Recept: Verzachtende Kurkuma melk

Deze ultra-genezende drank is geweldig voor het lekke darmsyndroom, een detox-dieet of gewoon een klassieke voedingsmiddelboost: Kurkuma-Melk.

Ik beschouw mezelf als een heel gelukkig persoon. Er zijn niet veel dingen die ik wou dat ik had, behalve mijn droom om een ​​hobbyboerderij met katten en geiten in overvloed te hebben, een grote open keuken en een overvloedige tuin. Maar ik zal eerlijk zijn, ik wou dat de gezondheid van mijn partner beter was.

Ondertussen heb ik alle antwoorden en danken we de sterren dat hij de mogelijkheid heeft om zijn auto-immuunziekte te genezen met voedsel en andere componenten (AIP-protocol). Het is misschien een lange weg met veel toewijding en een paar keukenkreten, maar hij is bereid alles te doen (en ik ook).

De antwoorden op zijn verpletterende hoofdpijn, ontstekingen en druk in hele gezicht, maagzuur en vermoeidheid waren vrij duidelijk toen de arts en wij de testresultaten doornamen. We liepen naar buiten met de diagnose van lekkende darm resulterend in een dysfunctie van de spijsvertering / absorptie en metabolische onbalans – allemaal gerelateerd aan auto-immuniteit.

Eerst zal ik een beetje uitleggen over wat en waarom van lekkende darm, daarna zal ik het hebben over het grote plan. Het is nu een goed moment om wat kaneel, gember en kurkuma in kokosmelk te laten sudderen, want het is een beetje lang, (sorry!) Maar hopelijk nuttig.

Verzachtende Kurkuma melk

Verzachtende Kurkuma melk

Uitleg over Lekkende Darm

In de eenvoudigste bewoordingen, die ik ben gaan begrijpen met de hulp van mijn lieve, inspirerende vriendin Stephanie die deze aandoening zelf heeft verslagen, en het geweldige medische team die ons heeft geholpen is lekkende darm dit:

Onze darmen (die gevuld moeten zijn met meer dan 100 biljoen goede bacteriën) vormen een nauwe kruising en fungeren als een proactieve barrière voor ons systeem, houden wat in de maag moet blijven daar blijven en zorgen ervoor dat schadelijke stoffen zoals gist, voedseldeeltjes, toxines en bacteriën worden niet direct in onze bloedstroom opgenomen.

Wanneer de lekkende darm begint, beginnen de verbindingen in onze darmen zich te openen en vormen verschillende gaten. De dingen die we uit ons voedsel zouden moeten absorberen, zoals voedingsstoffen, vetten en eiwitten glippen door en gaan onze bloedbaan in, samen met de schadelijke stoffen zoals gist, gifstoffen en chemicaliën.

Zelfs de natuurlijke die in echt voedsel worden gevonden, moeten worden verteerd om geen problemen te veroorzaken.

Verzachtende Kurkuma melk lekkende darm

Het immuunsysteem creëert dan een haatreactie op deze vreemde moleculen en omdat een glutenmolecule er ongeveer hetzelfde uit kan zien als het schildklierweefsel of een zuivelmolecuul er ongeveer zo uitziet als de pancreas, worden andere weefsels vernietigd door een verkeerde identiteit.

De darm gaat in hoog alarm, uiteindelijk valt zichzelf aan, zelfs het gezonde weefsel. Het veroorzaakt stress op je systeem en onverklaarbare symptomen.

Hoe verhoudt dit zich tot voedselreacties?

Het lichaam zal antilichamen soldaten gaan produceren die zijn ontworpen om tegen deze vreemde voorwerpen te vechten, wat dingen kunnen zijn die je normaal gesproken gewoon prima hebt gegeten, zoals de caseïnen in melk of andere eiwitten in noten, granen of eieren.

Zelfs natuurlijke chemicaliën die worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals fenolen en glycerine, kunnen nu immuunresponsen activeren wanneer ze het lichaam binnendringen. Dit is wat mijn man helaas heeft meegemaakt met veel dingen – zuivel, eieren, soja, nachtschade groenten en bonen bijvoorbeeld.

Kortom: het voedsel dat je eet, hoeft niet noodzakelijk (hoewel je misschien een intolerantie voor hen hebt gekregen vanwege de schade) de oorzaak van het probleem te zijn; het is de lekkende darm die de voedselmoleculen in je bloedbaan laat.

Hoe gebeurt dit?

Lekkende darm komt voort uit een combinatie van factoren. Wat mijn partner betreft gaat het om auto-immuunaangelegenheden + gebrek aan stressmanagement + het grootste -> 3 jaar Nexium, een protonpompremmer die wordt gebruikt voor de behandeling van maagzuur, wat kan leiden tot een laag maagzuur en in essentie het vermogen om verteren van voedsel.

Ze moeten het zuur in je maag in evenwicht brengen, maar als ze te lang worden ingenomen, beginnen ze te rotzooien met de bacteriën en de flora in je darm.

Een van de dingen waarop mijn man werd getest, was de diversiteit van bacteriën in zijn darm biodome, waarvan een gezond persoon veel verschillende stammen moet hebben. Hij had er 3. Niet goed, wat resulteert in metabolische onbalans en onvermogen om correct te werken.

Het Grote Beter Worden Plan

Het goede nieuws is dat dit kan worden genezen en in remissie kan worden gebracht door voedsel, met het voorschrift van een arts om het Autoimmune Protocol (AIP) gedurende 60-90 dagen te volgen, (indien nodig langer) EN andere componenten (hieronder vermeld) die van cruciaal belang zijn in deze werkwijze.

Dit protocol is een bewezen medische benadering van eten en leven om het darmslijmvlies en de darmwand te genezen en lage ontstekingen in het lichaam te ondersteunen. Het voegt extreem voedzame voedingsmiddelen toe + verwijdert diegenen die moeilijk te verteren zijn of zijn irriterend voor mensen die te maken hebben met auto-immuunziekten.

Wat belangrijk is om te onthouden, is dat voedsel dat mijn partner niet zal eten NIET SLECHT is en het doel is om ze terug te introduceren, maar op dit moment beschouwt zijn lichaam ze als “vreemde indringers”, waardoor het zichzelf aanvalt.

We concentreren ons op wat hem voedt, namelijk: gras- of weidevlees, in het wild gevangen vis, groenten (behalve nachtschade), verse kruiden, dingen afgeleid van kokosnoot, fruit (behalve bananen en ananas waarop zijn IGG-tests reacties gaven) en ongeraffineerde suiker zoals ahornsiroop of honing.

Waar het lastiger begint te worden is hij moet verwijderen …… geen peulvruchten (bonen), nachtschade (denk aan tomaten, paprika’s), noten, zaden, kruiden uit zaden zoals komijn en zwarte peper, zuivel, eieren, granen, alcohol (hebben we sowieso niet meer gehad), chocolade en conserveringsmiddelen van welke aard dan ook (wat is het moeilijk om kokosmelk te vinden zonder guargom).

Andere Belangrijke Componenten:

  • spijsverteringsenzymen en probiotica
  • mucosagen & collageensupplementen
  • vitamine D
  • levertraan
  • 9 uur slaap
  • wandelen, yoga, stretchen
  • stress management (allerbelangrijkste)

Proost op gezondheid en geluk, met een beker van onze nieuwe favoriete “warme teddybeer”.

Warm en geruststellend, deze drank was tijdens deze eerste week van verandering een beker van kalmerende “chai”. Het is zo romig en geurig. Kurkuma wordt al jaren gebruikt voor zijn ontstekingsremmende werking, maar het is ook een geweldige antioxidant en antimicrobieel.

Ingrediënten

1 kop kokosmelk
3/4 theelepel kurkuma
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel gemalen gember
2 theelepels rauwe honing
snufje zout

Bereiding

Voeg kokosmelk toe aan een kleine steelpan, meng kurkuma erdoorheen, kaneel en gember. Breng aan de kook en laat voor 5 minuten koken. Roer honing en zout erdoor tot het is opgelost.

Als je verse kurkuma en gember wilt gebruiken, kun je dat ook zeker doen, je kunt gewoon wat van elke wortel in een pasta pureren en 10 minuten laten sudderen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>