Recept: Ontstekingsremmende Smoothie

Een ontstekingsremmende smoothie met bieten, gember, kurkuma en aardbeien stimuleert je immuunsysteem en helpt een opgeblazen gevoel te verlichten. Ik maakte deze smoothie omdat ik daar last van had.

Zo, ik heb het gezegd.

Van tijd tot tijd kun je het gevoel hebben dat alle waterwegen in de wereld in je lichaam stromen. En niet in een soort van ik-voel-een-band-met-de-natuur, maar op een manier van laat-iemand-me-prikken-ik-voel-me-een-ballon. Te veel informatie? Nee toch.

Ik probeer te leven volgens het mantra ‘laat eten je medicijn zijn en medicijn je eten zijn’. Dus wanneer mijn heilige tempel wordt overgenomen door het opgeblazen gevoel, probeer ik vast te houden aan voedsel dat het probleem zal verminderen in plaats van het te verergeren. Vandaar: een smoothie dat gemaakt is met ontstekingsremmende ingrediënten.

Smoothie

Mijn favoriete medicijn: bieten, kurkuma, gember en aardbeien

Zoals je weet zijn wortelgroenten beroemd om hun hoge concentratie aan antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Bieten, kurkuma en gember hebben superkrachten als het gaat om het bestrijden van ziekten en het verlichten van ontstekingen.

Plus alle vitamines en mineralen zijn wonderen voor het hoog houden van je immuunsysteem.

Wist je dat aardbeien ook ontstekingen helpen verlichten? Echt waar! Ze verlagen de niveaus van C-reactief proteïne (dat een ontsteking-veroorzakend eiwit is) in jouw bloedstroom.

Het niveau van CRP in je lichaam heeft meer te maken met infectie en ziekte en minder te maken met af en toe een opgeblazen gevoel, maar het is nog steeds goed om te weten dat aardbeien hun eigen ontstekingsremmende karakter hebben. Ik heb ook geleerd dat aardbeien helpen bij het verbranden van lichaamsvet.

ontstekingsremmende smoothie bessen

Disclaimers

Is dit een dessert-in-een-glas soort smoothie? Absoluut niet. Dit is de smoothie van een laten-we-de-opgeblazen-gevoel-duivel-uitdrijven en laten we dat zonder twijfel doen.

Dit is mijn manier om te zeggen dat deze smoothie niet als vlinderkussen in een glas smaakt, maar ook niet slecht smaakt. Het heeft een romige, aardachtige, pittige smaak. Als je gewend bent aan “groene” smoothies, zul je het als wit op rijst beschouwen, maar het is misschien niet de beste intro tot groene smoothies.

Normaal voeg ik een bevroren banaan toe aan al mijn smoothies voor textuur en zoetheid, maar ik heb dit nu niet gedaan omdat: ontsteking. Ik heb ongeveer een theelepel verse geraspte kurkuma en gember toegevoegd aan de smoothie, maar je kunt dit naar eigen smaak doen.

Let op: als je niet bekend bent met kurkuma, heeft het een bittere smaak, dus ga er niet gelijk teveel van gebruiken. Je kunt genieten van de smoothie met volle kokosmelk (of pure yoghurt), goji-bessen en rauwe cashewnoten bovenop voor wat extra pit.

blender met bieten aardbeien

Ingrediënten

2/3 kop bieten, geroosterd, gehakt en ingevroren
2 kopjes rijpe aardbeien, gehakt en ingevroren
1 theelepel verse kurkuma, geschild en geraspt
1 theelepel verse gember, geschild en geraspt
½ kopje sinaasappelsap
1 kop ongezoete amandelmelk

Serveeropties

Volle kokosmelk
Goji bessen
Rauwe cashewnoten

Bereiding

Begin met het roosteren of stomen van je biet. Ik hak mijn bieten in halve stukjes, wikkel ze in folie en bak ze in de oven gedurende 45 tot 50 minuten op 200 graden. Je kunt de biet ook in tweeën hakken en 15 tot 20 minuten laten stomen, of tot hij zacht is als je hem met een vork prikt.

Als de biet klaar is, laat je hem afkoelen en vries je hem minstens twee uur lang in. Je hebt maar 2/3 kop nodig, dus je hebt misschien extra geroosterde bieten, die je kunt gebruiken voor je salades.

Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en meng tot je een volledig glad mengsel krijgt. Serveer met volvette kokosmelk en goji-bessen.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>