Symptomen Van Ongezonde Leverfunctie

Vraag je je ooit af wat de lever doet? De leverfunctie kan, net als bij veel andere organen in ons lichaam, voor de meesten van ons een beetje een mysterie zijn; we weten dat het een belangrijk orgaan is en dat een teveel aan alcohol de functie ervan schaadt, maar we weten vaak niet precies wat het voor ons doet.

De lever is een vitaal orgaan dat bloed filtert en het lichaam ontgift.

Het begrijpen van de leverfunctie hoeft niet het onderwerp van een proefschrift te zijn (hoewel het zou kunnen), maar het is goed om te weten wat het voor je doet, zodat je betere keuzes kunt maken wanneer het om voor jezelf zorgen gaat.

De lever vervult meer dan 500 functies die je gezond houden (of niet).

In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over de leverfunctie en hoe dit prachtige orgaan jouw gezondheid kan maken of breken, plus wat je het moet voeden om de natuurlijke lichaamsontgiftingsfuncties van brandstof te voorzien en jouw lever jong en gezond te houden:

 • Wat is de lever
 • Leverfunctie
 • Lever enzymen
 • Tekenen van een ongezonde lever
 • Hoe de leverfunctie natuurlijk te stimuleren

Wat Is De Lever? Wat Is De Leverfunctie?

lever lichaam

Als je geschokt was toen je ontdekte dat de leverfunctie meer dan 500 processen omvat, ben je niet de enige! Als we zeggen dat de lever een cruciaal orgaan is, is dit de reden waarom:

22 Verrukkelijke en Makkelijke Juice Recepten voorMeer Energie, Focus en Optimale Stofwisseling!

DOE DE ALPHA DETOX
Reset Je Lichaam, Reset Je Leven...

V. WAT IS DE LEVER?
A. Het is een cruciale stofwisselingsfunctie en een immuunsysteemorgaan dat bloed filtert uit het spijsverteringskanaal, via de poortader van de leverader en de leverslagader. Het is essentieel om te overleven en zonder een gezond functionerende lever kunnen mensen niet overleven.

Alles wat we consumeren, wordt verwerkt door de lever: voedsel, alcohol, medicatie, supplementen en gifstoffen worden door de lever gefilterd nadat ze zijn verteerd door de maag en darmen.

V. WAAR ZIT JE LEVER?
A. De lever bevindt zich in de rechterbovenhoek van de buikholte, precies bovenop de maag, nieren en darmen. Het wordt beschermd door de ribbenkast en zit onder het diafragma.

V. HOE ZIET DE LEVER ER UIT?
Antwoord: De lever is het op één na grootste orgaan in het lichaam (alleen voorafgegaan door de huid), heeft de vorm van een kegel met twee kamers en is roze en bruin van kleur. Het wordt vaak vergeleken met een voetbal vanwege vorm en grootte; het weegt ongeveer anderhalve kilo. Het heeft twee hoofdlobben die bestaan ​​uit lobben en kanalen die het “leverkanaal” vormen dat leverchemicaliën (zoals gal) naar hun uiteindelijke bestemming transporteert.

V. WAT ZIJN DE ESSENTIËLE LEVERFUNCTIES?
A. Zoals hierboven vermeld, vervult de lever volgens onderzoek meer dan 500 functies. De belangrijkste of meest essentiële leverfuncties zijn echter de volgende:

Filtering en verwerking: de lever neemt de stoffen in het bloed op en breekt ze af in voedingsstoffen, vet, suiker, eiwitten, schadelijke gifstoffen, enz. Het creëert gal om afval af te voeren, cholesterol om vet te transporteren, ureum om gifstoffen te verwijderen en bilirubine (een bijproduct van de afbraak van rode bloedcellen.)

Ontgifting: een belangrijke leverfunctie is het ontgiftingsproces dat plaatsvindt in twee fasen (oxygenatie en conjugatie) waarbij gifstoffen worden omgezet in in water oplosbare, minder schadelijke stoffen die door het lichaam kunnen worden verwijderd.

Energie-extractie: de lever neemt overtollige glucose op en zet het om in glycogeen voor opslag. Glycogeen kan later weer in energie worden omgezet. Het helpt bij het reguleren van de hoeveelheid suiker in het bloed.

Nutriëntenopslag: een minder bekende leverfunctie is de opslagcapaciteit van voedingsstoffen, de lever slaat bijvoorbeeld ijzer op en verwerkt hemoglobine om het te extraheren. Het heeft de mogelijkheid om te beslissen wat moet worden opgeslagen, wat moet worden geëlimineerd en wat terug in de bloedbaan wordt gestuurd.

Ondersteuning van het immuunsysteem: de lever helpt het immuunsysteem bacteriën uit de bloedbaan te verwijderen, helpt bij de bloedfiltratie en weerstand te bieden aan infecties door actieve immuuncellen te hebben die indien nodig worden verspreid. Het reguleert ook de bloedstolling met vitamine K.

Leverenzymen En Hoe De Lever Werkt

V. HOE WERKT DE LEVER?
A. De lever krijgt een dubbele bloedtoevoer van de hepatische poortader en de leverslagaders, die vervolgens wordt gefilterd en verwerkt door de lobben en kanalen die het leverweefsel vormen. Dit bloed bereikt de centrale ader van elk van de twee lobben van de lever.

Zuurstofrijk bloed wordt vervolgens verwerkt door het hepatische portaalsysteem (dit betekent dat het bloed niet door het hart gaat omdat de ene set haarvaten in een andere stroomt, in tegenstelling tot de meeste andere systemen) en enzymen worden gebruikt om het bloed te filteren en terug te sturen naar de hart.

Het hepatische portaalsysteem verbindt het maagdarmkanaal met de haarvaten in de lever, en voedingsrijk bloed stroomt door het systeem om te worden afgebroken tot noodzakelijke stoffen of afval.

V. WAT IS EEN LEVERENZYM EN WAT DOEN LEVERENZYMEN?
A. Er zijn veel enzymen in het lichaam en leverenzymen die deelnemen aan een groot aantal processen voor een optimale leverfunctie en leverontgifting, maar de belangrijkste zijn:

Alanine transaminase (ALT) leverenzymen die helpen bij de afbraak van eiwitten.
Aspartaattransaminase (AST) werkt als een van de leverenzymen, maar kan ook worden aangetroffen in het hart, de skeletspieren, de nieren, de hersenen en de botten. Het katalyseert aminozuren.
Alkalische fosfatase (ALP) leverenzymen die worden aangetroffen in de voeringen van de galwegen van de lever en die ook aanwezig kunnen zijn in de nieren, botten, placenta en darmen. Het speelt een belangrijke rol bij de verwerking en het transport van lipidencellen (vet.)
Gamma-glutamyltranspeptidase (GGT) is niet uitsluitend een leverenzym, het is een microsomaal enzym dat wordt aangetroffen in de galepitheelcellen, nieren, pancreas, hepatocyten in de lever en darmen. Het helpt bij de metabolisering van glutathion, een antioxidant in planten, dieren en schimmels.
Lactaatdehydrogenase (LDH) enzym dat wordt aangetroffen in bijna alle levende cellen die lactaatzuur katalyseren tot pyruvaatzuur en terug. In wezen metaboliseert het zure structuren.

Wanneer je wordt getest op een zeer goede leverfunctie en je bekijkt of de leverontgifting verloopt zoals het hoort, kan jouw arts je ook vragen om het volgende te controleren:

Albumine: De lever produceert twee hoofdeiwitten, albumine en globuline, het eerste is het belangrijkste eiwit van bloedplasma bij mensen. Het bindt water, bilirubine, thyroxine, geneesmiddelen en vitamine D.
Bilirubine: noch een eiwit, noch een leverenzym, het is een gele verbinding die het resultaat is van de verwerking van rode bloedcellen. Hoge concentraties bilirubine kunnen huid en het wit van de ogen geel maken.
Serumglucose: meet het vermogen van de lever om glucose te produceren.
Protrombinetijd (PT): meet hoe lang het duurt voordat het bloed stolt. Deze zijn niet het resultaat van leverenzymactiviteit, maar maken deel uit van de algehele leverfunctie.

Tekens Van Een Ongezonde Lever

Zoals je kunt zien, is de lever een machtig orgaan met vitale capaciteiten, maar er wordt tegenwoordig meer aan gedaan dan ooit tevoren:

 • We eten vaker dan ooit te voren (iemand een snack?)
 • We hebben meer contact met gifstoffen dan in het verleden (schoonmaakbenodigdheden, make-up, alcoholgebruik en zelfs plastic containers)
 • We leiden minder gezonde diëten dan ooit in de geschiedenis (daarom keren we terug naar heel voedsel!)

Daarom is het heel goed mogelijk dat een overbelaste lever slecht gaat functioneren of ondermaats presteert. Hier zijn enkele tekenen van een ongezonde leverfunctie:

 • Aanhoudende zwakte of chronische vermoeidheid
 • Laag energieniveau
 • Plotseling gewichtsverlies
 • Geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)
 • Opgeblazen gevoel in de buikstreek
 • Misselijkheid of braken
 • Verlies van eetlust
 • Acne, jeukende huid of onverklaarbare huiduitslag
 • Donkere urine of bleke ontlasting
 • Zwelling van de benen of enkels
 • Abnormale blauwe plekken of bloeding
 • Buikpijn

Raadpleeg Je Arts

dokter lever

Enkele van de meest stiekeme problemen met de leverfunctie komen naar voren als vermoeidheid, gebrek aan energie en gewichtsschommelingen. Wanneer je meerdere van de bovenstaande symptomen hebt, is het misschien tijd om met jouw huisarts te praten over de leverfunctie en hoe je leverontgifting kunt ondersteunen. Je kunt de gezondheid van de lever gemakkelijk controleren door middel van regelmatige bloedtesten om de zes maanden.

Hoe De Leverfunctie Natuurlijk Te Versterken

Om een ​​gezonde leverfunctie te behouden, begin je door meer bewust te zijn van wat je consumeert: voedzaam voedsel, veel water, alcohol en / of drugs verminderen of elimineren, overschakelen naar glazen containers, de blootstelling aan toxines verminderen – leef bewuster!

 • Ondersteun leverfuncties regelmatig: leer hoe je jouw lever kunt ontgiften met voeding.
 • Drink veel water en probeer vloeistoffen toe te voegen die de lever helpen ontgiften, zoals met limoen doordrenkt water, groene en zwarte thee en sappen op basis van citrusvruchten.
 • Verhoog inname van groene superfoods: donkere bladgroenten (ook bekend als kruisbloemige groenten), zoals broccoli en spruitjes, bevatten glucosinolaat – een stof die de lever helpt om enzymen te produceren die nodig zijn bij detoxprocessen. We raden zekerTurbo Green Juice aan.
 • Sport regelmatig: bewegen stimuleert het metabolisme, houdt overtollig vet onder controle en vermindert het aantal verbindingen dat jouw lever moet verwerken.
 • Pas op voor gifstoffen en medicatie: sommige medicijnen kunnen de lever overbelasten, let op bijwerkingen. Denk aan voedselcontainers, schoonmaakbenodigdheden en schoonheidsproducten.

Geniet van een gezond leven, met aandacht voor jouw lichaam en de tekenen van levergezondheid.

#5 Eenvoudige Stappen Voor Een Gezonde Lever Detox

Jouw lever is buitengewoon waardevol. We overleven slechts een paar dagen zonder. Het is de centrale ontgifter voor je hele lichaam. Het reinigt alles wat jouw lichaam nodig heeft vooraleer het door te sturen naar de juiste plaatsen.

Je lever heeft een focus.

Alles wat je eet, drinkt of via jouw huid opneemt, wordt eerst via je bloedbaan naar de lever gebracht. Je lever filtert en ‘ontgift’ eventuele afwijkingen. Je lever metaboliseert en ontgift ook medicijnen. Dit is de lever even in het kort toegelicht.

Dus wanneer we een zuiver, gezond, slank en actief lichaam willen, heb je eerst een gezonde lever nodig!

De gezondheid van je lever kan van invloed zijn op je gewicht, hoe jij je voelt, hoe gezond jouw cellen zijn, jouw huid, jouw energie en zelfs jouw levensduur!

Organico TURBO Detox is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige Solidago Virgaurea, groene thee, zwarte bes en kurkuma. Mocht je dus op een makkelijke manier je lever, je gezondheid, je lijn en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens Organico TURBO Detox.

Organico Turbo Detox - potOrganico TURBO Detox™ is gemaakt met oa. Solidago Virgaurea, een mooie, gele bloem met bijzondere eigenschappen voor lever en nieren.

Solidago Virgaurea stimuleert de lever- en nierfunctie en heeft daardoor een bloed-reinigend effect. Dit bestanddeel wordt ook gebruikt als drainage middel. 

Verder bevat het groene thee, dat wereldwijd bekend is vanwege zijn positieve eigenschappen en voordelen die het heeft voor je lijn en lichaam. Naast al deze eigenschappen, bevat groene thee veel catechines.

Dit is een soort groene antioxidant, die volgens verscheidene onderzoeken de mogelijkheid heeft om vetophopingen in de lever te elimineren en zorgt daarnaast voor het goed functioneren van je lever. Omdat groene thee de lever van gifstoffen zuivert, worden onze hormonen gereset, waardoor het vet rond onze buik wordt verminderd.

Daarnaast bevat Organico Turbo Detox  Alfalfa om het lichaam te helpen ontgiften. Alfalfa werkt vochtafdrijvend en het is bloedzuiverend. Het zorgt dat zware metalen zoals kwik, lood en cadmium en giftige koolwaterstoffen sneller worden afgevoerd uit de lever.

Zwarte bes hebben we toegevoegd omdat het de werking van de lever, alvleesklier, milt en nieren ondersteunt. In de 18e eeuw werd er door een abt in het klooster van Dijon gezegd dat zwarte bessen garant staan voor een eeuwige jeugd.

Tot slot gebruiken we krachtige Kurkuma Longa dat de lever beschermt tegen een aantal giftige stoffen, zoals koolstof tetrachloride, galactosamine, acetaminofen (paracetamol) en Aspergillus aflatoxin. Dit is vooral te danken aan de anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking.

Verder stimuleert kurkuma de uitscheiding van gal, cholesterol en bilirubine. Gal is nodig voor een goede vetvertering. Door het verbeteren van de vetvertering heeft kurkuma tegelijkertijd een positief effect op de opname van vet-oplosbare vitamines A, D, E en K.

Organico Turbo Detox  is krachtiger dan gelijk welk ander detox supplement. In één flacon TURBO Detox™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 100 capsules gewone detox. Dit extract is heel anders dan wat je in de supermarkt of online koopt – het is veel geconcentreerder en specifiek geformuleerd voor leverbescherming. (Dit is krachtig spul. Je mag dit detox protocol max. 10 dagen (2 flacons) volgen, en dit maximaal drie keer per jaar.)

Organico TURBO Detox™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Detox™  en wat het voor je gezondheid, je huid, je energieniveau en stofwisseling betekent…

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Detox supplement of ben je dit van plan? Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat Organico Turbo Detox krachtiger is dan de meeste detox pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen.

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van een vette lever, de symptomen ervan en hoe je dit oplost.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope, gevaarlijke detox pillen zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>