Recept: Sinaasappel Gekruide Kip

Citrus en kruiden zorgen dat deze kip heerlijk smaakt – de kurkuma en het fruit geven het een prachtige gouden kleur.

Het is geen combinatie die de meeste mensen standaard gebruiken, dus als je op zoek bent naar een manier om jouw kipgerechten weer interessant te maken, is dit een smakelijke optie die waarschijnlijk niet in de reguliere receptenboeken voorkomt.

Kippendijen zijn ook een leuke afwisseling als je gewend bent aan borsten; ze hebben veel meer smaak (en vergeet niet om de botten te bewaren voor de bouillon!).

Wanneer je voor sinaasappelsap uit pak kiest, zorg dan dat je de ingrediëntenlijst op de verpakking nakijkt – je zult versteld staan ​​van de rotzooi die zich daar verbergt. Ga voor een soort zonder een heleboel ongewenste extra’s, of pers je eigen sap voor maximale versheid.

Sinaasappel Gekruide Kip

Dit recept zou perfect zijn als je gehaast bent om iets op tafel te krijgen, omdat je geen marineertijd nodig hebt om de smaak van de saus te krijgen; Giet het gewoon over de kip en klaar. Zet een dienblad vol groenten in de oven om te braden met het vlees en het zal allemaal tegelijkertijd gaar zijn, klaar voor een snel en smakelijk diner met nauwelijks voorbereidingstijd.

Sinaasappel Gekruide Kip

Ingrediënten

1300-1800 gram kippendijen
½ kopje vers sinaasappelsap
¼ kopje rauwe honing
2 theelepels olijfolie
2 knoflookteentjes, gehakt
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 sinaasappel, in dunne plakjes gesneden
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Sinaasappel Gekruide Kip ovenschaal

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Meng in een kom het sinaasappelsap, honing, knoflook, koriander, komijn en kurkuma en meng tot gecombineerd.
Kruid elke kippendij met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de kip in een ovenvaste schaal en giet de saus erover, zorg dat alles goed bedekt is. Plaats een plakje sinaasappel plak bovenop elke kippendij.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Plaats in de voorverwarmde oven en rooster 45 minuten tot 1 uur.

Eet smakelijk!

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>