Wat is Krill Olie Eigenlijk?

Krill olie is een supplement dat wordt gewonnen uit kleine schaaldieren genaamd krill. Deze diertjes zijn vooral te vinden in de koude oceaanwateren rondom Antarctica.

Ze vormen een essentieel deel van de mariene voedselketen en zijn een belangrijke voedselbron voor veel zeedieren, waaronder walvissen en pinguïns.

Waarom is krill olie zo populair?

Krill olie heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. De reden? Deze olie bevat een rijke bron van omega-3 vetzuren, net als visolie. Echter, er zijn bepaalde factoren die krill olie onderscheiden van traditionele visolie, waaronder de vorm van omega-3 en de aanwezigheid van andere nuttige componenten.

Wat zijn de voordelen van de omega-3 vetzuren in krill olie?

Omega-3 vetzuren, met name EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), zijn essentiële vetten die ons lichaam niet zelf kan produceren. Daarom moeten we ze via onze voeding of supplementen binnenkrijgen. De voordelen van deze vetzuren zijn divers:

  1. Hart en bloedvaten: Ze kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart door het verlagen van het risico op hartaandoeningen.
  2. Hersenen: DHA is een belangrijk component van de celmembranen in de hersenen en kan bijdragen aan de gezondheid van de hersenen en cognitieve functies.
  3. Ontstekingsremmend: Omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Hoe verschilt krill olie van gewone visolie?

Hoewel zowel krill olie als visolie omega-3 vetzuren bevatten, zijn er enkele belangrijke verschillen:

  1. Vorm van Omega-3: In krill olie zitten de omega-3 vetzuren voornamelijk in de vorm van fosfolipiden, terwijl deze in visolie voornamelijk in de vorm van triglyceriden zitten. Fosfolipiden kunnen makkelijker door de cellen van het lichaam worden opgenomen, wat mogelijk zorgt voor een betere biologische beschikbaarheid.
  2. Astaxanthine: Krill olie bevat ook een krachtige antioxidant genaamd astaxanthine. Deze stof geeft krill olie zijn rode kleur en beschermt de olie tegen oxidatie. Astaxanthine heeft ook diverse gezondheidsvoordelen, zoals het beschermen van de huid tegen UV-straling en het bevorderen van de gezondheid van de ogen.

Nu we een algemeen beeld hebben van krill olie, laten we dieper ingaan op de diverse werkingen en effecten van krill olie op het menselijk lichaam.

Ondersteuning van gewrichtsgezondheid

Naast de voordelen voor het hart en de hersenen, kunnen de omega-3 vetzuren in krill olie helpen bij het verminderen van gewrichtspijn. Ze werken ontstekingsremmend, wat nuttig kan zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis. Door de ontsteking in de gewrichten te verminderen, kan krillolie helpen om de mobiliteit te verhogen en pijn te verminderen.

Positieve effecten op de huid

 

jonge stralende huid

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

De antioxidanteigenschappen van astaxanthine, die in krill olie wordt gevonden, zijn ook gunstig voor de huid. Het helpt de huid te beschermen tegen schade door UV-stralen en kan bijdragen aan een betere hydratatie van de huid, verminderde rimpelvorming en een algemene verbetering van de huidtextuur.

Stemmingsregulatie en geestelijke gezondheid

Er zijn aanwijzingen dat omega-3 vetzuren een rol kunnen spelen bij het reguleren van de stemming en het verminderen van symptomen van depressie. Hoewel het mechanisme niet volledig wordt begrepen, is er gesuggereerd dat omega-3 kan helpen bij het moduleren van neurotransmitters in de hersenen, wat op zijn beurt invloed kan hebben op de stemming.

Ondersteuning van het vrouwelijk voortplantingssysteem

Voor vrouwen kan krill olie voordelen bieden met betrekking tot het menstruatiecyclus. Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen van krill olie kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn en het verminderen van emotionele symptomen van premenstrueel syndroom (PMS).

Bevordering van een gezonde lever

De omega-3 vetzuren in krill olie kunnen ook gunstig zijn voor de lever. Ze kunnen helpen bij het verminderen van levervet, wat een probleem is dat vaak wordt geassocieerd met aandoeningen zoals niet-alcoholische leververvetting (NAFLD). Door het verminderen van ontsteking en oxidatieve stress in de lever, kan krill olie bijdragen aan een betere leverfunctie.

Bescherming van het gezichtsvermogen

DHA, een van de omega-3 vetzuren in krill olie, is een belangrijk component van het netvlies in onze ogen. Voldoende inname van DHA kan helpen om het risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD) te verminderen, een belangrijke oorzaak van blindheid bij ouderen

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>