Recept: Verjongende Sap Met Wortel, Bieten, Kurkuma

Dit krachtige sap met de kracht van wortels, bieten, sinaasappels, citroenen, gember en kurkuma zal je een beetje pit brengen. Je kent dat moment wel waarop de jeuk achter in je keel, die al dagen kriebelt, besloten heeft om het kamp op te zetten en die loopneus waarvan je zeker wist dat het alleen maar allergieën waren, een open kraan is? Dit is het sap om je naar te wenden.

Fris, helder en vol pittigheid komt het te hulp, verzacht keelpijn, verlicht congestie, kalmeert maagklachten en biedt over het algemeen een welkome dosis energie.

Verjongende Sap Met Wortel, Bieten, Kurkuma

Op die dagen dat je noch de energie noch de motivatie hebt om iets goeds te maken om te eten, kan vers geperst sap veel doen bij het leveren van de broodnodige voedingsstoffen.

Verjongende Sap Met Wortel, Bieten, Kurkuma

Wat doe je wanneer je een beetje extra pit nodig hebt?

Deze specifieke begint met een basis van fruit en groenten waaraan verse gember en kurkuma wortel worden toegevoegd en is afgewerkt met een snufje cayennepeper voor extra pit. Het is de aanhoudende hitte van gember en cayenne die pijnlijke keeltjes helpen verdoven en die sinussen opruimen, terwijl de sinaasappel en citroen vitamine C aanvoeren.

Verse kurkuma, met zijn aardse smaak, combineert mooi met wortelgroenten zoals wortels en bieten en biedt zijn eigen ontstekingsremmende eigenschappen. Om het meeste uit de kurkuma te halen, voeg ik ook een snufje zwarte peper toe aan de mix, die een extra pittigheid toevoegt en de curcumine in de kurkuma beschikbaarder maakt.

Een glas is makkelijk te drinken, zelfs als niets anders goed klinkt, op de een of andere manier rustgevend en versterkend tegelijk. Het is ook mijn go-to-sap wanneer ik alleen een beetje extra energie nodig heb.

Verjongende Sap Met Wortel, Bieten, Kurkuma

Ingrediënten

1 middelgrote biet, geschild en gehakt
3 middelgrote worteltjes, goed schoongemaakt en gehakt
1 medium bloedsinaasappel (of andere sinaasappel), schil en zaden verwijderd
½ een citroen, schil en zaden verwijderd
5cm stuk / 10 gram kurkuma wortel
2,5cm stuk / 10 gram verse gember
Snufje cayennepeper
Snufje versgemalen zwarte peper

Bereiding

Geef alle ingrediënten door de cayennepeper via een sapcentrifuge ..
Roer een snufje cayennepeper en een snufje zwarte peper erdoor en serveer onmiddellijk over ijs.

Opmerking

Vers sap kan het best meteen worden gedronken, maar als je een kauwpers gebruikt, kun je het sap in een luchtdichte verpakking bewaren en maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

Als je geen verse kurkuma kunt vinden, roer dan 1 theelepel biologisch kurkumapoeder erdoor.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>