Recept: Zelfgemaakte Kurkuma Lavendel Koffiemelk

Kokosmelk gecombineerd met gemalen kurkuma en lavendel voor een rustgevende zelfgemaakte koffiemelk die warm of koud even heerlijk is.

Er zijn geen kunstmatige ingrediënten en bewerkte zoetstoffen nodig om de heerlijke koffiesmaken te bereiken die zo populair zijn bij coffeeshops.

Voor dit recept hebben we de zachte aroma’s van kurkuma en lavendel samengevoegd voor een zelfgemaakte koffiemelk die troost en verjongt. Kokosmelk biedt een super veelzijdige basis met zijn dikke textuur en romigheid en vormt de perfecte aanvulling op de andere ingrediënten.

Met slechts vier eenvoudige ingrediënten komt deze koffiemelk snel en moeiteloos samen. Honing wordt toegevoegd voor een vleugje natuurlijke zoetheid. Kurkuma voegt een boost van ontstekingsremmende goedheid toe, terwijl het geruststellende aroma van lavendel de zintuigen kalmeert.

Kurkuma Lavendel Koffiemelk

Begin met het mengen van de kokosmelk met gedroogde lavendel en kurkuma. Als je vindt dat het vet van je kokosmelk wordt afgescheiden van de vloeistof, laat je het een paar seconden in een hoge snelheid blenden tot het glad is of roer het krachtig samen met een lepel.

Zodra je mengsel begint te stomen, zet je het vuur uit en laat je de magie gebeuren. Zeef vervolgens het mengsel door de lavendelknoppen te verwijderen. Giet de koffiemelk in een luchtdichte pot en bewaar in de koelkast tot hij koud is, ongeveer twee uur.

Eindelijk is het tijd om deze hemelse koffiemelk te proeven. Giet het over je favoriete koffie of meng met koffie over ijs voor een verfrissend gekoeld drankje. Nu ga je lekker zitten en geniet je terwijl je zorgen wegzweven.

Kurkuma Lavendel Koffiemelk inschenken

Zelfgemaakte Kurkuma Lavendel Koffiemelk

Ingrediënten

1 blik volle kokosmelk (400ml)
1 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gedroogde lavendelknoppen
1 eetlepel rauwe honing of ahornsiroop (optioneel)

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Bereiding

Combineer ingrediënten in een kleine pan op laag vuur. Verwarm tot het stomen. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 minuten trekken.
Stam kokosmelk mixer om lavendel knoppen te verwijderen.
Loop in een pot. Koel in de koelkast 2 uur voor gebruik. Giet in hete of bevroren koffie. Bewaar in de koelkast gedurende maximaal een week.

Tip

In de herfst kun je de kurkuma en lavendel verwisselen met kaneel en nootmuskaat. Probeer in de winter cacaopoeder met een beetje pepermuntextract voor een pepermunt-mokka-koffiemelk.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>