Recept: Slow Cooker Kokos Kurkuma Kip

Het kost slechts ongeveer vijf minuten om deze hele kip klaar te maken na een dag lang in de slow cooker met kokosmelk, kurkuma, verse gember en knoflook.

Ik kook echt regelmatig een hele kip. Zou ik dat niet doen dan zou mijn echtgenoot in opstand komen. Hij is een man die van afwisseling houdt. En het goede aan kip is dat het ongelooflijk veelzijdig is. Een hele kip is waar voor je geld.

Je kunt gemakkelijk twee maaltijden uit één vogel halen. Op die manier heb je een gestage stroom van heerlijke, voedzame bottenbouillon beschikbaar in de keuken, om te drinken of te koken wanneer je maar wilt.

Ik heb vorige week ook wat verse kurkuma gehaald en dat is de eerste keer dat ik verse kurkuma in handen heb. Veel gedroogd, nooit vers. Dus ik ben nog steeds erg aan het experimenteren. Tot nu toe heb ik het geraspt in salades, ik heb het in tonics gestopt en nu heb ik het gekookt met kip.

Wanneer je kookt met kurkuma, transformeert kurkuma op magische wijze het gerecht in een mooie tint oranje. Terwijl de kip in de slowcooker kookte, vermengde de sappen van de kip zich met de kokosmelk. Uiteindelijk had ik een super smaakvolle en voedzame gouden bouillon!

Slow Cooker Kokos Kurkuma Kip

Slow Cooker

Je kunt nooit te veel slow cooker-gerechten in je repertoire krijgen en ik meen het als ik zeg dat het slechts om vijf minuten gaat.

Doe alles in de slowcooker voordat je naar je werk gaat, zet het laag. Kom je thuis dan heb je 10 minuten nodig om het af te maken. Je kunt dit serveren bij wat je maar wilt. Rijst of quinoa zou heerlijk zijn, maar ik serveerde het over een geroosterde bloemkoolpuree en een lekkere salade.

Slow Cooker Kokos Kurkuma Kip

Ingrediënten

1 hele biologische kip, ingewanden verwijderd en bewaard voor bouillon
½ kopje volvette kokosmelk
5cm verse kurkuma, geraspt
5cm verse gember, geraspt
4 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
zeezout en peper
Sjalotten om te garneren

Bereiding

Op de bodem van je slowcooker meng je de kokosmelk, knoflook, gember en kurkuma.
Kruid de kip royaal met zeezout en peper, zorg ervoor dat je in de holte snijdt.
Plaats het gevogelte in de slowcooker en schep wat van het mengsel erover.
Doe het deksel erop en laat het 4 uur lang op hoog koken of 6-8 uur laag.
Als de kip gaar is, haal hem dan uit de slowcooker.
Trek het vlees van het bot, snipper het en plaats het terug in de slowcooker. Reserveer de botten voor de bouillon.
Roer het vlees rond in de saus. Proef het en voeg naar smaak kruiden toe.
Serveer over rijst, aardappelpuree, bloemkoolpuree of alleen. Genieten!

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>