Waarom Voel Ik Me Moe Tijdens Een Ontgifting?

Dus je wilt een leverontgifting starten. Goed idee! Het is echter belangrijk dat je eerst alle tekenen kent dat jouw leverontgifting werkt.

De waarheid is dat diëten, inclusief een leverzuivering, soms ongewenste bijwerkingen kunnen hebben die ontgifting-symptomen worden genoemd. Dat klopt, je ​​voelt je misschien wat slechter voordat je de verwachte voordelen van jouw leverontgifting ervaart. Het is volkomen normaal en we willen niet dat je jouw ontgifting stopzet, zodra het begint te werken of jouw lichaam beïnvloedt.

In dit artikel leer je meer over een leverontgifting, inclusief symptomen van leverontgifting en tekenen dat jouw leverontgifting werkt.

Tekens Dat Je Een Leverontgifting Nodig Hebt

Leverontgifting nodig voeding

Er zijn verschillende tekenen die erop kunnen wijzen dat je een leverzuivering nodig hebt, waaronder:

 • Slechte adem
 • Wit-gelige spruw die je tong bedekt
 • Verlangen naar suiker
 • Bloedsuiker pieken
 • Vocht vasthouden
 • Vermoeidheid
 • Congestie
 • Buikvet
 • Slapeloosheid
 • Overmatig zweten of oververhitting
 • Chemische gevoeligheid

Als je in de afgelopen drie maanden of langer vier of meer van deze symptomen hebt gehad, kun je baat hebben bij een leverdetox. Lees verder voor enkele eenvoudige stappen om dit te doen.

Hoe Een Leverontgifting Werkt

Leverontgifting sap groente fruit

Je lever is een belangrijk orgaan dat de hele tijd hard werkt om je bloed te reinigen, gal te produceren om vetten te verteren en te verwerken, essentiële voedingsstoffen op te slaan, hormonen af ​​te breken en je gezond te houden. De belangrijkste functie is om jouw lichaam te helpen gifstoffen kwijt te raken.

Je lever filtert je bloed door vetoplosbare gifstoffen te scheiden en de grootste te verwijderen. Vervolgens verandert het de in vet oplosbare gifstoffen in in water oplosbare gifstoffen, zodat jouw lichaam ze gemakkelijk kan verwijderen via gal, ontlasting en urine.

Als je echter een eetpatroon hebt gevolgd met weinig voedingsstoffen, je te veel hebt gegeten, te veel stress hebt ervaren of wordt blootgesteld aan te veel milieutoxines, kan je lever traag worden. Vervuiling, chemicaliën in het lichaam en schoonmaakproducten, pesticiden van niet-biologisch voedsel, alcohol, zoetstoffen, additieven, conserveermiddelen voor levensmiddelen en medicijnen kunnen schadelijk zijn voor jouw lever. Dit is wanneer een leverontgifting in beeld komt, die je helpt jouw ​​lever te reinigen en het vermogen om jouw gezondheid te ondersteunen, vergroot.

Hoe Je Lever Te Ontgiften

Leverontgifting noden zaten knoflook groente fruit

Het ontgiften van je lever is eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is enkele eenvoudige voedings- en levensstijlstrategieën volgen. Het kan nuttig zijn om een ​​week lang een strikt leverontgiftingsregiment te volgen, maar je kunt deze strategieën ook in jouw dagelijks leven opnemen om jouw lever dagelijks te ondersteunen.

Alkaliseer Je Water

Drink alkalisch water. Het kan jouw immuunsysteem versterken en de leverfunctie helpen. Het toevoegen van wat citroenwater kan ook extra leverreinigende voordelen bieden.

Eet Geen Bewerkt Voedsel

Verwijder bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suiker, junkfood, verpakt voedsel, kunstmatige zoetstoffen en alle voedingsmiddelen waarvoor je mogelijk gevoelig bent. Kies een volledig biologisch eetpatroon met veel groenten, fruit, noten en zaden.

Vermijd Alcohol

Alcohol kan de lever aantasten. Verwijder alcohol tijdens jouw leverontgifting. Drink na het resetten slechts matig of helemaal niet.

Drink Groene Sappen

Rauwe groene groentesappen zijn fantastisch voor je gezondheid. Voor levergezondheid focus je op boerenkool, wortelen, bieten, komkommer, selderij en peterselie.

Limiteer Koffie

Tijdens jouw leverontgifting is het het beste om koffie te elimineren. Als jouw leverzuivering voorbij is, drink dan matig koffie.

Eet Kaliumrijk Voedsel

Eet veel voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte, zoals bananen, spinazie, bietengranen en bonen.

Neem Antioxidanten In

Leverontgifting antioxidanten

Antioxidanten zijn cruciaal. Eet veel bessen, wortels, zoete aardappelen, groenten, uien en peterselie.

Eet Kruisachtige en Leverondersteunende Groenten

Broccoli, spruitjes, kool, mosterdblad en snijbiet zijn je vrienden. Andere leverondersteunende voedingsmiddelen zijn bieten, wortelen en citroen.

Verminder Toxische Blootstelling

Vermijd conventionele reinigings- en lichaamsproducten. Gebruik in plaats daarvan biologische, natuurlijke en zelfgemaakte producten.

Gebruik Een Levern Ondersteunend Supplement

Een hoogwaardig leverondersteunend supplement kan jouw leverontgifting verbeteren. Dit is precies waarom wij bij Organico Labs de Turbo Detox aanbevelen om het natuurlijke herstelproces van je lever te ondersteunen met behulp van een aantal ongelooflijke leverondersteunende kruiden, zoals Solidago Virgaurea, alfalfa, zwarte bessen en curcuma longa.

LeverOntgifting Drankje

LeverOntgifting Drankje bessen

Naast het eten van een ondersteunend eetpatroon voor het ontgiften van de lever, kun je  een 24-uurs leverzuivering proberen. Het kan jouw leverfunctie versterken.

Eet gedurende de zeven dagen voorafgaand aan het resetten van jouw lever een leverondersteunend eetpatroon met veel bieten, asperges, citrusvruchten, selderij, broccoli, kool en bloemkool. Blijf weg van bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde suiker en gluten. Je kunt de dag ook beginnen met warm citroenwater met cayennepeper en appelciderazijn verdund met water drinken tijdens deze week.

Maak deze drank voor jouw 24-uurs leverontgifting.

Leverontgifting Drankje

Ingrediënten:
Cranberry sap
Citroensap
Gember
Kaneel
Water

Bereiding:
Meng 1 deel cranberrysap met 3 delen water.
Voeg 1 eetlepel citroensap toe.
Voeg ¼ theelepel gember en kaneel toe in een thee-ei. Laat het 20 minuten sudderen.
Drink gedurende de dag ongeveer 2 liter van dit mengsel en zorg ervoor dat je ook minstens 2 liter water drinkt.

Lever Ontgifting Symptomen

LeverOntgifting symptomen vrouw

Er zijn verschillende ongemakkelijke symptomen die je kunt ervaren tijdens jouw leverzuivering. Maak je je geen zorgen, deze symptomen zijn een teken dat jouw leverontgifting werkt. Laten we eens kijken naar mogelijke ontgifting-symptomen die je kunt ervaren.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is mogelijk de meest voorkomende reset-symptomen die mensen ervaren tijdens een leverzuivering of een ander ontgiftingregiment of verandering van levensstijl. Als je normaal gesproken geen hoofdpijn krijgt, is dit waarschijnlijk een teken dat jouw leverontgifting werkt. Om jouw ontgifting-hoofdpijn te verminderen, raden we je aan veel te drinken om uitdroging te voorkomen en de gifstoffen jouw lichaam te laten verlaten.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een andere ontgiftingsymptomen die mensen vaak ervaren tijdens een leverontgifting. Onthoud dat jouw lichaam zich herstelt van gifstoffen die een back-up van de lever hebben gemaakt. Dit vereist veel energie van jouw lichaam, geen wonder dat je je misschien vermoeider voelt dan normaal. Het kan een teken zijn dat jouw leverontgifting werkt. Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt en kies voor oefeningen met weinig impact, zoals yoga, wandelen en strekken tijdens het ontgiften van jouw lever.

Prikkelbaarheid

Prikkelbaarheid kan ook een teken zijn dat jouw leverontgifting werkt, aangezien het een andere vaak voorkomende bijwerking is van een leverzuivering. Samen met hoofdpijn kunnen prikkelbaarheid en stemmingswisselingen een teken zijn dat gifstoffen jouw lichaam verlaten en dat jouw metabolisme wordt hersteld. Na een paar dagen zouden jouw energieniveaus, kalmte en gelukkige stemming moeten terugkeren. Probeer in de tussentijd ontspanningsoefeningen, meditatie, houd eventueel een dagboek bij en wees aardig voor jezelf.

Misselijkheid

Misselijkheid en spijsverteringsproblemen kunnen ook een teken zijn dat jouw lever opnieuw werkt. Sommige leverreinigingen gebruiken een grote hoeveelheid olijfolie voor een lever- en galblaasspoeling. Dit kan misselijkheid of andere buikproblemen veroorzaken. Door een darmspoeling te doen of een schoon, gezond eetpatroon te volgen voorafgaand aan jouw leverzuivering, kan dit helpen om deze symptomen te verminderen of te elimineren. Anders kun je proberen om olijfolie uit jouw leverontgifting te verminderen of te verwijderen.

Honger en Onbedwingbare Trek

Honger en onbedwingbare trek kunnen een teken zijn dat jouw leverontgifting werkt. Wanneer je jouw eetpatroon verandert naar een gezonder eetpatroon vooral als je suiker, ongezonde vetten en zoute voedingsmiddelen elimineert, kun je onbedwingbare trek krijgen. Maak je geen zorgen, je smaakpapillen veranderen uiteindelijk. En terwijl je aan het ontgiften bent, kan het verlangen ook stoppen.

Hersenmist

Hersenmist en concentratieproblemen zijn niet leuk. Ze kunnen echter een teken zijn dat jouw leverontgifting werkt. Je lichaam coördineert veranderingen en ondergaat chemische aanpassingen. Als je eenmaal in de beginfase van jouw leverontgifting bent, kunnen energie en concentratie terugkeren.

Opgeblazen Gevoel

Als slechte bacteriën uitsterven, prebiotica hervestigen en probiotische goede bacteriën zich opnieuw in jouw darmen bevolken, kun je wat opgeblazen gevoel opmerken. Dat is goed. Het is een teken dat jouw leverontgifting werkt. Je kunt in de tussentijd proberen wat probiotische supplementen toe te voegen om de leverontgifting te vergemakkelijken.

Meer Dorst

Je lichaam herstelt zich van allerlei soorten rotzooi, het heeft water nodig bij het verwijderen. Extra dorst is een goed teken en kan een teken zijn dat het werkt. Blijven drinken dus. Voeg meer water toe aan je leven.

Signalen Dat Je leverontgifting Werkt

leverontgifting vrouw bomen in bloei

Het is duidelijk dat je een leverzuivering niet alleen uitvoert voor ongemakkelijke ontgifting-symptomen. Je wilt ook de voordelen van een leverontgifting.

Geen zorgen, zodra de symptomen verdwijnen, zul je enkele positieve tekenen ervaren dat jouw leverontgifting werkt.

De Voordelen Van Een Leverontgifting Zijn:

 • Optimale leverfunctie
 • Heldere huid
 • Betere immuniteit
 • Meer energie
 • Beter gewichtsbeheer
 • Betere spijsvertering
 • Verhoogde vitaliteit

Een leverontgifting kan ongelooflijke gezondheidsvoordelen hebben. Tijdens de vroege fase van jouw leverontgifting kun je echter onaangename symptomen krijgen. Ze zijn een normaal teken dat het werkt. Als je eenmaal over deze symptomen heen bent, kun je alle voordelen van een leverontgifting ervaren, zoals meer energie, betere immuniteit, een stralendere huid, betere spijsvertering en gewichtsbeheersing.

#5 Eenvoudige Stappen Voor Een Gezonde Lever Detox

Jouw lever is buitengewoon waardevol. We overleven slechts een paar dagen zonder. Het is de centrale ontgifter voor je hele lichaam. Het reinigt alles wat jouw lichaam nodig heeft vooraleer het door te sturen naar de juiste plaatsen.

Je lever heeft een focus.

Alles wat je eet, drinkt of via jouw huid opneemt, wordt eerst via je bloedbaan naar de lever gebracht. Je lever filtert en ‘ontgift’ eventuele afwijkingen. Je lever metaboliseert en ontgift ook medicijnen. Dit is de lever even in het kort toegelicht.

Dus wanneer we een zuiver, gezond, slank en actief lichaam willen, heb je eerst een gezonde lever nodig!

De gezondheid van je lever kan van invloed zijn op je gewicht, hoe jij je voelt, hoe gezond jouw cellen zijn, jouw huid, jouw energie en zelfs jouw levensduur!

Organico TURBO Detox is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige Solidago Virgaurea, groene thee, zwarte bes en kurkuma. Mocht je dus op een makkelijke manier je lever, je gezondheid, je lijn en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens Organico TURBO Detox.

Organico Turbo Detox - potOrganico TURBO Detox™ is gemaakt met oa. Solidago Virgaurea, een mooie, gele bloem met bijzondere eigenschappen voor lever en nieren.

Solidago Virgaurea stimuleert de lever- en nierfunctie en heeft daardoor een bloed-reinigend effect. Dit bestanddeel wordt ook gebruikt als drainage middel. 

Verder bevat het groene thee, dat wereldwijd bekend is vanwege zijn positieve eigenschappen en voordelen die het heeft voor je lijn en lichaam. Naast al deze eigenschappen, bevat groene thee veel catechines.

Dit is een soort groene antioxidant, die volgens verscheidene onderzoeken de mogelijkheid heeft om vetophopingen in de lever te elimineren en zorgt daarnaast voor het goed functioneren van je lever. Omdat groene thee de lever van gifstoffen zuivert, worden onze hormonen gereset, waardoor het vet rond onze buik wordt verminderd.

Daarnaast bevat Organico Turbo Detox  Alfalfa om het lichaam te helpen ontgiften. Alfalfa werkt vochtafdrijvend en het is bloedzuiverend. Het zorgt dat zware metalen zoals kwik, lood en cadmium en giftige koolwaterstoffen sneller worden afgevoerd uit de lever.

Zwarte bes hebben we toegevoegd omdat het de werking van de lever, alvleesklier, milt en nieren ondersteunt. In de 18e eeuw werd er door een abt in het klooster van Dijon gezegd dat zwarte bessen garant staan voor een eeuwige jeugd.

Tot slot gebruiken we krachtige Kurkuma Longa dat de lever beschermt tegen een aantal giftige stoffen, zoals koolstof tetrachloride, galactosamine, acetaminofen (paracetamol) en Aspergillus aflatoxin. Dit is vooral te danken aan de anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking.

Verder stimuleert kurkuma de uitscheiding van gal, cholesterol en bilirubine. Gal is nodig voor een goede vetvertering. Door het verbeteren van de vetvertering heeft kurkuma tegelijkertijd een positief effect op de opname van vet-oplosbare vitamines A, D, E en K.

Organico Turbo Detox  is krachtiger dan gelijk welk ander detox supplement. In één flacon TURBO Detox™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 100 capsules gewone detox. Dit extract is heel anders dan wat je in de supermarkt of online koopt – het is veel geconcentreerder en specifiek geformuleerd voor leverbescherming. (Dit is krachtig spul. Je mag dit detox protocol max. 10 dagen (2 flacons) volgen, en dit maximaal drie keer per jaar.)

Organico TURBO Detox™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Detox™  en wat het voor je gezondheid, je huid, je energieniveau en stofwisseling betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Detox supplement of ben je dit van plan? Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat Organico Turbo Detox krachtiger is dan de meeste detox pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen.

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van een vette lever, de symptomen ervan en hoe je dit oplost.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope, gevaarlijke detox pillen zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>