Recept: Ontstekingsremmende Kurkuma Tonic

Deze lichtzoete, aardachtige tonic is een prachtige manier om je dag te beginnen: ontstekingsremmende kurkuma tonic. En het beste is dat je geen sapcentrifuge nodig hebt om het te maken!

Het woord ‘ontsteking’ is een woord dat we tegenwoordig vaak in gezondheidskringen horen. Het wordt in verband gebracht met aandoeningen zoals Alzheimer, hartaandoeningen, kanker, obesitas, diabetes. artritis en depressie. Het wordt ook beschouwd als de boosdoener achter de zichtbare tekenen van veroudering.

Ontsteking is de reactie van ons lichaam op stress – of dit nu komt van het voedsel dat je eet, de levensstijl die je leeft, of van een blessure. Ontstekingsreacties zoals koorts, pijn en zwelling zijn de manier waarop jouw lichaam probeert zichzelf weer in balans te brengen. Maar dat is niet waar we het vandaag over hebben.

Waar we het over hebben is de moderne epidemie van laaggradige ontstekingen in ons lichaam die ons ziek maakt.

We hebben het over de ontsteking die het gevolg is van het eten van een slecht eetpatroon gevuld met geraffineerde suikers, bewerkte voedingsmiddelen, industriële vetten, gluten en vlees van slechte kwaliteit.

Andere oorzaken van ontsteking zijn onder andere:

  • slaapgebrek
  • gebrek aan beweging
  • diëten die weinig Omega 3-vetzuren bevatten en rijk zijn aan Omega 6-vetzuren
  • chronische stress
  • slechte darmgezondheid
  • gebrek aan tijd buitenshuis en weg van media en stimulatie
  • voedselallergieën en gevoeligheden
  • milieutoxines

Deze constante staat van ontsteking verzwakt ons lichaam en ons immuunsysteem, waardoor we vatbaarder worden voor ziekte en sneller verouderen.

Kurkuma Tonic

Wat moet je doen?

Naast het kijken naar de factoren die hierboven vermeld zijn en het maken van keuzes in levensstijl, zijn er enkele krachtige ontstekingsremmende voedingsmiddelen die je kunt nemen om ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Als je ontstekingen in jouw lichaam vermindert, zie je er niet alleen jonger uit en voel je je ook jonger, maar verlaagt je het risico op chronische ziekten aanzienlijk.

Gezondheidsvoordelen van kurkuma

Onderzoek toont aan dat kurkuma krachtige ontstekingsremmende, antitumorale en antioxiderende eigenschappen heeft. Het is ook aangetoond dat het kankercellen blokkeert, het risico op diabetes vermindert en goed is voor de lever.

Ontdek in dit gratis E-Boek (47blz.) 
Hoe Kurkuma Kwaaltjes en Pijn Verzacht... (artrose, rheuma, diabetes 2,...)

+ tientallen verrukkelijke recepten met kurkuma.
(smoothies, drankjes, maaltijdrecepten...)

Een eenvoudige manier om ontstekingen te verminderen en jouw immuunsysteem een ​​krachtige boost te geven is het toevoegen van kurkuma aan jouw eetpatroon.

Ik gebruik kurkuma rijkelijk in mijn kookkunsten en klop ´s middags vaak een Romige Tropische Kurkuma Smoothie op voor een tussendoortje. De laatste tijd maak ik deze heerlijke kurkuma tonic ook om de dag te beginnen.

Wat zit er in de Kurkuma tonic?

Verse kurkuma

Nu verkocht in veel reformwinkels, is deze fel oranje wortel een krachtige ontstekingsremmend medicijn. Als je de verse wortel niet kunt vinden, kun je het met droge kurkuma poeder vervangen.

Gember

Gember is een andere prachtige ontstekingsremmend voedingsmiddel. Het bevordert ook een gezonde spijsvertering en verbetert de opname en assimilatie van essentiële voedingsstoffen. De verse wortel is het beste.

Kokoswater

Kokoswater is diep hydraterend en voedend. Het zit boordevol vitamines (vooral de B-vitamines), mineralen en sporenelementen (waaronder zink, selenium, jodium, zwavel en mangaan). Het zit ook vol met aminozuren, organische zuren, enzymen, antioxidanten en fytonutriënten. (bron)

Citroen of sinaasappel

Citrusvruchten zijn niet alleen zoet en verfrissend, ze zijn ook geladen met flavonoïden, die antikanker eigenschappen hebben. Citrusflavonoïden zijn ook antioxidanten die vrije radicalen kunnen neutraliseren en kunnen beschermen tegen hartziekten. Citrusvruchten bevatten ook veel vitamine C, foliumzuur en kalium.

Wortel

Hoge niveaus van bèta-caroteen in wortelen werken als een antioxidant om celbeschadiging te voorkomen. Van vitamine A in wortels wordt gezegd dat het een gezonde huid bevordert, het zicht verbetert en de lever helpt bij het uitspoelen van de gifstoffen uit het lichaam

Honing of esdoornsiroop

Een titch van zoetstof geeft deze tonic een mooie zachte smaak. Rauwe honing is rijk aan flavanoïden, antioxidanten die ontstekingen verminderen. Ahornsiroop bevat polyfenolen, antioxidanten die ontstekingen onderdrukken.

Zwarte peper

Het toevoegen van zwarte peper verhoogt de biologische beschikbaarheid van het actieve ingrediënt in kurkuma, wat betekent dat het helpt bij de assimilatie van kurkuma in uw lichaam.

Specerijen

Cayenne kan worden toegevoegd voor een beetje pittigheid en is een krachtig hulpmiddel bij de spijsvertering. Kaneel is een opwarmend kruid waarvan wordt gezegd dat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

OPMERKING: Ik raad aan om deze tonic te consumeren met een echte maaltijd die gezonde vetten bevat. Het actieve ingrediënt in kurkuma is vetoplosbaar en vereist wat vet dat op de juiste manier in het lichaam kan worden opgenomen.

Ik heb ook zwarte peper aan dit recept toegevoegd om te helpen bij de absorptie. Zwarte peper bevat het ingrediënt Piperine dat een biologische beschikbaarheid (absorptie) versterker is die toestaat dat stoffen langer in cellen blijven. Een studie toonde aan dat het toevoegen van peper de bioavailbilty van kurkuma met 2000% verhoogt.

Ontstekingsremmende Kurkuma Tonic

Ingrediënten

2 kopjes kokoswater (of gefilterd water)
2 eetlepels geraspte verse kurkuma (of 1/2 tot 1 theelepel gedroogd kurkumapoeder)
1 eetlepel geraspte verse gember
sap van 1 citroen of sinaasappel
1 middelgrote wortel
1 eetlepel ruwe honing of echte ahornsiroop
snufje zwarte peper
Optioneel: een snuifje cayennepeper of kaneel

Bereiding

Plaats alle ingrediënten in een blender en meng tot een gladde massa. Drink zoals het is of zeef voor het serveren.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Organico TURBO Kurkuma™.

Organico Turbo Kurkuma - potOrganico TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%)® superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo kurkuma-wortel.

Verder bevat Organico TURBO Kurkuma   fenegriek (Fenufibers®) hetgeen een extra cholesterol verlagende werking heeft en bevorderlijk is voor het cardio-vasculair systeem.

Organico TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking. Dit is een PREMIUM voedingssupplement.

Het draagt bij aan soepele gewrichten en gezonde spieren, verzacht ontstekingen en zwellingen, ondersteunt de bloedsuikerspiegels (diabetes 2), draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICOLabs
On a Mission for Nutrition

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel

>