uit krill, kleine schaaldiertjes die leven in de ijskoude wateren van de Antarctische Oceaan. Krill bevindt zich onderaan de voedselketen en voedt zich met algen, wat betekent dat ze een directe bron zijn van omega-3-vetzuren.

Antarctische Oceaan

Hoe verschilt de samenstelling van krill olie van visolie?

Hoewel zowel visolie als krill olie bronnen zijn van omega-3-vetzuren, verschilt hun chemische structuur. De omega-3-vetzuren in krill olie zitten voornamelijk in de vorm van fosfolipiden, terwijl ze in visolie voornamelijk in de vorm van triglyceriden zitten.

Wat betekent dit voor jouw gezondheid?

1. Beter opneembaar voor het lichaam

Vanwege de fosfolipidenstructuur kunnen de omega-3-vetzuren uit krill olie gemakkelijker door de cellen van het lichaam worden opgenomen. Dit betekent dat je mogelijk minder krill olie nodig hebt om dezelfde voordelen te behalen als met visolie.

2. Rijk aan astaxanthine

Een ander onderscheidend voordeel van krill olie is dat het van nature astaxanthine bevat. Astaxanthine is een krachtig antioxidant dat het lichaam helpt beschermen tegen vrije radicalen. Deze antioxidant geeft ook de kenmerkende rode kleur aan krill olie. Visolie bevat deze stof niet in natuurlijke vorm.

3. Minder kans op verontreinigingen

Omdat krill onderaan de voedselketen staat, heeft het minder tijd om verontreinigingen zoals zware metalen en PCB’s op te hopen. Hoewel veel visolie supplementen worden gezuiverd, kan het risico op verontreinigingen bij vis hoger zijn, vooral als het afkomstig is uit vervuilde wateren.

Welke voordelen kun je verwachten bij het gebruik van krill olie?

1. Ondersteuning van de hartgezondheid

Net als visolie kan krill olie de gezondheid van het hart ondersteunen door het verminderen van ontstekingen, het verlagen van LDL (slechte) cholesterol en het verhogen van HDL (goede) cholesterol.

2. Ondersteuning van de hersenfunctie

Omega-3-vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid en functie van het brein. Regelmatige inname kan bijdragen aan een beter geheugen, concentratie en algehele cognitieve functies.

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

3. Gewrichtsgezondheid

Omega-3-vetzuren, met name EPA en DHA, kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in de gewrichten, wat kan bijdragen aan een betere gewrichtsfunctie en minder pijn.

Hoe kies je de juiste krill olie supplement?

Net als bij visolie is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het product. Let op het gehalte aan EPA en DHA, de zuiverheid van het product en eventuele toevoegingen of vulstoffen. Het is ook raadzaam om te kiezen voor koudgeperste krill olie om de voedingswaarde te behouden.

Minder oprispingen en nasmaak

Een veelvoorkomend probleem dat mensen melden bij het gebruik van visoliesupplementen is het ervaren van oprispingen met een visachtige nasmaak. Dit kan onaangenaam zijn en kan mensen ontmoedigen om hun supplementen regelmatig in te nemen. Krill olie staat bekend om het veroorzaken van minder van deze ongewenste bijwerkingen. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van de gezondheidsvoordelen zonder de onaangename nasmaak.

Stabiel en minder vatbaar voor oxidatie

Omega-3 vetzuren zijn gevoelig voor oxidatie, wat betekent dat ze kunnen bederven of ranzig kunnen worden. Dit proces van oxidatie kan de effectiviteit van de olie verminderen en kan zelfs schadelijke verbindingen produceren. Door de aanwezigheid van het antioxidant astaxanthine is krill olie minder vatbaar voor oxidatie dan visolie. Dit betekent dat krill olie over het algemeen een langere houdbaarheid heeft en zijn potentie langer behoudt.

Milieuvriendelijkere verpakking

Vanwege de hogere potentie en betere opname van krill olie, zijn er vaak kleinere capsules en doseringen nodig dan bij visolie. Dit kan resulteren in kleinere flesjes en minder verpakkingsmateriaal, wat weer beter is voor het milieu.

Minder maag- en darmklachten

Hoewel dit per persoon kan verschillen, melden sommige mensen dat krill olie milder is voor hun maag- en darmstelsel in vergelijking met visolie. Dit kan te maken hebben met de verschillende structuren van de vetzuren in krill olie, die sneller en gemakkelijker kunnen worden opgenomen in het lichaam.

Bevordert een gezonde huid

Naast de algemene voordelen voor de gezondheid, tonen sommige onderzoeken aan dat de specifieke combinatie van omega-3 vetzuren en antioxidanten in krill olie gunstig kan zijn voor de huid. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid, hydrateren van de huid en het bestrijden van tekenen van veroudering.

vrouw jonge huid

De keuze tussen krill olie en visolie hangt af van je persoonlijke voorkeuren, behoeften en waarden. Terwijl visolie al lange tijd wordt erkend voor zijn gezondheidsvoordelen, biedt krill olie een reeks unieke voordelen die het een aantrekkelijk alternatief maken

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>