Recept: Vegetarische Kurkuma Nuggets

Vegetarische kurkuma nuggets gebakken tot een onweerstaanbare knapperige goudbruine kleur!

Op zoek naar iets om op te kauwen? Deze gebakken veggie kurkuma nuggets zijn een geweldige redding met een knapperige buitenkant en hartige smaak aan de binnenkant. Geweldig voor kieskeurige eters!

Veggies vormen de ruggengraat van dit nuggetrecept. Ik gebruik een mengsel van broccoli, bloemkool en wortels omdat ze een laag watergehalte hebben en hun textuur behouden als ze worden gemalen in een keukenmachine. Bovendien brengen ze een verscheidenheid aan vitamines!

Dit recept gebruikt amandelmeel in plaats van broodkruimels om de groenten met ei te binden. Als je gevoelig bent voor noten, kun je in plaats daarvan ook voedingsgist of arrowroot-poeder gebruiken. Kurkuma en een snufje peper worden aan de mix toegevoegd als krachtig ontstekingsremmend middel.

Opmerking: kruiden zoals dille, basilicum of komijn zouden ook smakelijke toevoegingen zijn.

Begin met het pulseren van kruiden en groenten in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Voeg amandelmeel en ei toe en pulseer tot alles gecombineerd is.

Breng over naar een grote mengkom en schep het mengsel eruit met eetlepel en vorm kleine schijven. Leg ze op een bakplaat en bak voor 25 minuten. Draai ze na 15 minuten om de nuggets aan beide kanten bruin te kleuren. Serveer kurkuma nuggets warm.

Vegetarische Kurkuma Nuggets

Vegetarische Kurkuma Nuggets

Ingrediënten

2 kopjes bloemkoolroosjes
2 kopjes broccoliroosjes
1 kop wortels, grof gehakt
1 theelepel knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/4 theelepel zeezout
1/4 theelepel zwarte peper
1/2 kop amandelmeel
1 groot ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng de broccoli, bloemkool, wortels, knoflook, kurkuma, zeezout en zwarte peper in een keukenmachine. Meng tot fijn gehakt is.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Voeg de amandelmeel en het ei toe en pulseer tot het net is gemengd.

Breng over naar een mengkom. Schep het mengsel uit met eetlepel en gebruik je handen om cirkelvormige schijven te vormen. Leg deze op de beklede bakplaat. Bak gedurende 25 minuten, draai na 15 minuten.

Tips:

  • Deze veggie-nuggets kun je prima bevriezen, dus maak in grote hoeveelheden voor later gebruik.
  • Je kunt ook de veggie-mix in grote pasteitjes vormen voor een vegetarische burger.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>