Waar Komt Krill Olie Vandaan?

Als je ooit hebt overwogen om een voedingssupplement in te nemen om je gezondheid een boost te geven, heb je wellicht van krill olie gehoord. Maar waar komt deze olie precies vandaan?

Krill olie is afgeleid van kleine kreeftachtigen genaamd krill, die in de koude wateren van de Antarctische Oceaan zwemmen. Deze kleine beestjes vormen een belangrijk onderdeel van de voedselketen en zijn de voornaamste voedselbron voor veel zeedieren, zoals walvissen.

Waarom kiezen voor krill olie in plaats van visolie?

De kans is groot dat je hebt gehoord van de vele gezondheidsvoordelen van visolie. Maar wat onderscheidt krill olie nu precies van visolie? Hoewel beide oliën rijk zijn aan omega-3 vetzuren, heeft krill olie een unieke samenstelling en structuur. De omega-3’s in krill olie zijn gebonden in de vorm van fosfolipiden, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen dan de triglyceridenstructuur van visolie. Daarnaast bevat krill olie een krachtige antioxidant genaamd astaxanthine, die het beschermt tegen oxidatie en een roze-rode tint geeft.

Welke voordelen biedt krill olie voor jouw hartgezondheid?

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor het menselijk lichaam en spelen een cruciale rol in de hartgezondheid. Krill olie bevat twee hoofdtypen omega-3 vetzuren: eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat deze vetzuren kunnen helpen:

 • Het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
 • Het reguleren van cholesterolniveaus.
 • Het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
 • Het ondersteunen van een normale bloeddruk.

Kan krill olie helpen bij gewrichtspijn?

Veel mensen nemen krill olie in omdat ze hebben gehoord dat het kan helpen bij gewrichtspijn. En er is enig wetenschappelijk bewijs dat dit ondersteunt. Omega-3 vetzuren, zoals die in krill olie, hebben ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen bijdragen aan het verminderen van gewrichtspijn en -stijfheid, vooral bij mensen met artritis.

Hoe kan krill olie jouw hersenfunctie ondersteunen?

hersengezondheid supplement dokter

Het menselijk brein bestaat voor een aanzienlijk deel uit vetten, waarvan DHA een van de belangrijkste is. Dit betekent dat het krijgen van voldoende DHA essentieel is voor de gezondheid van de hersenen en de cognitieve functie. Studies hebben gesuggereerd dat het aanvullen met omega-3 vetzuren, zoals die in krill olie, kan helpen bij:

 • Het verbeteren van de hersenfunctie.
 • Het beschermen tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.
 • Het bevorderen van een beter humeur en het verminderen van symptomen van depressie.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan krill olie?

Zoals met elk supplement, is het essentieel om je bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen. Hoewel krill olie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn enkele gemelde bijwerkingen:

 • Maagproblemen, zoals diarree of een onaangename nasmaak.
 • Allergische reacties bij mensen die allergisch zijn voor schaaldieren.
 • Een interactie met bloedverdunnende medicijnen.

Het is altijd raadzaam om met een arts te overleggen voordat je begint met het innemen van krill olie, vooral als je andere medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Hoe kies je de beste krill olie voor jou?

Wanneer je besluit om krill olie aan je dieet toe te voegen, is het essentieel om een hoogwaardig product te kiezen. Let bij het winkelen op:

Ontdek in dit E-boek (52blz.) Alles Wat Je Altijd Al Over Omega 3 Had Willen Weten Voor Je Gezondheid...

Ontvang vandaag dit praktische Omega-3 boek geheel GRATIS, incl. tips, voedingssoorten, etc. 

 • Zuiverheid: Zorg ervoor dat het product is getest op verontreinigingen.
 • Duurzaamheid: Kies voor producten die duurzaam zijn geoogst om de impact op het ecosysteem te minimaliseren.
 • Potentie: Bekijk het gehalte aan EPA en DHA om ervoor te zorgen dat je voldoende krijgt.

Met een zee van gezondheidsvoordelen lijkt krill olie een uitstekende aanvulling te zijn voor degenen die hun algehele welzijn willen verbeteren. Of je nu je hartgezondheid wilt ondersteunen, gewrichtspijn wilt verminderen of gewoon wilt profiteren van de vele voordelen van omega-3 vetzuren, krillolie kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw gezondheidsroutine.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig vis eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Organico Superba™ Krill Olie  kan met recht een wondermiddel uit de oceaan genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit krill veel beter opgenomen worden door je lichaam dankzij de fosfolipiden binding in tegenstelling tot de trygliceriden binding in vis en visolie. Organico Superba™ Krill Olie  is ook de zuiverste vorm van omega-3 vetzuren (zonder PCB’s, kwik, etc.) omdat de krills helemaal onderaan de voedselketen zitten en dus niet of nauwelijks blootgesteld worden aan de typische vervuiling waar vissen en dus visolie mee te maken heeft.

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan krill olie je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Organico Superba™ Krill Olie is afkomstig van antarctische krill, die in de ongerepte wateren van de zuidelijke oceaan in Antarctica leeft. Omdat krill onderaan de voedselketen leeft, zijn ze vrijwel vrij van verontreiniging, in tegenstelling tot grotere vissen zoals zalm en tilapia, die “bio-accumulatoren” van toxines zijn.

Organico Superba Krill Olie - potOmega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Organico Superba™ Krill Olie is de 100% pure, natuurlijke, dubbel gezuiverde vorm Krill olie van de Antarctische krill soort, Euphausia superba genaamd die lange keten Omega-3 vetzuren, fosfolipiden, choline en het anti-aging antioxidant astaxanthine bevat.

Organico Superba™ Krill Olie (1000mg) bevat lange keten Omega-3 vetzuren, afkomstig van de Euphausia superba krill, in een volledige klinische dosering van EPA (120) en DHA (70). Slechts twee gemakkelijk te slikken (kleine) capsules leveren 1000mg dubbel gezuiverde krill olie.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks minstens 800mg krill olie nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Organico Superba™ Krill Olie bevat daarnaast 450mg fosfolipiden, choline en 110mcg astaxanthine waardoor het 48 keer krachtiger is dan andere Omega-3’s of visolie. Zonder fosfolipiden en choline geraken de Omega-3 vetzuren niet diep genoeg in de cellen en zal het weinig doen dat je gezondheid ten goede komt.

Maar dankzij 450mg fosfolipiden per portie, integreert Organico Superba™ Krill Olie 60% beter in de celstructuur en passeert het de bloed-hersenbarrière. Je voelt dat het werkt, SNEL.

Organico Superba™ Krill Olie is stabieler en meer bio-efficiënt dan typische omega-3’s. Het ondersteunt de gezondheid van de huid, botten, gewrichten, hersenfunctie, cholesterol niveau’s, bloedsomloop, bloedsuikerspiegel en optimaliseert de vetverbranding.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe krill olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Wanneer je in het verleden een vis- of krill olie supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem. 

Zevenenveertig van de meest populaire vis- en krill olie supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop krill supplement aanschaft.

Deel desgewenst dit artikel

>